Fredag den 8. Oktober 2004


Enegang om søer i TV-by

Socialdemokraten Mette Marie Schmidt går imod sine partifæller i sagen om to små søer på TV-by-området.

Søerne er af Københavns amt blevet dømt til at være temporære, altså af midlertidig karakter. Derfor ser amtet intet galt i at nedlægge søerne i forbindelse med det kommende bolig- og erhvervsbyggeri i området, hvilket også er fremgået af den tidligere behandling af det planforslag, der blev diskuteret af byrådet i onsdags.

Men Mette Marie Schmidt vil bevare dem og særstandpunktet fik støtte fra både SF og Enhedslisten og kommer med ud i det høringsmateriale, offentligheden skal forholde sig til, inden den endelige 2. behandling af planforslaget i byrådet.

I forhold til sine partifæller, så var der ikke den store opbakning for Mette Marie Schmidt at hente.

Det sker da heller ikke så tit, at den ellers berømmelige gruppedisciplin hos socialdemokraterne bliver brudt.

(Hør indslag med Mette Marie Schmidt og gruppeformand Erling Schrøder i lydudgaven)


Pladsmangel i vægtsal

’Få plads til alle, eller vi lukker vægttræningstilbuddet!’

Så kontant lyder meldingen fra den kommunale forvaltning til Bagsværd Vægtløftnings Klub.

Klubben vil gerne selv benytte vægtsalen hele dagen, ikke mindst nu, hvor klubben er rykket op i 1. divisionsliga.

Men i dagtimerne har kommunen lånt salen ud til aftenskolerne. Og det udlån vil kommunen holde fast i, simpelthen fordi det ikke er muligt at finde egnede lokaler andre steder.

Så selvom der altså er tale om formentlig stærke mænd og kvinder fra vægtløftningsklubben, så får de nu altså vredet armene rundt med besked om at finde en løsning. Ellers vil alle brugere af vægtløftningsudstyret blive henvist til Gladsaxe sportscenter, hvor der også er mulighed for at løfte vægte.

Det vil dog næppe være en farbar løsning for de klubber, der bruger vægtsalen i Bagsværd. Ud over vægtløfterne, så benytter både den lokale fodboldklub, cykelklub og atletikklub nemlig også vægttræningstilbuddet på Bagsværd stadion.


Glasudsmykning i Bagsværd svømmehal

Orange, grønne, gule og sorte glasstykker i en klar og poetisk farvetone kommer til at være de dominerende elementer i vægudsmykningen i Bagsværd svømmehal.

Der er afsat 200.000 kroner på det kommunale budget til udsmykning i hallen, og hvis det tekniske kan lade sig gøre, så bliver det kunstneren Kirsten Christensens mundblæste glas, der kommer til at hænge på væggen.

Der vil blive malet menneskefigurer direkte på væggen i sort farve. Glasstykkerne vil primært være runde med en diameter mellem 50 og 100 centimeter, dog med et enkelt hidsigrødt firkantet stykke.

Lyset i hallen vil kaste farvede skygger ind på væggen, hvilket vil give en filmisk og farvestrålende bevægelse som om alt flytter sig lidt og ånder af glæde, venlighed og begejstring, beskriver kunstneren sit værk.

Begejstrede var også politikerne i kultur-, fritids- og idrætsudvalget, som på baggrund af skitsetegninger fra Kirsten Christensen og studier i svømmehallen, forleden udpegede kunstværket til udsmykning.


Tyrkisk optagelse

Hele den tyrkiske musik fik en mere europæisk klang i onsdags, da EU-Kommissionen anbefalede at påbegynde optagelsesforhandlinger med Tyrkiet.

Hos nogle boblede vandpiben dog mere entusiastisk end hos andre, og det er helt sikkert, at landets eventuelle optagelse i den europæiske union vil blive vendt og drejet i lang tid fremover.

I går talte vi med Yalcinkaya, der selv oprindeligt kommer fra Tyrkiet, og som sidder i Gladsaxe Byråd som repræsentant for Venstre.

Hun opfordrer til en sober debat om Tyrkiets optagelse i EU. Et spørgsmål, der med sikkerhed dukker op hver gang EU står foran en udvidelse, er, om vi nu skal til at frygte en invasion af billig arbejdskraft. Ifølge Yalcinkaya kan vi roligt slå koldt vand i blodet.

Først til december bestemmes det endeligt af EU’s regeringsledere, om der skal indledes optagelsesforhandlinger med Tyrkiet.


Ferieaktiviteter

Efterårsferien nærmer sig, og Gladsaxe Kommune tilbyder en bred vifte af ferieaktiviteter for børnene i kommunen – blandt andet svømning, skøjteløb og bowling. Man kan finde mere information om aktiviteterne på kommunens hjemmeside www.gladsaxe.dk. Ud over kommunens tilbud er der også gode film at se for børnefamilier i Gladsaxe Bio. Man har mulighed for blandt andet at se ’Min søsters børn i Egypten’, ’De Frygtløse – The Muuhvie’ og ’Shrek 2’.