Onsdag den 27. Oktober 2004


Forslag om apotekerudsalg i Mørkhøj

Borgerne i Mørkhøj skal i dag til Buddinge, Bagsværd eller sågar Herlev for at hente medicin, fordi der ikke findes et apotekerudsalg i lokalområdet.

Det skal der nu laves om på, mener det konservative folkeparti:

"Mørkhøj er en stor bydel i Gladsaxe kommune med 5000-6000 indbyggere og nu kommer der 1000 ekstra borgere i tv-byen. Og vi betragter et apotekerudsalg som et naturligt tilbud til borgerne i deres lokalområde. Men det er jo desværre sådan, at der er apotekermonopol i dag, så det er sundhedsstyrelsen og staten der bestemmer, hvor apotekerne skal ligge i Danmark, og så søger apotekerne om at få et apotek i et område. Og så er det dem, der kan lave nærudsalg, som man f.eks. har i Høje Gladsaxe. Og vi vil godt vil have forvaltningen til at tage kontakt til apotekerne og spørge, om der er nogen der kunne være interesseret i at etablere et decideret udsalg, eller man kunne lave en ordning med, at apotekerne bringer varerne ud til de lokale købmænd eller andre former for butikker, og så kan borgerne hente det der", siger Henrik Sørensen fra det konservative folkeparti, hvis forslag om etablering af et apotekerudsalg i Mørkhøj nu skal drøftes i socialudvalget.


Ø: Støt grønne gårdmænd

Den offentlige høring om fremtidens affaldsindsats i Gladsaxe er netop slut, og blandt de der har blandet sig i debatten er enhedslisten, som bl.a. forslår, at kommunen skal

bruge affaldsområdet til at skabe mere beskæftigelse:

"Vi synes det er oplagt, at kommunen går ind og støtter det, man kalder for grønne gårdmænd, altså viceværter/gårdmænd, som arbejder med lokalt alt lave kompost og vejlede beboerne omkring sortering. På bl.a. Nørrebro har man haft en stor nedgang i mængden af affald, fordi man genbruger og komposterer mere, og har haft de her grønne gårdmænd til at hjælpe. Man er sluppet billigere i renovation, så man igen har haft råd til at ansætte flere grønne gårdmænd. Så det er altså en meget positiv spiral", siger Bendt Larsen fra enhedslisten i Gladsaxe.