Fredag den 3. September 2004


Hjælp til Høje Gladsaxe

Nedslidte omgivelser, utilpassede unge og få tilbud i nærområdet til unge, er baggrunden for en ansøgning fra Gladsaxe kommune til økonomi- og erhvervsministeriet om støtte fra puljen til forsøg i problemramte boligområder.
Det aktuelle område er Høje Gladsaxe, som af forvaltningerne i kommunen og et flertal af politikerne i økonomiudvalget vurderes til at trænge til hjælp udefra, hvis ikke de i øjeblikket overskuelige problemer skal forstærkes.
I ansøgningen søges der midler til øget bemanding i et værested for unge, til ansættelse af endnu en beboerrådgiver, ansættelse af en socialpædagog med base i det lokale bibliotek. Pædagogen skal få unges adfærd ind i positive rammer og undgå, at de bruger biblioteket som varmestue til gene for de øvrige brugere.
Der søges også penge til at forbedre Høje Gladsaxe skole, så den, som det hedder, får øget chance for at tiltrække elever med dansk baggrund.
Det skal ske ved bygningsmæssige forbedringer, og ved at udvikle skolen i forhold til det musiske indhold.
Ambitionen er at løfte Høje Gladsaxe på samme vis, som det er sket i kommunens anden store boligbebyggelse, Værebro Park, der ved hjælp af et bymillionprojekt med midler fra stat og kommune har oplevet et egentligt kvarterløft.
Ministeriets pulje er på 100 millioner.

Ny viden og inspiration til skolens folk

900 lærere og pædagoger fra Gladsaxe er i weekenden samlet til en stor fælles
skolekonference med foredrag af nogle af landets førende eksperter indenfor undervisning
Det er den tredje og hidtil største skolekonference i Gladsaxe. Tidligere har konferencerne været for skolebestyrelser og politikere, men nu er altså det blevet lærernes og pædagogernes tur:
"Formålet er at præsentere den nyeste viden om børns læring samt hvilke udfordringer, den viden stiller til pædagogik og læringsmiljø og de kompetencer lærere og pædagoger skal besidde. Det er det overordnede mål, at give inspiration til skolens folk", fortæller Ingrid Martlev fra Pædagogisk Central, som står for alt det praktiske i forbindelse med lørdagens skolekonference.

Landsholdspillers klubskifte udløser formue til lokale idrætsforeninger

To af Gladsaxes idrætsforeninger er pludselig kommet til penge.
Det er landsholdsspilleren Dennis Rommedals skifte fra hollandsk til engelsk fodbold der har udløst en god sum penge til henholdsvis Gladsaxe Hero og Høje Gladsaxe Idrætsforening
hvor Dennis Rommedal i sin tid startede karrieren:
"Det er sådan en regel der er indenfor Det europæiske fodboldforbund. Og det er vi selvfølgelig meget glade for. Vi fik nys om det for 1 ½ måned siden og siden har de to klubber kørt parløb og fået god hjælp hos DBU og det har betydet, at der er røget en hulens masse penge ind på vores bankkonti. 215.000 til hver af klubberne. Og det er mange penge for en lille klub som Høje Gladsaxe Idrætsforening. Og vi har allerede vedtaget, at det skal komme vores medlemmer til gode. Alle vores ungdomsmedlemmer vil vi invitere på en tur f.eks. til en fodboldlandskamp og mon ikke også der skulle blive råd til noget nyt tøj til mange af vores hold, det er jo altid sådan noget, vi går og mangler penge til", siger Allan Petersen, formand for Høje Gladsaxe idrætsforening.

Mikro-fodboldskole

Nu skal helt små børn i alderen 5 –7 år også have mulighed for at lære og spille fodbold.
I denne weekend arrangerer Gladsaxe Hero Boldklub derfor Mikro-fodboldskole:
"Det er simpelthen så morsomt med alle de små børn der piler rundt efter bolde og mange forældre er jo ikke vant til at spille og er pludselig med til at spille. Det er ikke kun spil, det er mest leg, alting bliver leget ind i […] Denne gang er temaet, at man skal være pirat […] man bliver klædt ud, der bliver skattejagt og der bliver bål med snobrød", fortæller Kirsten Westersø Christensen, der er med til at arrangere Mikro-fodboldkolen, som starter i dag og varer til og med søndag. Mikro-fodboldskolen har eksisteret siden 1999, og det er blevet en årlig tradition at fodboldskolen afvikles den første weekend i september.

Trafikomlægning på Gladsaxevej

Gladsaxevej bliver i weekenden spærret for trafik på strækningen mellem den nye adgangsvej til Høje Gladsaxe, lige syd for Gyngemosevej, og så til Høje Gladsaxe torv.
Afspærringen skyldes etablering af cykelstier og kloakarbejde.
Trafikken vil blive ledt af lokalvejen langs Høje Gladsaxe i tidsrummet lørdag morgen fra kl. 6 til søndag aften kl. 18.