Onsdag den 20. Oktober 2004


Flere arbejdsløse i Gladsaxe

Konjunkturerne vender tommelen nedad for Gladsaxe i øjeblikket.
Siden 2002 er tallet af arbejdsløse steget 25%, så der i dag er næsten 1.600 ledige, fordelt på stort set lige mange kvinder og mænd.
Der er også blevet flere borgere, der er kommet på kontanthjælp. Her er der tale om en stigning på godt 7% i forhold til samme tid sidste år. Det svarer 2.300 kontanthjælpsmodtagere ud af den samlede befolkning i kommunen på 62.010.
Ifølge tal fra Danmarks statistik er der kommet flere i fleksjob og skånejob. På den front er det stadig det offentlige, der er flinkest til at ansætte folk, cirka dobbelt så mange som i den private sektor, viser de seneste statistiske oplysninger.

Politi: Mere fokus på bløde værdier

Et halvt hundrede unge ventes at møde op, når der i aften er hvervemøde og åbent hus på
politigården i Gladsaxe.
Men langt fra alle ansøgere til politiuddannelsen slipper gennem nåleøjet. Kravene til
politijobbet er nemlig blevet større med årene, hvor der også er kommet mere fokus på de
bløde værdier hos politiet, fortæller Merete Palner fra Gladsaxe politi:
"Der bliver stillet større krav til os i forhold til at vi jo i videre udstrækning er et serviceorgan for borgerne, som man skal kunne henvende sig til og forvente en eller anden form for service. Så man skal have noget tolerance og noget vilje til at ville hjælpe borgerne i et samfund. Og i takt med samfundsudviklingen har man også satset noget mere på de bløde værdier og opkvalificeret f.eks. det præventive arbejde".

Ung pige blufærdighedskrænket

Politiet i Gladsaxe eftersøger nu en 30-40-årig mand, der har antastet og blufærdighedskrænket en 17-årig pige fra Høje Gladsaxe.
Pigen mødte manden på det grønne område bag bebyggelsen, hvor han spurgte, om han for 1.000 kroner måtte tage nogle billeder af hende.
De gik ind i en opgang, hvor manden løftede op i pigens bluse. Hun trak blusen ned og stak af.
Til politiet oplyser den 17-årige, at hun troede der var tale om almindelig fotografering ude i det fri og ikke andet end det.
Manden beskrives som omkring 180 cm høj, tynd, med kort brunt hår. Han kørte på en rød herrecykel, havde en grå rygsæk på, hvor var påspændt en blå cykelhjelm.

Debat om debat i byråd i aften

11 tilkendegivelser fra offentlige myndigheder, interesseorganisationer og foreninger.
Det er resultatet af den offentlige debat om fremtidens Gladsaxe.
I høringsperioden fra midten af juni til midten af september blev der holdt fire borgermøder og der blev oprettet en on-line debat om planstrategien på den kommunale hjemmeside, men ingen borgere havde ved høringsfristens udløb indsendt skriftlige tilkendegivelser.
Planstrategien og resultatet af den offentlige debat skal behandles i Gladsaxe byråd i aften.
Venstre har stillet ændringsforslag om, at det afsnit i planstrategien der omhandler en eventuel udbygning af Høje Gladsaxe-centeret udgår, fordi det for det første er tvivlsomt hvorvidt
udbygningen bliver til noget, og fordi partiet mener, det skaber usikkerhed om fremtiden hos de handlende i kommunen. På et borgermøde om fremtidens detailhandel udtrykte flere handlende stor bekymring med hensyn til en centerudbygning i Høje Gladsaxe, som de frygter, vil få katastrofale konsekvenser for butikslivet.
Vi transmitterer direkte fra byrådsdebatten fra mødestart klokken 18.

Jubilæum i privatradioklub

I år er det præcis 25 år siden en gruppe mennesker med en med en fælles interesse for
walkie-talkie gik sammen og stiftede Privatradioklubben Jumbo.
Gladsaxe-klubbens aktiviteter begrænser sig i dag ikke længere til walkie-talkie-snak, og de mange nye muligheder har udmøntet sig i en større interesse for klubben.
"Medlemstallet er generelt steget, på grund af at vi har et godt socialt netværk i vores klub", fortæller formand Per Jensen.
Privatradioklubben Jumbo holder jubilæumsreception i eftermiddag, og det foregår i klubbens lokaler på Bagsværdvej.

Det var på Rundetårn

Erling Krog holder i aften foredrag og fortæller med brug af lysbilleder, filmklip og sange om Rundetårn, og om at bo i det, som han selv gjorde i en lang årrække. Han fortæller mere konkret om hvordan det har præget hans tilværelse at have tilbragt en større periode af sit liv i Rundetårn. Han forklarer blandt andet at "der var mange dejlige ting ved det, der var også nogle ulemper. Der var f.eks. 40 liter vand til et døgn, 2 skyl på toilettet og sådan nogle ting, og det var jo lidt primitivt, men der var også mange gode ting", forsikrer Erling Krog. Man kan høre mere om Erling Krogs beretning i Søborg Kirke, hvor han holder foredrag fra kl. 14.