Torsdag den 25. November 2004


Øget fokus på trafiksikkerhed omkring Buddinge skole

Trafiksikkerheden omkring Buddinge skole skal nu forbedres.
Formand for skolebestyrelsen, Helge Thuesen siger:
"Om morgenen er det til tider kaotisk. Vores problem er jo, at vi har mere end en indgang, Vi har én på Kildebakkegårds Allé, det er vores primære som vi opfordrer forældre til at bruge. Så har vi en på Hagavej, vores smertensbarn, fordi den er farlig, man må ikke standse, parkere og sætte sine børn af, men trods alt er der mange, der gør det om morgenen. Vi har lavet en handleplan, som vi vil prøve at sætte i gang, elevrådet er også med i projektet. Et af vores mål kan være, at færre børn bliver kørt til skole, at flere cykler til skole og at flere bruger vores primære parkeringsplads på Kildebakkegårds Allé, så det hele bliver mere sikkert for vores skolebørn, som jo er dem, vi har fokus på".

Gratis kørsel med falsk konto

En 28-årig nigerianer, bosiddende i Ishøj, har over længere tid kørt gratis med taxa ved at benytte et falsk kontonummer fra Bagsværd-virksomheden Novo.
Men forleden var det slut med den trafik.
En taxachauffør fik mistanke til manden under en tur og tilkaldte politiet, der stod klar ved turens slutning.
Den 28-årige indrømmede under afhøringen, at han nok havde lavet nummeret med den falske konto en 8-10 gange med selskabet Nordtaxi.
Nu skal politiet i Gladsaxe undersøge, om manden også har svindlet andre vognmænd på samme måde.

Forretning og boligafdeling kæmper om miljøpris

I næste måned uddeles Gladsaxe Miljøpris for første gang:
Det er Gladsaxe Miljø- og Energiråd der beslutter, hvem der skal have prisen, og de to
kandidater som er sluppet gennem nåleøjet og dermed kæmper om miljøprisen er
Forretningen Tingel Tangel på Gammelmosevej og Afdeling Torvegård i Mørkhøj.
Tingel Tangel er indstillet, fordi både forretningen og huset er med til at løfte miljøet til et velholdt og spændende sted, og bedømmelsesudvalget finder, at forretningen og dens
aktiviteter er med til at give lokalområdet et kvalitativt og socialt løft.
Afdelingen Torvegård er nomineret for sin næsten pionéragtige indsats for at begrænse,
sortere og genbruge affald En stor indsats, mener bedømmelsesudvalget, som er relevant at belønne.
Det er som nævnt første gang Gladsaxe Miljøpris bliver uddelt, og der er kommet i alt tre
forslag til miljøprisen. Den tredje kandidat er to borgere på Marienborg Allé, som er indstillet for deres store arbejde og engagement i bevarelsen af det grønne område ved Søborg Parkallé, men det forslag vurderer bedømmelsesudvalget falder udenfor rammerne af miljøprisens
formål.
Miljøprisen består af et diplom, en check på 5000 kroner samt en buket blomster og den
bliver uddelt torsdag den 16. december.

Foredrag om hospice

Er der en god måde at leve og at dø på? Hvilke tanker gør vi os som mennesker om døden og hvordan vil vi helst dø? Det var nogle af de emner, der blev belyst på Ældrerådets eftermiddagsarrangement forleden på Kildegården i Gladsaxe, hvor der var foredrag om døden og det at vælge et hospice som sidste holdepunkt i livet. Grethe Jensen, der var tilhører til foredraget, fortæller hvorfor hun gerne vil dø på et hospice: "jeg går virkelig ind for sagen […] fordi man ikke kan lade være med at tænke på sine pårørende, på sin familie. Det må være rart for dem at vide at den døende har det godt og at der bliver passet på vedkommende, ikke kun rent fysisk, men også rent psykisk".
Men hvilken rolle er det egentlig et hospice spiller og hvorfor kan det anses som værende vigtigt at vælge et hospice som sidste stoppested i livet? Foredragsholder Arne Kolsum, der er hospiceleder på Sct. Lukasstiftelsen, kommer her med sit bud: "vi fokuserer på to ting. Vi fokuserer på både livet og på døden. Det er meget vigtigt at fremhæve at den tid man har i et hospice er en del af ens liv, og det vil sige at den forestående død skal ikke overskygge det liv, der leves i et hospice […] hospice kan være med til at gøre at den sidste del af ens liv bliver en god periode; en periode hvor man både fysisk, psykisk og åndeligt har et godt liv".

Yaro Yaro forlænger

AB-tilhængere har fået lidt godt nyt at varme sig på her i fodboldens vinterpause.
1. divisionsholdet fra Bagsværd har nemlig forlænget kontrakten for to år med en af klubbens mest spektakulære spillere, nigerianeren Yaro Yaro.
Den 24-årige angriber blev hurtigt en af publikumsfavoritterne, og han har, trods en skadespause på fem uger i efteråret, formået at score otte mål i 10 kampe.
"Yaro er en spændende profil at have på et hold som vores, og vi er sikre på, at han kan tilføre truppen ekstra energi og power", siger holdets træner, Henrik Jensen.