Onsdag den 24. November 2004


DF: Nærmere undersøgelse af trafikuheld

Dansk folkeparti vil nu have undersøgt, hvor på Gladsaxes kommuneveje der sidste år skete trafikuheld.
Som vi fortalte i Nyhedsmagasinet i går, så er antallet af trafikulykker på kommunevejene på godt 10 år mere end halveret, og formanden for trafik- og teknikudvalget, Peter Brooker, SF, mener, at den primære årsag til faldet er den særlige indsats med 40 kilometer-zoner i
Gladsaxe.
Men den vurdering er dansk folkepartis Kristian Niebuhr ikke enig i:
"Jeg har på det sidste møde i trafik- og teknikudvalget bedt om at få en statistik over, hvor de 47 uheld i Gladsaxe sidste år skete, sådan så vi rent faktisk også får nogle uheldssteder på de tal vi får at vide. Det vil jo være lidt af en katastrofe, hvis det viser sig, at alle 47 uheld er sket der, hvor vi har lavet 40 kilometer-zoner", siger Kristian Niebuhr, medlem af trafik- og teknikudvalget for dansk folkeparti.

Bagsværd-borger snydt af international svindler

En 59-årig mand fra Bagsværd er blevet tørret for et samlet beløb på omkring 164.000 kroner af en 31-årig formodet svindler.
De to mødte hinanden via en annonce i et dagblad, hvor den 31-årige fortalte om ferie på et vinslot i Frankrig. Under opholdet indgik de to mænd forretningsmæssige aftaler, der blandt andet indbefattede en rejse til USA og leje af et hus på Korsika.
Under forretningsrejsen til USA i juli duede den 31-åriges kreditkort tilfældigvis ikke, så den nye partner lagde ud for et beløb på godt 100.000 kroner.
I september havde den 59-årige lejet et hus på Korsika for 64.000 kroner af forretningsforbindelsen. Men huset var ikke-eksisterende, i stedet måtte manden ty til et dyrt hotelophold.
I samme periode havde den 31-årige fået lov at bo i manden villa i Bagsværd. Her stjal han småbeløb i dansk og udenlandsk valuta for et par tusinde kroner. Desuden åbnede han den 59-åriges computer og slettede ethvert spor af lejeaftale og anden korrespondance mellem de to.
Den 31-årige sidder i dag fængslet i Frankrig, hvor han er tiltalt for at have snydt en masse mennesker i Cognac-området.
Gladsaxe politi forsøger nu at få de franske kollegaer til også at indlemme den danske del i deres anklageskrift.

EU kommer til Gladsaxe

Normalt er emner som EU og kommunalpolitik ikke noget, som skaber de helt store trommehvirvler i folks bevidsthed. Men det burde de måske i højere grad, hvis man ser på, hvor meget de egentlig påvirker folks hverdag. I denne weekend behandles begge ting oven i købet sammenhængende, når Gladsaxe agerer vært for en stor EU-konference, hvor fire venskabsbyer er indbudt.
Udover Gladsaxe deltager Koszalin fra Polen, Veszprem fra Ungarn og de to estiske byer Haabersti og Tartu. Er man interesseret i at snuse til projektet, er man velkommen til at møde op til den officielle velkomst på Gladsaxe Rådhus på lørdag fra 14.30 til 15.30.

Rygere debuterer tidligere

De unge generationer begynder at ryge tidligere end de ældre generationer gjorde, viser en ny undersøgelse lavet af Københavns Amt. På trods af, at der på landsplan kan registreres et fald i antallet af unge rygere, vækker udviklingen bekymring. Derfor skal et nyt samarbejdsprojekt mellem amtet og kommunerne skydes i gang, der skal medvirke til at udskyde de unges rygedebut og give hjælp til unge, der ønsker at holde op med at ryge.
"Meningen er, at vi skal have uddannet nogle rygeinstruktører, som kommunerne kan disponere over," siger de konservatives Nina Berrig, som er formand for sundhedsudvalget i amtet. "De skal fortælle de unge, at det er utroligt dumt at begynde at ryge," fortsætter hun, og fortæller, at amtets plan i øvrigt skal tilpasses de projekter, som eventuelt findes i forvejen i de enkelte kommuner.
Projektet skal gå i gang umiddelbart efter nytår.

6 klasser til skolebyrådsdag

I dag er der skolebyrådsmøde på rådhuset.
Seks 8. – 9.klasser er inviteret indenfor i byrådssalen på rådhuset, og med i skoletasken har eleverne en række forslag til forbedringer for Gladsaxes unge.
F.eks. foreslår 9.b fra Vadgård Skole, at der bliver etableret et musikhus i Gladsaxe, hvor unge kan mødes i eftermiddagstimerne og spille musik. Huset skal ligge i Vadgård skoledistrikt, mener 9.b, fordi der i mange andre kvarterer allerede er forskellige tilbud til unge, f.eks. idrætshaller, ungdomsskole og biblioteker.
8.c. på Høje Gladsaxe Skole vil gerne have gjort noget ved det område bag Gladsaxe svømmehal, som i en årrække har ligget ubenyttet hen. Eleverne foreslår, at der bliver udskrevet en arkitektkonkurrence og udarbejdet et forslag til, hvordan området kan gøres mere attraktivt for de unge.
Forslagene bliver først præsenteret fra byrådets talerstol af eleverne selv, og bagefter går
klasserne i grupper for at diskutere, behandle og forhandle, og til sidst ryger de seks forslag til afstemning i byrådssalen.
Det er femte år i træk, der bliver holdt skolebyrådsdag i Gladsaxe.