Mandag den 4. Oktober 2004


Søborgmagle kirke nægtet fast vikar pga. sparehensyn

Gudstjenesten i Søborgmagle kirke vil de næste tre måneder blive varetaget af løse vikarer.
I dag går kirkens sognepræst på orlov, og de kirkelige myndigheder har af sparehensyn
besluttet, ikke at ansatte en fast vikar i perioden.
Og det er højst utilfredsstillende, mener menighedsrådet:
"Problemet det er, at vi kommer til at mangle noget kontinuitet i den periode, hvor vores sognepræst har orlov og sognepræsterne i nabosognene går ind og afløser, primært omkring
gudstjenester og andre kirkelige handlinger dvs. begravelser og bryllupper. Men vi mangler ligesom den her faste person, sognepræsten er en rimelig central person i vores kirke, som man kan komme til, hvis man har behov for en sjælesørgerisk samtale, og som er den gennemgående person blandt vores øvrige ansatte. Og vi har givet vores utilfredshed til kende overfor biskoppen, men det kom vi ikke igennem med. Så vi har altså en situation, hvor vi har løse vikarer i den her periode", siger formand for Søborgmagle kirkes menighedsråd, Poul Erik Jensen.

Flere storbutikker på Gladsaxevej

Byggematadoren Kay Wilhelmsen giver sig ikke så let i forhold til at komme til at bygge storbutikker i Gladsaxe.
Tidligere på året fik Kay Wilhelmsen Gruppen afslag på at bygge et næsten 13.000 m2 center på grunde på Gladsaxevej, som i dag ejes af Søborg Møbelfabrik.
Afslaget blev givet af kommunen, fordi planen også indeholdt en stor dagligvarebutik og derfor ville kapre kunder fra Buddingecentret og det måske kommende udvidede center ved Høje Gladsaxe.
I et nyt forslag fra Kay Wilhelmsen ansøges der om et byggeri på 10.000 m2 med storbutikker og fitnesscenter, men uden dagligvarebutikker.
I stedet bliver der tale om udvalgsvarebutikker med møbler, køkkener, byggematerialer og andre varer, der traditionelt forhandles hos byggemarkeder og tømmerhandler.
Kay Wilhelmsen har en aftale om forkøbsret til grundene på Gladsaxevej gældende frem til 1. november, og vil derfor gerne snarest have kommunens svar på, om planerne er realistiske i forhold til regionplan, kommuneplan og politiske ønsker.

Større forbrug i papirløs uge

’Papirløs uge’ har tilsyneladende en helt anden mening end forventet i den kommunale forvaltning i Gladsaxe.
I anledning af uge 38, der var helliget miljøet i Gladsaxe, så skulle forvaltningerne forsøge sig med at bruge så lidt papir som muligt.
Men i stedet for at bruge færre stykker papir, så steg den samlede mængde med 2% i forhold til en sammenligningsuge.
I uge 36 blev der således proppet 248.400 stk. papir i kopimaskiner og printere på rådhusets gange. I miljøugen, der om ikke skulle være papirløs, så dog nedsætte papirforbruget, ja der steg antallet af papirer til 254.100.
"Vi kan se, at der er stor indbyrdes forskel på forbruget ugerne imellem i løbet af et år. Skal en papirløs kampagne bære frugt, så skal den nok løbe over længere tid, fx et par måneder, ellers kan resultatet ikke rigtig ses", siger en af initiativtagerne, Martin Moneaux fra miljøafdelingen.

117 samlede ind i Gladsaxe

I går blev der samlet ind over hele landet til fordel for Røde Kors´hjælpearbejde.
I Gladsaxe samlede 117 borgere 137.500 kroner ind, og det er samlet set et tilfredsstillende resultat, siger Katja Østergaard, formand for Røde Kors i Gladsaxe.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet)