Fredag den 26. November 2004


Teater i tæt samarbejde med sponsorer

Et hidtil ukendt og ualmindelig tæt samarbejde mellem teater og sponsorer er på vej i
forbindelse med Gladsaxe Teaters kommende satsning, reality-musicalen Maratondansen:
"Normalt så kan man ikke reklamere under en teaterforestilling, det gør man bare ikke, men det gør vi her, fordi det ligger ligesom i konceptet. Så vi laver bandereklamer, gulvreklamer, man kan få sit navn bag på skuespillernes tøj, og der er reklamejingler, hvor skuespillerne opfører en lille reklamejingle. Så vi har lukket op for nogle pakker, som sponsorer så kan købe", fortæller teaterchef Flemming Enevold.
Maratondansen får premiere til januar og vi vender tilbage til Gladsaxe teaters kommende satsning senere i udsendelsen.

Fortsat fængsling af drabssigtets sønner

Sønnerne til den mand, som vidner lørdag morgen så skyde og dræbe en 33-årig mand udenfor en jugoslavisk klub i Bagsværd, har fået forlænget varetægtsfængslingen.
Deres 48-årige far var tidligere på natten blevet smidt ud fra en fest i klubben, og det skulle altså hævnes med hjælp fra et skydevåben og sønnerne på henholdsvis 22 og 24 år.
Under et lukket retsmøde onsdag blev varetægtsfængslingen forlænget frem til den 17. december, i isolation til den 2. december.
Både far og sønner nægter sig skyldige.

Depressionsgruppe i Gladsaxe

I næste måned starter DepressionsForeningen en lokalgruppe i Gladsaxe.
Bag den står forfatteren Irma Henriksen fra Bagsværd, der selv, siden hun var ung, har lidt af
depressioner:
"Så havde jeg en god veninde, der også er deprimeret, som fortalte om en depressionsforening i København og så meldte jeg mig ind i den. Så råber de jo på frivillige hjælpere, og nu er jeg så ved at komme op af de sidste depression, der som regel altid kommer her i november, når det er mørkt. Og så sad jeg og kiggede i deres papirer og så, at der ikke var nogen lokalafdeling i Gladsaxe. Og så spurgte jeg dem, og de ville være glade for, hvis jeg ville oprette noget i Gladsaxe".
Det første møde i lokalgruppen bliver den 15. december i De Frivilliges Hus på Taxvej i Bagsværd.

EU kommer til Gladsaxe

- og det sker på lørdag. Den polske by Koszalin, ungarske Veszprém og de to estiske byer Haabersti og Tartu sender repræsentanter hertil for at diskutere med den politiske og kommunale ledelse i Gladsaxe.
Formålet er dels at udveksle viden og erfaringer generelt, og dels at finde ud af, hvad EU kan betyde i kroner og ører for de pågældende kommuner.
"Initiativet til konferencen er kommet fra vores venskabsby Veszprém," lyder det fra Gladsaxeborgmester Karin Søjberg Holst. "Det var dem, der først nævnte ønsket om at få nogle erfaringer fra et EU-land. Det ville vi gerne være med til, og det er det, der nu heldigvis er kommet på benene. Jeg går stærkt ud fra, at vi bliver rustet til at blive endnu bedre og velfungerende kommuner i EU, når vi er færdige med denne konference," siger hun.
Konferencen slutter mandag. Alle interesserede Gladsaxe-borgere er velkomne til åbningen på lørdag mellem 14.30 og 15.30 på Gladsaxe Rådhus.

Juletræet 2004

Det store og flotte juletræ der i dag vil blive oplyst på Gladsaxe Rådhusplads kommer fra en større skov ved Nøddebo i det nordsjællandske. Årets træ er et af de overlevende fra den store storm i 1981, hvor mange af dets artsfæller måtte bukke under for vindens hærgen og rasen det år. Lykkeligvis overlevede det dengang lille træ, hvor det i de trange tider – med langt hen til de nærmeste naboer – har haft den solbeskinnede lykke at ha’ græssende kreaturer dansende rundt om sig igennem de senere opvækstår.
Det er derfor et særdeles flot juletræ der pryder pladsen foran gladsaxe rådhus i år, og det vil absolut være et syn værd at opleve det blive oplyst kl 1700 når vintermørket har fortrængt solens lys for i dag. Borgmester Karin Søjberg Holst vil tænde for julelyset, og den musikalske side af oplevelsen vil Gladsaxe pigegarde tage sig af med blandet julemusik.
Der vil også være servering af gløgg, varm kakao & brunkager – og den gode julemand vil dele slik ud til børnene.