Fredag den 19. November 2004


Drenge dømt for vold

To danske drenge på 15 og 16 år blev i går ved retten i Gladsaxe idømt 4 måneders betinget fængsel med 2 års prøvetid for et voldeligt overfald i april måned. De skal også betale sagens omkostninger.
Sammen med en tredje gerningsmand, der har fået dom for at have spillet den dominerende rolle i overfaldet, befandt de to drenge sig sent en aprilaften på Stengården Station.
Her mødte de en gruppe på fire jævnaldrende, de ikke kendte, som de umotiveret besluttede at overfalde.
Da en af de overfaldne ikke ville aflevere sin guldring, som han havde arvet fra sin bedstefar, blev han sparket og slået, så han til sidst faldt bevidstløs om.
Gerningsmændene forsøgte herefter at tage ringen af den bevidstløses finger, men det lykkedes ikke.
Røvernes samlede udbytte blev derfor på fem kroner og en chokoladebar.
Drengen, der blev slået bevidstløs, har ikke fået mén fra episoden.
Den ene af gerningsmændene nægter sig skyldig, og besluttede at anke dommen til landsretten.
Den anden udbad sig 14 dages betænkningstid.

Standarder til støttekrævende børn og unge

Et flertal i socialudvalget i Gladsaxe har nu vedtaget det sæt kvalitetsstandarder, der fremover skal bruges, når der skal ydes hjælp til støttekrævende børn og unge.
SF stemte i udvalget imod standarderne, som partiet mener er styret for meget af økonomiske hensyn og for lidt af pædagogiske og psykologiske.
Men den betragtning er flertallet, herunder udvalgets formand Erling Schrøder (S), ikke enig i: "Sagerne starter jo stadig i de to forvaltninger, altså børne- og kulturforvaltningen og socialforvaltningen, det er først når det handler om de tungere sager, at visitationsudvalget bliver inddraget. Standarderne tydeliggør overfor borgerne og personalet, hvad det er for situationer, der udløser hvilken hjælp. Og jeg er ikke bange for, at økonomiske hensyn vil gøre, at der ikke bliver taget individuelle hensyn. I den nye fælles visitation er der også plads til fleksibitet".
Kvalitetsstandarderne for ydelser til støttekrævende børn og unge skal også behandles i økonomiudvalget og af byrådet.

Aflytningssag stoppet

Et taletidskort i stedet for et egentligt abonnement har sat en stopper for efterforskningen af, hvem der ejer den mobiltelefon, der blev benyttet til at aflytte afhøringer på Gladsaxe politistation i forbindelse med drabet på Rundgården i Søborg.
Aflytningen har, ud over at give røde ører til kriminalinspektør Niels Larsen, formentlig ikke haft nogen indflydelse på efterforskningens resultat eller domfældelsen af de to drabsdømte.

Bedre betjening på analysedage

Tilstedeværelsen af nogle interviewere fra et analyseinstitut i forhallen på Gladsaxe rådhus har tilsyneladende haft en positiv effekt på de ansattes måde at behandle borgerne på.
I forbindelse med en tilfredshedsundersøgelse, som førnævnte interviewere har foretaget blandt rådhusets brugere, gav en tredjedel af borgerne udtryk for, at de var tilfredse med betjeningen og ventetiden den pågældende dag, men at det ikke plejer at være sådan.
Mange påpegede, at betjeningen de dage, hvor interviewerne var til stede, både var hurtigere og bedre end normalt. Desuden var personalet i de dage både mere venligt og serviceminded, end de adspurgte borgere har været vant til fra tidligere besøg på rådhuset.
En del borgere har bemærket, at det er utilfredsstillende, at de skal tale med forskellige sagsbehandlere fra gang til gang. Det tager tid, og der er for lidt koordinering mellem afdelingerne.
Men på dagene, hvor undersøgelsen foregik, var der stor tilfredshed med tingenes tilstand.
Således var ni ud af ti borgere tilfredse med betjeningen, der også gik uden for megen ventetid.
Hver fjerde borger fortæller i undersøgelsen, at de ikke bryder sig om at blive betjent i de store fælleskontorer, mens det ikke generer de øvrige adspurgte.
1005 besøgende borgere på rådhuset har deltaget i undersøgelsen.

Stengård skole vinder af First Lego League

Skoler fra Gladsaxe Kommune har deltaget i First Lego League, - en konkurrence hvor børn har skullet forberede det bedste bud på, hvilke problemer handicappede har, og hvordan man bedst løser disse problemer. I konkurrencen i sidste uge deltog omkring 500 elever i Ballerup, hvor hovedpræmien gik til "Klodsmajorerne 3", en 7. klasse fra Stengård Skole. Lærer Kenneth Pedersen fra Stengård Skole fortæller at det har betydet meget for 7B at vinde denne konkurrence, da det har været med til "at bringe eleverne meget tæt sammen, at samarbejde, at få overblik over store projekter, planlægning og det at gennemføre noget […] de har fået utrolig meget selvtillid […] og de har fået en forståelse for hvad det vil sige at være handicappet". De skal nu til Norge og dystre mod 36 andre skandinaviske hold. Vi vender tilbage til hvordan det gik for 7B i Norge i starten af december måned, hvor de er kommet hjem igen.

Massevis af indbrud i kolonihavehuse

Politiet i Gladsaxe opfordrer ejere af kolonihavehuse til at tømme husene for værdier og lukke godt af for sæsonen.
"Alt for mange lader fjernsyn, stereoanlæg og andre dyre sager blive stående, når de forlader husene for vinteren, og det har indbrudstyvene altså fundet ud af", siger vagthavende på Gladsaxe politistation.
Alene i Haveforeningen Carl Nielsens Minde blev der i weekenden begået mindst seks indbrud, mens der ikke endnu er kommet opgørelser fra de øvrige ni kolonihaveforeninger i Gladsaxe.