Tirsdag den 23. November 2004


Voldelig pigefødselsdag

En pigefødselsdag i selskabslokalerne i Værebro Park i Bagsværd blev brat afbrudt natten til søndag, da en flok på 20-30 unge mænd brød ind til den private fest.
Bevæbnet med køller og jernrør gik flokken løs på de sagesløse festdeltagere.
Ifølge oplysninger fra voldsafdelingen ved Gladsaxe politi, så var der blandt festens gæster flere 2. generationsindvandrere fra København, hvilket tilsyneladende har provokeret lokale indvandrergrupper.
Fire kom alvorligt til skade, en er stadig hospitalsindlagt med en perforeret lunge.
Overfaldsmændene var forsvundet igen, da politiet nåede frem til Værebro.

Trafikuheld på kommuneveje halveret

Antallet af trafikuheld på Gladsaxes kommuneveje er på godt 10 år mere end halveret.
I 1993 blev der registreret 118 trafikuheld - sidste år skete der 47.
Det er et fald på ca. 60 procent. Og det skyldes især den særlige indsats med
40 kilometer-zoner i Gladsaxe, vurderer formand for trafik- og teknikudvalget Peter Brooker, SF:
"Intet i verden er jo sikkert, men jeg har en stærk mistanke om, at det skyldes den indsats Gladsaxe har gjort i forhold til at lave 40 kilometer-zoner. Der er også sket en vis udbygning af antallet af cykelstier, men det er nok især 40 kilometer-zonerne med hastighedsbegrænsninger, bump og chikaner. Og så i øvrigt den bevidsthed der er sket gennem den kommunale indsats", mener altså udvalgsformand Peter Brooker.

Pløjeklage afvist

Politimesteren i Gladsaxe har afvist en anmeldelse fra Danmarks Naturfredningsforenings lokalkomité om oppløjning og fræsning af græsarealer i TV-byen. Operationer, der angiveligt skulle gå ud over de to små søer i området og, ikke mindst, den beskyttede art spidssnudet frø.
Men efter at have besigtiget oppløjningen er politianmeldelsen blevet afvist.
Der er godt nok blevet pløjet, men kun lige op til grænsen af søerne.
I forhold til eventuelle overtrædelser af EU-habitatsdirektiver eller lokalplaner, så henviser politimesteren lokalkomiteen til henholdsvis Skov- og naturstyrelsen og Gladsaxe kommune.

Overfaldsmand meldte sig

Fjerdemanden bag det voldelige overfald på en 21-årig mand på parkeringspladsen ved biografen i Bagsværd for små 14 dage siden meldte sig i weekenden til politiet.
Han har været eftersøgt siden overfaldet, hvor den 21-årige blev slået i ansigtet med en rørtang og knyttede næver. De tre øvrige voldsmænd blev taget på fersk gerning af en politipatrulje og har siden siddet varetægtsfængslet, og i går blev fjerdemanden også varetægtsfængslet.
Ofret for overfaldet har tidligere vidnet i en røverisag mod en kammerat til de fire, og det er det, der formodentlig har skullet hævnes.
Dermed har de fire overtrådt straffelovens §123, som med den seneste skærpelse kan give op til otte års fængsel.

Den danske filmskat reddes

Asta Nielsen, der indtil nu har boet under jorden i Bagsværd, har endelig fået et nyt sted at bo. Under Bagsværd Fort har en stor del af den danske filmskat nemlig været godt i gang med at smuldre væk. Det drejer sig om omkring 25.000 såkaldte nitratfilm, der stammer fra perioden 1890 til 1950, og som blandt andet tæller film med Asta Nielsen og af Carl Th. Dreyer. Men nu er en redningsaktion sat i gang, der betyder, at Bagsværd blandet andet må vinke farvel til den store danske filmdiva. Hun bliver i stedet placeret i en 2.000 kvadratmeter stor bunker i Store Dyrehave ved Hillerød, hvor overlevelsesmulighederne for filmrullerne er bedre.
Jakob Trock, som er arkivleder for Filminstituttets Filmarkiv, fortæller, at tiden er løbet fra opbevaringsmetoderne på Bagsværd Fort. "I slutningen af 90’erne fandt man ud af, at bygningen ved Bagsværd Fort var komplet uegnet til opbevaring af nitratfilm," siger Trock. "Derfor valgte man at flytte."