Fredag den 1. Oktober 2004


Det skal være nemt!

Borgerne har talt: Det skal være nemmere at affaldssortere.
Det står klart, efter et borgermøde i går aftes om fremtidens affaldsindsats i Gladsaxe.
Her diskuterede man bl.a., hvad der skal til, for at øge sorteringen af affald.
Og den offentlige debat om fremtidens affaldsindsats fortsætter lidt endnu, forslaget til ny affaldsplan er i høring indtil den 25. oktober.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet)

10 måneders fængsel til ung røver

Det blev til en dom ved retten i Gladsaxe på 10 måneders fængsel til en 18-årig mand, der den 25. august forsøgte sig med et røveri mod en kiosk i Mørkhøj.
Den 18-årige truede med en 20 centimeter lang slagterkniv og forlangte pengene fra kasseapparatet udleveret.
Kioskejeren lod sig trods den store kniv ikke kyse. Han hev et boldtræ frem og slog kniven ud af hånden på den unge røver. Han overmandede røveren, foretog en civil anholdelse og tilkaldte politiet.
Siden har den 18-årige siddet varetægtsfængslet.
I dommen er de tre måneders fængsel gjort ubetingede, mens han ikke behøver at afsone de syv øvrige, hvis han holder sig på måtten de næste to år.
Der var i alt tre medvirkende i planlægningen af røveriet. Politiet kender identiteten på de to medgerningsmænd, men har endnu ikke kunnet få fat på dem.
Den 18-årige blev tilsyneladende overrasket over dommen og udbad sig betænkningstid med henblik på en eventuel anke til landsretten.

Overfaldt søsters ven med slag og spark

Et familieskænderi søndag eftermiddag i en lejlighed på Solnavej i Søborg udviklede sig på voldsom vis.
En 20-årig mand sparkede søsterens forlovede 4-5 gange i hovedet, fulgt op med kvælertag og flere knytnæveslag mod ansigtet.
Efter gennembankningen truede gerningsmanden med flere bank med et baseballbat, hvis den overfaldne meldte sagen til politiet.
Den 20-årige blev ved retten i Gladsaxe i går varetægtsfængslet i 14 dage, indtil han kommer for retten igen, sigtet for vold og trusler mod et vidne.

Ny miljøpris

Til december er der uddeling af en helt ny miljøpris i Gladsaxe:
"Miljøprisen er en lille erkendtlighed til en borger eller andre i kommunen, som har gjort en særlig indsats for miljøet. Og det kan være på mange forskellige niveauer inden for f.eks. trafik, bymiljø osv. Det kan være på alle tænkelige måder, vi er ikke inde i et snævert miljøbegreb. Det er ikke et spørgsmål om, at være den bedste til at indsamle affald f.eks.", siger kommunens miljøchef, Carsten Sølyst.
Det er Gladsaxe Miljø- og Energiråd der beslutter, hvem der skal modtage miljøprisen, som altså bliver uddelt første gang til december. Og hvis man har gode forslag til, hvem der skal have den første miljøpris, ja så skal man sende dem til rådet inden den 22. denne måned.

Røde Kors mangler indsamlere

Selvom der den seneste uge har meldt sig 100 indsamlere lokalt i Gladsaxe til Røde Kors landsindsamling på søndag, så mangler der endnu 120 indsamlere for at dække kommunen helt.
På telefon 70 100 000 eller på hjemmesiden indsamler.dk er det stadig muligt at melde sig.
Sidste år gav Gladsaxe-borgere 200.000 kroner til fordel for Røde Kors hjælpearbejde herhjemme og ude i verden.