Mandag den 25. Oktober 2004


Team Gladsaxe rykker nærmere

Dannelsen af et Team Gladsaxe, der skal gøre det attraktivt for erhvervsvirksomheder i kommunen at støtte sportsklubberne, er på det seneste kommet meget tæt på at være en realitet.
Først vedtog et flertal i byrådet at afsætte en halv million på næste års budget til formålet. Siden er den administrative konstruktion blevet diskuteret og er ved at komme på plads.
AB A/S bliver for passende betaling formentlig dagligt sekretariat for Team Gladsaxe, hvis formål er at skaffe penge til topklubberne.
Den kommunale andel består i at yde en krone for hver to kroner, der kommer fra virksomhederne, dog med maksimumgrænse på de 500.000.
En arbejdsgruppe med blandt andre en repræsentant fra erhvervsrådet, en fra kommunen og en fra sportens organisation, FIG, skal nu nærmere konkretisere og udvikle konceptet for Team Gladsaxe.

Effektive skattefolk i Gladsaxe

Selvom det sikkert gør ondt på mange at høre, især måske på pengepungen, så har Gladsaxe et af landets mest effektive skattevæsner.
Det viser resultatet af det seneste års forløb af lignings- og revisionsarbejdet.
Godt og vel 8.000 lønmodtageres selvangivelser er blevet gennemgået og knapt halvdelen er blevet ændret.
2.000 selvangivelser er forhøjet med til sammen over 51 millioner, mens 1.100 har haft den fornøjelse at blive sat ned med i alt næsten 19 millioner kroner.
De selvstændige erhvervsdrivende har heller ikke været helt gode til at ramme de rigtige tal i selvangivelserne. 1.033 er blevet kontrolleret, hvilket har medført 862 ændringer – langt de fleste til fordel for de offentlige kasser, i alt 33 millioner ekstra.
Når skattefolkene selv skal sige det, og det gør de i årets skriftlige redegørelse til politikerne, så har de udført et meget tilfredsstillende stykke arbejde.

Internetsamarbejde mellem venskabsbyer

Et nyt internet-samarbejde mellem Gladsaxe og Renfrewshire i Skotland er måske på vej.
Den skotske venskabsby har foreslået at lade skoleelever fra de to lande mødes og udveksle idéer.
Og internettet er perfekt til det formål, mener formand for udvalget for uddannelse og livslang læring, Jim Harte, fra Renfrewshire.
Med internet er det let at holde kontakter ved lige og udforske nye idéer og i det hele taget er internet med til at forbedre de unges personlige udvikling, mener Jim Harte.
Forslaget om et internet-samarbejde mellem Gladsaxe og Renfrewshire vil blive drøftet nærmere
de kommende dage, hvor Gladsaxes børne- og undervisningsudvalg er på studietur i netop Renfrewshire.

Populær venskabsforening fylder 35

I år er det 35 år siden Gladsaxe Internationale Venskabsforening blev stiftet.
Og den begivenhed blev markeret i weekenden ved en velbesøgt reception på Højgård i Bagsværd. Den lokale venskabsforening var Danmarks første og startede nærmest som et eksperiment tilbage i 1969. I dag, 35 år efter, er der stadig stor tilslutning til foreningen og dens aktiviteter, fortæller en stolt Arne Hermann, formand for Gladsaxe Internationale Venskabsforening.