Fredag den 5. November 2004


Boliger uden bad og toilet stadig i brug

Gladsaxe kommune vil også i årene fremover benytte små værelser uden bad og toilet til borgere, der venter på en plejehjemsplads.
I gårsdagens Nyhedsmagasin fremførte en søn til en måske kommende beboer på plejehjemmet Kildegården kraftig kritik af værelserne uden det i dag så oplagte udstyr.
Erling Schrøder, socialdemokrat og socialudvalgsformand, siger: "Bygningskroppen på den gamle del af plejehjemmet, som er fra 1931, gør, at det ikke er egnet til en ombygning. Vi vil derfor bruge værelserne til akutpladser og som midlertidige pladser til folk, der venter på bolig et andet sted i kommunen".

EU-konference i Gladsaxe

Gladsaxe er i denne måned er vært for en stor EU-konference.
Kommunen har venskabsbyer i tre af de nye medlemslande, Estland, Ungarn og Polen.
Idéen om en konference opstod, da en delegation fra ungarnske Veszprém besøgte
Gladsaxe sidste år. Ved den lejlighed ytrede Veszpréms borgmester ønske om at indgå en form for samarbejde, hvor de tre venskabsbyer kunne lære af Gladsaxes erfaringer, og lære lidt om, hvad det vil sige at være kommune i et EU-land og hvordan man gebærder sig inden for EU.
Gladsaxe takkede ja til opgaven, men da det ikke kunne lade sig gøre at modtage støtte fra EU´s venskabsbyfond fra januar til april ja så blev konferencen udsat til efteråret.
Konferencen løber over fire dage, og de fleste aktiviteter, så som workshops og foredrag, kommer til at foregå på Hotel Frederiksdal, simpelthen fordi der ikke er plads nok på rådhuset.
Men deltagerne skal også rundt på forskellige institutioner og på studiebesøg i blandt andet Kommunernes Landsforening.
EU-konferencen varer fra den 27. til den 30. november.

Indvielse af Lille Mørkhøj Skole

I mandags blev den nye heldagsskole Lille Mørkhøj indviet i nyrenoverede lokaler som en afdeling under Mørkhøj Skole. Heldagsskolen har eksisteret i Gladsaxe Kommune siden 1985, men har indtil nu haft lokaler på Lundevang Skole. Eftersom der er kommet flere børn og mere personale, er behovet for en egen skole blevet større, og Byrådet har derfor besluttet at frigive nogle lokaler til den nye skole Lille Mørkhøj. Kate Håkansson, der er lærer og pædagogisk koordinator på Lille Mørkhøj Skole, fortæller om vigtigheden af at få sådan en skole i kommunen:
"Det er meget vigtigt at vores børn har rum, at der er plads til os alle sammen, de skal have udendørs plads, de skal have rum til at bevæge sig på og der skal være faciliteter, så vi kan tilgodese dem og give dem en tryg ramme … [børnene] er igennem et forløb på 2-4 år, og så kan vi efter den periode udsluse dem til den almindelige folkeskole, hvor de kan få en fornuftig og god skolegang … [det drejer som om] børn og familier, der står i en krise i deres liv og børn der trænger til et mindre miljø med flere voksne, som kan skabe en hverdag for dem med konsistens."

105 års fødselsdag

I dag er en historisk dag, for det er dagen hvor Emilie Hansen fra Omsorgscentret Egegården fylder ikke mindre end 105 år. Hun fortæller at "det har sandelig været en tid […] og jeg fulgte vel med som jeg kunne". Af de mere specielle begivenheder i sit liv, beretter Emilie Hansen videre at "når man mister nogen […] det er ikke sjovt, der er noget der aldrig går væk, - men alting får jo en ende". Hendes fødselsdag bliver en dag fyldt med forskellige aktiviteter, og ud over besøg fra familie, så får Emilie Hansen også besøg af socialudvalgsformaden og borgmesteren i Gladsaxe Kommune.