Onsdag den 10. November 2004


Støjhandlingsplan til godkendelse i byrådet

En tredjedel af Gladsaxes godt 33.000 boliger er udsat for en støjbelastning over det tilladelige. Heraf er ca. 3000 stærkt belastede af trafikstøj, viser en undersøgelse af støjniveauet i kommunen.

På sit møde i aften skal Gladsaxe byråd godkende en handleplan for bekæmpelse af trafikstøj i kommunen.

Derudover skal byrådet bl.a. 1.behandle det lokalplanforslag og det kommuneplantillæg, der skal bane vejen for opførelsen af ca. 31 nye ungdomsboliger ved Stengården Station.

Radio Gladsaxe transmitterer som altid direkte fra mødet der starter kl. 18.


Gladsaxe Familiecenter

Bevarelse af børnene i deres eget nærmiljø et er vigtigt element, hvis man ønsker at løse deres problemer. Gladsaxe Familiecenter, også kaldet Brohuset, har derfor oprettet et nyt supportteam, hvor de tilbyder rådgivning til børn i folkeskolen.

Leder Susan Bjerregaard fortæller at "supportteamet er nogle medarbejdere, der kan tilbyde støtte og hjælp i skolen i forhold til børn med særligt behov, det er også et tilbud til at arbejde med trivsel i klasserne, til at rådgive og vejlede lærerne i forhold til det enkelte barn, til at få noget støtte til at opleve sig anderledes i klassen man ønsker at bevare børnene så tæt på deres egne familier, så tæt på lokalmiljøet som muligt og man ønsker at bevare børnene i folkeskolen". Hun fremhæver yderligere at dialog er roden til al forandring og problemløsning.

Brohuset har en lang række af tilbud til Gladsaxe-borgerne. Der er åben rådgivning, mulighed for 5 anonyme samtaler, gruppesamtaler og man kan også deltage i et familiekursus.


Overfaldet på sti ved Høje Gladsaxe

Gladsaxe politi søger vidner til et groft overfald mandag ved middagstid på en 50-årig mand, der gik på stierne på grønne område bag ved Høje Gladsaxe-bebyggelsen.

Den 50-årige blev grebet bagfra om halsen af gerningsmanden, der holdt ham fast, mens gerningsmanden rodede lommerne igennem på ofret og fik fat på hans pung.

Den tømte han for kontanter og løb væk fra stedet i retning mod Høje Gladsaxe 45-49.

Gerningsmanden beskrives som 24-25 år, 170-175 cm høj, han bar mørke bukser, lys jakke og en sort hue.

Oplysninger i sagen til Gladsaxe politi på 39691448.


Motion for hele familien

I samarbejde med Dansk skoleidræt og Hjerteforeningen har Københavns Amt i løbet af efteråret sat motionsvaner på skoleskemaet.

I alt 55 5.klasser har deltaget i projekt Familie-motion.

Eleverne har bl.a. fået udleveret et hæfte med forskellige bud på, hvordan børn - og deres forældre - kan røre sig mere i hverdagen, og den tid familierne har brugt på motion, er hver dag blevet ført ind i et motions-skema.

Projektet har kørt i fire uger, og Ingrid Skov, idrætslærer for 5.B. på Stengård skole fortæller:

"Vi har på et forældremøde spurgt forældrene, om de ville være med i projektet. Og det ville de gerne, den gruppe forældre synes, det er vigtigt, at man får rørt sig. Derudover har vi været med i "Vi cykler til skole", men egentlig har der ikke været meget aktivitet på skolen, det er foregået derhjemme. Men vi har selvfølgelig sørget for, at de har ført deres skema. Og i gymnastik har vi taget imod de tilbud der har været om en rulleskøjtedag og et orienteringsløb i hareskoven. Så her i september måned har vi i hvert fald opfordret til, at man var så meget ude som muligt".

Stengård skoles 5.B. er netop blevet kåret som vinder af Familie-motion.

Præmien er en tur til Bon-Bon land for hele klassen.


Samlet vurdering af TV-byen i frøperspektiv

Naturklagenævnet har behandlet Danmarks Naturfredningsforenings Gladsaxe-afdelings klage over Københavns amts dispensationer til opfyldning af to søer i TV-byen. Nævnet har besluttet at ophæve dispensationerne og henvise sagerne til amtet for at få en samlet vurdering af områdets og byggeprojektets betydning for bestanden af spidssnudet frø.

"Vi er naturligvis glade for nævnets afgørelse. Lokalkomiteen vil primært arbejde på at sikre, at de beskyttede spidssnudede frøer får deres levested retableret på samme sted og i samme omfang som tidligere", skriver DN afdeling i Gladsaxe blandt andet i en kommentar til afgørelse i Naturklagenævnet.


Kvinder samler ind for flygtningehjælpen

På søndag bliver der samlet ind over hele landet til fordel for Dansk Flygtningehjælp.

Og i Gladsaxe går det rigtigt godt med at skaffe indsamlere, takket være en kampagne som især henvender sig til kvinder.

Foreløbig har 96 indsamlere meldt sig, fortæller en tilfreds Birgit Mtiliga, indsamlingskoordinator i Gladsaxe:

"Det er mere end der nogensinde har været i Gladsaxe, så det er jeg godt tilfreds med, selvom jeg havde et mål der hed 300. Men jeg kan jo opfordre til, at flere henvender sig. Der er stadig ledige ruter. Indsamlingen i år sætter fokus på kvinder og børn og derfor har jeg henvendt mig til steder, hvor der kommer kvinder og børn. Og jeg har fået størstedelen af indsamlerne blandt kvinder. Men mændene støtter også op om det, faktisk er 25% af indsamlerne mænd".