Torsdag den 28. Oktober 2004


Ungdomsleder kåret

Gladsaxe Kommunes Ungdomspris på 5.000 rare kroner gik i år til den 27-årige spejderleder Signe Ougaard.
Prisen uddeles hvert år til en person, der har ydet en særlig indsats på frivillig basis indenfor børne- og ungdomsarbejdet i Gladsaxe Kommune.
I går aftes fik Signe Ouggard overrakt prisen af borgmester Karin Søjberg Holst på Folkeoplysningsudvalgets temamøde om unges liv og vilkår i Gladsaxe.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet)

Støjhandlingsplan godkendt af udvalg

Et flertal af trafik- og teknikudvalget har netop godkendt en handlingsplan for bekæmpelse af trafikstøj i kommunen:
"Jeg synes, det er rart, at vi har en støjhandlingsplan. Og det er godt at der er afsat nogle midler de kommende år. Nu gælder det om at få det iværksat. Der hvor der i virkeligheden kommer størst hjælp til de støjplagede er fra ringvejsudvidelsen, som jo er statens opgave, fordi der bliver opsat så mange støjværn, at der er væsentligt færre støjbelastede ejendomme, når det er færdigt. Men vi skal jo så i gang med de lokale ting her, og det glæder vi os meget til, det har jo været et af udvalgets hovedpunkter, og så er det rart, at vi nu har en plan og kan gå i gang med arbejdet her i det nye år", siger udvalgsformand Peter Brooker, SF.
Dansk Folkeparti kunne ikke stemme for støjhandlingsplanen.

19-årig i retten med 57 kriminelle forhold

Han har kørt uden kørekort mange gange, også i spirituspåvirket tilstand. Han stjæler biler, som det passer ham. Han har forøvet røveri, overtrådt værnepligtsloven, loven om euforiserende stoffer, restaurationsloven. Han har været hæler og senest slået, sparket og brugt kniv i et overfald – og så er han blot 19 år.
I alt 57 kriminelle forhold er det på kort tid lykkedes den 19-årige at samle sammen, og i dag og i morgen står han overfor en domsmandsret i Gladsaxe, der skal udmåle straffen for de mange forseelser. En sag, vi vender tilbage til, når den unge kriminelle er blevet domfældt.

Bondedans og borgerlig baldans

Det er ikke lutter bondedans der er på programmet når Folkedanserforeningen Gladsaxe-Søborg mødes på
dansegulvet.
De lokale folkedansere har nu også taget fat på den borgerlige baldans:
"De er måske lidt vanskeligere at lære, fordi der er så mange ture og snørkler i dem, men de er nemme at danse, fordi der ikke er svære trin som i folkedansene", fortæller Bent Grølsted, formand for Folkedanserforeningen Gladsaxe-Søborg, som i øvrigt tilbyder specialkursus i baldans lørdag den 6. november på Stengård skole.

Miss Danmark fra Gladsaxe

To stærke kvinder, mor og datter, har begge haft stor betydning for to generationer af kvinder; ikke blot lokalt i Gladsaxe, eller på landsplan, men også på verdensplan. Moderen Else Korva har haft en storslået karriere indenfor mode, og har blandt andet både haft egen systue, samt at hun har gjort karriere indenfor Nordisk Film. Gladsaxe fik sin helt egen Miss Danmark, da datteren Aino Korva vandt titlen i 1963 og efterfølgende er blevet en internationalt kendt fotomodel.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet)

Kunstudstilling i Søborgmagle kirke

I Søborgmagle Kirke er der i november måned mulighed for at opleve både natursten og artiskokpapir, når de to kunstnere Kaj Bjerre og Elena Vandel udstiller deres værker.
Kunstneren Kaj Bjerre fortæller at "der er jo det spændende ved en sten, at man aldrig på forhånd ved hvad det egentlig bliver til […] farvespillet, årene i stenen, det er det, der med til at forme hele smykket, den rigdom der er i sådan en natur er helt ubegribelig."
Elena Vandel viser eget håndlavet papir ud fra forskellige planter som f.eks. tang, halm, artiskok, brændælde, planter og blomster. Udstillingen kan ses fra søndag den 31. oktober og hele november måned.