Onsdag den 17. November 2004


Aftale om rensning af sø

Oprensningen af Bagsværd sø er nu kommet et væsentligt skridt nærmere en realitet.

Gladsaxe kommune, Københavns amt og Lyngby-Taarbæk kommune har nemlig indgået en aftale om et projekt, der både sikrer et internationalt rostadion med godkendt vanddybde og en renere sø.

Gladsaxes socialdemokratiske borgmester Karin Søjberg Holst siger: "Amtet har i sit budget afsat 25 millioner til oprensningen, Lyngby-Taarbæk to millioner og vi selv 14,7 millioner. I den indgåede aftale regner vi med at have forundersøgelserne klar i sommeren 2005, så projektet kan komme i gang og søen være klar i 2008. Vi starter jo ikke forfra med undersøgelserne. Vi har jo på forhånd været flere faser igennem".

De to kommuner og amtet har i alt afsat 42 millioner kroner til forbedringer af forholdene i søen.


Debat om globalisering og beskæftigelse

"Hvad sker der, når vores arbejdspladser flytter til Kina"?

Det er overskriften for et debatmøde i Borgernes Hus i aften, hvor en repræsentant fra det radikale venstre og enhedslisten skal diskutere globalisering og beskæftigelse.

Henrik Nord fra det radikale venstre siger:

"Globalisering er kommet for at blive. Verden er blevet mindre, vi rejser mere og kommer hinanden ved og vi handler mere med hinanden. Det er kommet for at blive. Og vi må få det bedst mulige ud af det. Der sker jo det, at der er virksomheder, der vælger at flytte deres produktion til lande, hvor det er billigere. Det betyder for mig at se, at vi i Danmark må forsøge at gøre vores arbejdsmarked mere fleksibelt. Vi skal uddanne hinanden bedre, vi skal udvikle vores jobs og viden og kunne sådan, at det bliver tilpasset, så vi stadig kan de ting, som vi er gode til".

Til det siger enhedslistens Frank Aaen:

"I dag foregår globaliseringen på den måde, at man tryner arbejdere i Danmark til lavere løn og dårligere arbejdsvilkår. Samtidig tryner man arbejdere i f.eks. Kina til at acceptere lavere løn og arbejdsvilkår og på den måde spiller man folk ud mod hinanden. Globalisering er for mig noget negativt når det foregår på den måde, som det gør i dag. Men utroligt positivt, hvis det betyder, at man skal arbejde mere sammen og komme hinanden mere ved på tværs af landegrænser".

Det er kl. 19.30 i aften, der er debatmøde i Borgernes Hus.


Forslag om ældrepris

Gladsaxes socialudvalg skal på sit møde i dag beslutte, om der skal indstiftes en ældrepris i kommunen, og udvalgsformand Erling Schrøder siger.

"Jeg synes, vi savner en sådan. Fordi vi kender til ungdomslederprisen og til idrætspriser, men vi har ikke haft en ældrepris og jeg synes faktisk, at vi trænger til her i hverdagen at give rose og fremhæve de mennesker, som gør en ekstraordinær indsats. Og der er mange indenfor ældreområdet der gør det", siger altså den socialdemokratiske udvalgsformand.


Flygtede fra påkørsel

Politiet efterlyser vidner til en påkørsel og efterfølgende flugt fra gerningsstedet fredag eftermiddag.

Ulykken skete lige før klokken 16 ved krydset Brogårdsvej og Nybrovej, hvor gerningsmanden, da han skulle svinge til højre ad Nybrovej, kørte lige ind i en merzedes, som han påførte voldsomme skader.

De to bilister steg ud af deres respektive biler, så på skaderne, og blev enige om at køre over lyskrydset og holde ind til siden, men i stedet for stak gerningsmanden af i høj fart ad Vangedevej.

Oplysninger skal gives til Gentofte politi på telefon 39 45 14 48, og der er udlovet en dusør på 2500 kroner.