Tirsdag den 30. November 2004


Ingen tråd eller papir i fremtidens Gladsaxe

Hvis det står til den konservative gruppe i Gladsaxe byråd, skal det i fremtiden være muligt at koble sig på trådløst internet med sin bærbare computer fra alle offentlige institutioner i Gladsaxe. Den konservative gruppe opfordrer borgmester Karin Søjberg Holst til at udarbejde en handlingsplan for etableringen af det trådløse net før budgetforhandlingerne for 2006-2009 går i gang.
Det konservative forslag blev lanceret i fredags, lige før EU-konferencen i Gladsaxe i weekenden.
Under konferencen fortalte borgmester Taavi Roivas fra Gladsaxes estiske venskabsby Haabersti om esternes erfaringer med internettet, og om, hvordan han mente, Gladsaxe kunne forbedre sin stilling på området.
"Al data flyttes elektronisk i Estland," sagde Roivas. "Det, tror jeg, kunne også være meget nyttigt for Danmark og for Gladsaxe kommune."

14-årig røver anholdt

Tre drenge begik i aftes ved halv titiden væbnet røveri mod Q8-tanken på Mørkhøjvej.
Med en stor køkkenkniv og to hobbyknive truede drengene tankpasseren til at udlevere penge, cigaretter og taletidskort, hvorefter de stak af ned af Aprilvej.
Vidner i en bil fik tilkaldt politiet, og en hurtig patrulje fik fat i en bare 14-årig dreng, der blev anholdt i nærheden af byttet fra røveriet.
Nattens afhøringer tyder på, den 14-åriges medskyldige også blot er store drenge, dog med et par år mere på bagen, oplyser vagthavende hos Gladsaxe politi.

Søndergaard: Stadig et stykke vej til byrådet

Som vi fortalte i Nyhedsmagasinet i går, så overvejer enhedslistens folketingsmedlem Søren Søndergaard nu at stille op til kommunalvalget i Gladsaxe næste år.
Søren Søndergaard var med til at stifte partiet tilbage i 1989 og har været aktiv i
forbindelse med enhedslistens valgkampagner i Gladsaxe, og han siger om de lokalpolitiske ambitioner:
"Jeg tror nok, jeg har stået på stemmesedlen en gang i løbet af 70´erne eller 80´erne, men det er klart, at når man har siddet i folketinget i så mange år, som jeg har, så er det i hvert fald enhedslistens opfattelse, at så skal man koncentrere sig. Det man bliver valgt til, det vælgerne giver en tillid til, det skal man koncentrere sig om, man kan ikke ligesom lave en masse forskellige ting på én gang", siger Søren Søndergård, som altså i øjeblikket overvejer at stille op til kommunalvalget:
"Jeg fik en henvendelse fra bestyrelsen i Gladsaxe-afdelingen af enhedslisten, som spurgte, om jeg havde lyst til at stille op til næste kommunalvalg, Og jeg har sagt til dem, at det vil jeg overveje. Og så vil jeg give besked, når vi har generalforsamling til januar. Der er jo tre skridt, før jeg sidder i Gladsaxe byråd: For det første at jeg beslutter at stille op, at medlemmerne af enhedslisten i Gladsaxe vælger mig og at vælgerne i Gladsaxe vælger mig. Så der er stadig et stykke vej".

Kunsttyverier på rådhuset

Nu skal der sættes en stopper for den senere tids kunsttyverier på Gladsaxe rådhus.
Fem gange indenfor et år er der blevet stjålet kunst fra udstillinger i det såkaldte trappegalleri, de tre af tyverierne er sket her i løbet af efteråret.
Derfor skal økonomiudvalget i dag beslutte, om videoovervågningen af rådhuset nu skal
udvides, så den også omfatter trappegalleriet i den gamle rådhushal.

Kun hver 10. kender Radio Gladsaxe

Selvom Radio Gladsaxe ifølge vedtægterne skal have hovedvægt på lokalpolitik og debat samt være båndværksted for borgere og foreninger, der ønsker at lave radio, så er der alligevel 2%, der stiller ind på frekvensen hver uge.
Det viser en undersøgelse om borgernes brug af kommunal information.
Den viser også, at kun hver 10. borger kender og lytter til radioen enten hver dag eller engang imellem. Resten, ifølge undersøgelsen 89%, kender simpelthen ikke til radioens eksistens, og hvis de gør, så har de aldrig nogensinde åbnet for den.
Men trods den således næsten totalt hemmeligholdte eller ukendte status, så er der altså alligevel op mod 1.500 borgere, der lytter til radioen en eller flere gange om ugen.
Skal der reklame til for at få fat i flere lyttere, eller er tiden bare løbet fra de åbne båndværksteds- og græsrodsradioer med fokus på lokalpolitik?
Gunnar Svendsen, der er formand for brugerbestyrelsen på Radio Gladsaxe, siger: "Med den programflade, der er for radioen, hvor der både bliver sendt på kinesisk og hvad ved jeg, så kommer der i sagens natur ikke ret mange lyttere. Derfor kan de kinesisk talende jo godt have stor fornøjelse af udsendelserne. Men antallet af lyttere siger ikke noget om kvaliteten. Skulle lytterskaren være eneste måling for kvalitet, så skal der laves en helt anden type radio med et ens musiktæppe, lidt timenyheder og noget quiz. Men hvis det er et problem, at 2% lytter, så må man forholde sig til det politisk".
Med en andel på 2% ligger Radio Gladsaxe på samme procentdel som eksempelvis Radio 2, DR Klassisk og ANR, mens eksempelvis Berlingske Tidendes Nyhedsradio 24-12 ligger nede på en lytterandel 0,2%.
 
(hør mere i lydudgaven)

Støjskærme på ringvej

Til foråret bliver trafikstøjen på strækningen på Gladsaxe ringvej mellem Tinghøjvej og Buddinge rundkørsel halveret.
I hvert fald for de beboere, der får glæde af den næsten tre meter høje glasstøjskærm, der bliver sat op.
Ringvejen er en amtsvej, og det er da også Københavns amt, der betaler gildet med glasskærmene med et svagt hvidt mønster, der sættes op mellem stålstolper.
Amtet har siden 1990 brugt 30 millioner kroner på støjskærme, men kunne sagtens have brugt langt flere kroner, da ventelisten på skærmene er lang.
Skærmene på ringvejen skulle have været sat op her i efteråret, men den lille halve million kroner til projektet er først blevet bevilget af amtets teknik- og miljøudvalg på et møde i sidste uge.