Tirsdag den 5. Oktober 2004


Drabssag genåbnes

Drabssagen fra Rundgården i Søborg, hvor en ung mand blev slået ihjel sidste år, er blevet genåbnet af Gladsaxe politi.
De to gerningsmænd er ved Østre Landsret i september blevet idømt hver ti års fængsel, og den del er afsluttet.
Tilbage står at finde ud af, hvem der via den ene gerningsmands mobiltelefon, der lå på politistationen, har kunnet overhøre og optage samtaler ført i politiets kontorer.
Gældende lovgivning har ikke umiddelbart tilladt politiet at indhente oplysninger hos teleselskabet. Derfor har det været nødvendigt at genåbne sagen for at få en dommerkendelse.

Restauratør truet og tæsket

En gruppe på omkring 20 unge med formentlig pakistansk baggrund smadrede søndag pizza-restauranten i Værebro Park.
Ejeren, der oprindelig kommer fra Tyrkiet, blev ved 16-tiden opsøgt af et par unge mænd, der ville veksle omkring 3.000 spillemønter fra et andet sted til kontanter.
Da ejeren nægtede at veksle, truede de unge med at brænde butikken af. "Sælg din butik, det er alligevel os, der bestemmer i Værebro Park", skulle de unge også have sagt, inden de forlod pizzeriaet.
To timer senere vendte de tilbage sammen med omkring 18 venner. De slog indehaveren i ansigtet med knytnæveslag og smadrede desuden en del inventar. Alle var væk, da politiet kom til stedet.
"Vi har en god formodning om, hvem de to er, der startede det hele. Så selvom ofret på grund af truslerne ikke har lyst til at sige så meget om gerningsmændene, så skal vi nok få fat på dem", siger Søren Sørensen, Gladsaxe politi, til Nyhedsmagasinet.

Menighedsrådsvalg i Gladsaxe sogn

Medlemmerne af folkekirken i Gladsaxe sogn er blandt de få i landet, der skal til stemmeurnerne den 9. november ved menighedsrådsvalget.
Der skal sammensættes 2118 menighedsråd i år, og langt de fleste steder sker det uden den store dramatik eller debat i forbindelse med en egentlig valghandling.
Kun ved 197 sogne er der flere lister at vælge i mellem.
Ved Gladsaxe er der opstillet to lister, men ifølge de oplysninger, Nyhedsmagasinet har kunnet indhente, så er der ikke den store forskel på, hvilken linie den enkelte liste vil føre i rådet.
Valget vil koste kirkekassen i Gladsaxe sogn omkring 75.000 kroner.

Skattefolk vil nordpå

To af de 30 nye skattecentre, der som led i strukturreformen fremover erstatter de enkelte kommuners skatteafdelinger, har lagt billet ind på at få Gladsaxe kommune som samarbejdspartner.
Fra fællesligningscenter Nord, som i øjeblikket omfatter kommunerne Gentofte, Lyngby og Søllerød, er der kommet en skriftlig henvendelse med opfordring til samarbejde.
Fra KomSkat, der består af Ballerup, Værløse, Farum, Ledøje-Smørum og Stenløse kommuner, er der kommet en mundtlig henvendelse.
Blandt medarbejderne i skatteafdelingen i Gladsaxe kommune er der et stort flertal, der ønsker at blive tilknyttet centret i nord – et ønske, som økonomiudvalget i Gladsaxe i morgen skal tage stilling til.
Det er godt nok ikke op til hver enkelt kommune at afgøre, hvor de skal høre til. Men det er central- og skatteforvaltningens opfattelse, at en holdningstilkendegivelse fra kommunens side vil kunne påvirke folketingets afgørelse.

Vand på tennisbanerne

Tennisbanerne ved Gladsaxe Stadion er ved at være så nedslidte, at de er begyndt at volde spillerne problemer.
Formand for Gladsaxe Tennis Klubs bestyrelse, Hans Henrik Jørgensen, siger om banerne:
"De har det ikke så godt for tiden. De er jo rimelig gamle, omkring 20 år, og sådan em tennisbane består af tre lag – et toplag, mellemlag og et dræn. Og såvel toplaget som drænet er ved at være slidt, det fungerer ikke rigtigt. Og det har de konsekvenser når det regner, så ligger der store vandpytter på banerne, som ikke forsvinder sådan lige med det samme. Der kan gå flere timer, før man kan spille igen".
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet)

Unge ved for lidt om politik

Sæt samfundsfag på skemaet endnu tidligere og indfør politisk forberedelse ligesom
konfirmationsforberedelse.
Folkeskolen kunne godt gøre endnu mere for at styrke elevernes viden om politik.
Det mener i hvert fald Frida Lundsgaard fra Bagsværd Kostskoles 8.C, der netop har arbejdet med politik som emne en hel uge. Her har klassen bl.a. undersøgt, hvor meget de unge
generelt ved om politik, og om det er en god idé at sætte valgretten ned til 16 år:
"Hvis man skal stemme som 16-årig, så tror jeg, at de unge skal have en mere grundlæggende viden om partierne, ministrene og hvad der sker på Christiansborg Jeg synes personligt, at der skulle samfundsfag tidligere i folkeskolen. Og i vores gruppe havde vi en idé om, at man måske kunne lave sådan en slags politisk forberedelse, ligesom man har konfirmationsforberedelse. Fordi vi mener, at politik er en lige stor del af vores hverdag som kristendommen. De unge ved ikke nok om de forskellige partier og ministre osv. Men jeg tror at unge har en viden om og holdning til alt der berører dem, tag bare Christiania f.eks.".