Mandag den 8. November 2004


Handicapråd vil arbejde for bedre sagsbehandling

En af de første opgaver for Gladsaxes nye Handicapråd bliver at forsøge at forbedre
sagsbehandlingen i kommunen. Rådets formand, Birte Klamer, siger om sagsbehandlingen:
"Den er for det første meget langsommelig. Vi har nogle eksempler på, at der f.eks. er en der har ringet efter et skema til kropsbårne hjælpemidler. Der gik 15 dage, og så ringede vedkommende til kommunen og spurgte, hvorfor det tog så lang tid. Og så havde de simpelthen bare glemt det. Så fik hun det så tilsendt", fortæller Birte Klamer.
"Havde vi nu haft en fast sagsbehandler som i gamle dage, da vi havde vores lokalkontorer, der kunne man få en dialog i gang, og hvis man ringede eller tog derop, så var det OK, man gav sit navn og personnummer og så slog de op og kunne se, hvad det drejede sig om. I dag kan man, når man ringer, blive stillet om til 4-6 personer, og hver gang skal man sige hele sin livshistorie én gang til. Det kan ikke være meningen. Og jeg kan ikke forstå, at de lokalkontorer skulle nedlægges, for det har virkelig været godt. I dag er der mange ældre handicappede i kommunen, som ikke kan komme op på kommunekontoret, tidligere kunne de bare komme ind på lokalkontoret. Så det er én af de ting, vi virkelig vil arbejde meget på", fortæller Birte Klamer, formand for Handicaprådet i Gladsaxe.

Tiltalt for trusler mod familiefar

En 50-årig mand mødte i fredags i retten i Gladsaxe, tiltalt for blandt andet at have truet en familiefar med en skruetrækker.
Den episode fandt sted i maj måned, da familiefaderen skulle hente sin datter fra børnehaven Lundegården.
Udenfor børnehavens indgangslåge mødte han den 50-årige, der højrøstet prædikede religiøse budskaber til nogle børn på en måde, som familiefaderen vurderede som truende.
Derfor bad han den 50-årige om at gå sin vej.
Uoverensstemmelsen mellem de to udviklede sig ved at den 50-årige langede ud efter familiefaderen med en cirka 30 centimeter lang skruetrækker.
Familiefaderen løb herefter ind i børnehaven for at ringe efter politiet.
Da de ankom, var den 50-årige imidlertid væk.
Den tiltalte står også anklaget for at have sparket buler i to biler i beruset tilstand i april måned.
Der faldt ikke dom i sagen i fredags, og det gør der sandsynligvis heller ikke på denne side af jul.
Retten afventer nemlig en lægeerklæring om den 50-årige.

Anbefaler undersøgelse af etablering af apotekerudsalg i Mørkhøj

Muligheden for at etablere et apotekerudsalg i Mørkhøj skal nu formentlig undersøges
nærmere.
I hvert fald anbefaler Gladsaxes socialudvalg, at kommunen tager kontakt til et eller flere
apoteker og i første omgang beder dem undersøge, om der er et behov og dernæst, om de er interesserede i at starte et apotekerudsalg eller en medicinudlevering i Mørkhøj.
De ca. 6000 borgere i Mørkhøj skal i dag til Buddinge, Bagsværd eller sågar Herlev for at hente medicin, og på socialudvalgets seneste møde foreslog det konservative folkeparti,
at der etableres et apotekerudsalg i Mørkhøj.

Renovering af pumpestation

Forsyningssikkerheden i Gladsaxe er lige nu ved at blive forbedret, så borgerne i fremtiden kan være sikre på at have vand i hanerne i tilfælde af f.eks. strømsvigt.
I sidste måned startede renoveringen af pumpestationen på Vandtårnsvej, og det kan i
perioder medføre gener for borgerne, fortæller kontorleder Jane B. Madsen fra
vand- og afløbskontoret
"Forhåbentlig kommer de ikke til at mærke det store til det, men selvfølgelig kan vi ikke undgå her i implementeringsfasen, at det kan medføre nogle gener. Men på lidt længere sigt skulle det meget gerne forbedre forsyningssikkerheden.
I denne uge skal der ske en omkobling med nogle af de store vandledninger. Det vil sige, at man er nødt til, at koble forbrugerne lidt af importen af vandet fra København, og nogle vil kunne opleve et lavere vandtryk i hanerne, vandet kommet ikke lige så kraftigt ud af vandhanerne, som det plejer at gøre".
Renoveringen af pumpestationen forventes afsluttet til april næste år.

Penge til frivilligt socialt arbejde

Socialudvalget har fordelt de sidste penge fra årets pulje på 370.000 kroner, reserveret til frivilligt socialt arbejde.
Puljen kan søges to gange om året, hvis aktiviteten opfylder følgende kriterier: Den skal være netværksskabende og inddrage kommunens borgere, ansøgeren skal have sit virke i Gladsaxe kommune og have et socialt sigte, der rækker ud over gruppens snævre kreds, arbejdet skal udføres af frivillige og indsatsen skal supplere eller udvikle kommunens egen virksomhed indenfor det social- og sundhedspolitiske område.
Og udfra de betingelser har Egegårdens Venner fået 2.000 kroner,Folkekirkens Nødhjælps Genbrugsforretning 6.000 kroner, Slankenetværksgruppen ’slank på en sjov måde’ 3.000 kroner, Angstforeningen 5.000 kroner, Solskinsbørn 2.000, Åben Frivillig Rådgivning 7.000, Selvhjælpsgrupperne 4.800 kroner, Slank for sjov – aftengruppen 3.000, Onsdagstræf 3.000, Kræftens Bekæmpelses lokalafdeling 4.000 kroner og endelig har Sharon Marcussen – kronisk nervebetændelse fået 2.000 kroner.
Næste ansøgningsfrist til det frivillige sociale arbejde er den 15. marts næste år.