Mandag den 22. November 2004


33-årig dræbt under familiefest

En 33-årig mand blev tidligt lørdag morgen dræbt udenfor en jugoslavisk klub på Brudelysvej i Bagsværd.
Drabet skete efter et opgør under en familiefest, hvor en 48-årig mand blev bortvist, fordi han generede en kvindelig gæst.
Et par timer senere vendte han ifølge vidner tilbage til festen, trak en revolver og skød den
33-årige i hovedet, hvorefter han flygtede sammen med sine to sønner i en BMW.
Lørdag eftermiddag meldte den 48-årige sig selv til Gladsaxe politi, angiveligt af frygt for hævn fra familie eller venner til den dræbte.
Den 48-årige blev i går varetægtsfængslet i fire uger. De to sønner er sigtet for medvirken til drab og de er foreløbig varetægtsfængslet i tre dage.

Havehustyv anholdt

Fredag blev den formodede gerningsmand bag en del indbrud i kolonihavehuse den seneste tid i Gladsaxe stillet for byretten med anmodning om varetægtsfængsling.
Manden, der er en gammel kending udi branchen for tyveri og indbrud, har foreløbig overfor politiet erkendt 7-8 indbrud i haveforeningen Carl Nielsens Minde.
Indbrudstyven blev genkendt på et foto fra et overvågningskamera på Lyngby station, hvor han havde efterladt en taske med navn i fra netop et af indbruddene i Carl Nielsens Minde.

Elever: Svømmehals-område attraktivt for unge

Nu skal det gøres noget ved det store område bag Gladsaxe svømmehal, som i en årrække har ligget ubenyttet hen.
Det mener eleverne i 8.c. på Høje Gladsaxe skole, som på det årlige børnebyrådsmøde nu på onsdag vil forslå, at der bliver udskrevet en arkitektkonkurrence og udarbejdet et forslag til, hvordan området kan gøres attraktivt for de unge:
"Det er et godt og stort ubenyttet område, som kunne bruges til unge, fordi unge har ikke et sted at være. Vi har foreslået, at man f.eks. laver et nyt stort bassin deroppe, der kunne være en scene til koncerter eller en grillplads osv.", siger Niels Bach Jensen, som skal fremlægge 8.c´s forslag på børnebyrådsmødet på onsdag.

Glatførebekæmpelse er grundejerens ansvar

Med temperaturer, der flere gange når under frysepunktet og med udsigt til nedbør i form af sne, så er det måske lige på sin plads at gentage reglerne for grundejeres ansvar for snerydning.
Gladsaxe kommune rydder fortove og stier for sne i perioden 1. december til 31. marts. Ordningen gælder kun ved egentligt snefald.
Selvom kommunen salter i forbindelse med snerydningen, så påhviler ansvaret for bekæmpelse af glatføre som hidtil ejerne af de ejendomme, der grænser op til fortove og stier.
Så uanset den kommunale rydning, så har grundejerne det juridiske ansvar for vedligeholdelsen, og kommer således også til at stå til ansvar i forbindelse med eksempelvis faldulykker på grund af glat føre.

Sejr for fuld udblæsning

Ved de netop afholdte Danmarksmesterskaber for brass bands lykkedes det FDF Gladsaxe Brass Band at vinde 3. division. Det er sket en gang før, nemlig i 1998, og i den mellemliggende tid har blæseorkesteret opnået 2. og 3.-pladser.
"Det skyldes et godt sammenhold," forklarer bandets dirigent Carl Viggo Jespersen, "og at folk er indstillede på at yde det samme."
Sejren i 3. division betyder dog ikke, at man skal forvente at se Gladsaxes blæsere stryge ubesværet igennem divisionerne.
"Selvom vi vandt, fik vi kun 87 point, og man skal have over 90 for at rykke en division op," siger Carl Viggo Jespersen.
Vil man høre 3.-divisionsvinderne, spiller Gladsaxe Brass Bandet julekoncert i Buddinge Kirke den 13. december kl. 19.30.