Tirsdag den 19. Oktober 2004


Forurening ved transformerstation

Forureningen under NESAs transformerstation Glentegård på Buddingevej er så kraftig, at den udgør en trussel for drikkevandsressourcen.
På Glentegård er der fundet chlorerede opløsningsmidler, olieprodukter og pesticider i grundvandet. Alle tre stofgrupper vurderes at udgøre en risiko i forhold til drikkevandsressourcen, og NESA går nu i gang med etablere afværgeforanstaltninger på stedet.
NESA, der tidligere har anvendt chlorerede opløsningsmidler til rengøring af transformere og
pesticider til bekæmpelse af ukrudt, har frivilligt udført forureningsundersøgelser på alle tre transformerstationer i Gladsaxe.
På transformerstationen på Brudelysvej, Bagsværdgård, er der i det såkaldt terrænnære
grundvand, hvorfra der ikke indvindes drikkevand, fundet chlorerede opløsningsmidler og olieprodukter.
Og på Grønnegård på Transformervej, et område med særlige drikkevandsinteresser, er der fundet olieprodukter og pesticider i grundvandet, men NESAs egen rådgiver mener ikke, forureningen udgør nogen risiko i forhold til drikkevandet.
Men undersøgelserne ér indledende, og det kan ikke afvises, at der på et senere tidspunkt kan opstå miljøproblemer ved de to transformerstationer.

A-kasse bedraget for 178.000 kroner

Fagforeningen HK har meldt en 45-årig kvinde fra Søborg til politiet for bedrageri overfor a-kassen.
Ifølge anmeldelsen har kvinden igennem to år uberettiget modtaget dagpenge i størrelsesordenen 178.000 kroner. I samme periode skal den 45-årige angiveligt have arbejdet som vikar i administrative stillinger i forskellige firmaer.
Derved har kvinden overtrådt straffelovens paragraf 279 om formueforbrydelser.
Sagen bliver nu efterforsket af bedrageriafdelingen ved Gladsaxe politi. Her kender man ikke til kvinden i forvejen, og hvis hun bliver domfældt, så slipper hun formentlig med en betinget dom samt et krav om tilbagebetaling af de 178.000 kroner.

Historisk oprykning til Bagsværd boldklub

Der blev skrevet historie da Bagsværd Boldklub i weekenden sikrede sig oprykning til serie 1.
Det er første gang nogensinde Bagsværd-klubben skal spille serie 1-fodbold, og det vár
et topmotiveret hold der vandt over Islev med hele 11-3 i den afgørende oprykningskamp.
"Vi var foran 2-0 efter 7 minutterm så vi var klar på dagen", siger træner Kjeld Svendsen, som nu har ført Bagsværd boldklubs herrerseniorhold til oprykning tre år i træk.

Skoler får nye faglokaler og legeplads

To skoler i Gladsaxe står for at få fornyet faglokaler.
Fysiklokalet på Marielyst skole bliver opdateret for 1,4 millioner kroner og får blandt andet nye elevforsøgsborde, udsugning og varmeanlæg. Et arbejde, der ventes afsluttet i løbet af sommerferien næste år.
På Mørkhøj skole er det hjemkundskabslokalet, der skal ombygges for 1,35 millioner kroner, så det fremstår nyt og fint, klar til brug april 2005.
I første omgang skal sagerne behandles på et møde i dag i børne- og undervisningsudvalget, for siden at blive godkendt i byrådet.
Det samme skal en omfattende ombygning af legepladsen ved Værebro skole, omfattende en hockeybane, bålhytte og balancebane. En ombygning til en lille halv million kroner.