Mandag den 6. September 2004


Borgmester tror fortsat på bredt forlig

I går startede årets budgetforhandlinger i Gladsaxe.
Umiddelbart efter byrådets 1.behandling af budgettet så borgmester Karin Søjberg Holst meget lyst på muligheden for et bredt budgetforlig igen år.
"Jeg er stadig optimist. Alle er stadig med ved bordet. Vi havde en god drøftelse i går, hvor vi måske gik lidt længere ned i spørgsmålet om budgettet".
Søndergård skoles fremtid og fortsatte skattelettelser var de helt store emner under 1.behandlingen i byrådet i sidste uge. Og disse emner blev også nævnt under forhandlingerne søndag.
"Vi havde en runde omkring hvilke elementer der skal med i et bredt budgetforlig og der blev også i år stillet nogle spørgsmål til forskellige ønsker om notater og det skal vi selvfølgelig også have frem", siger borgmesteren, som har indkaldt til budgetforhandlinger igen på onsdag.

Ekstra fokus på vandforbruget

De næste tre uger bliver der sat ekstra fokus på vandforbruget i Gladsaxe.
Den radikale formand for miljøudvalget, Lis Smidsholm, siger om vandsparekampagnen:
"Det er utrolig vigtigt, at vi bliver ved med at kunne bruge vores grundvand og aldrig skal gå over til flaskevand. Vi bliver nødt til at spare alle steder – i husholdningen og i de kommunale bygninger. Og vi skal starte med at lære børnene at spare, for så fortæller de forældrene det, og så retter de sig efter, hvad børnene siger".
Det er vandsamarbejdet mellem kommunerne i Købehavns amt der står bag
vandsparekampagnen, der starter i dag.

Bagsværd roer hjem fra OL med guldmedalje

Stephan Mølvig fra Bagsværd Roklub er netop hjemvendt med en guldmedalje fra OL i Athen. Sammen med roerne Thor Kristensen, Thomas Ebert og Eskild Jeppesen, sikrede han sig den første danske guldmedalje ved OL med Guldfireren, som var den første fra start til mål foran de nærmeste konkurrenter fra Australien og Italien. Stephan Mølvig fortæller om OL oplevelsen: "jeg har opnået det højeste man kan opnå som roer […] lige meget hvordan det går i fremtiden, så har jeg opnået det ypperste indenfor min sport" […] det var en olympisk stemning af format [i Athen], der var virkelig mange glade mennesker, grækerne gjorde et forrygende arbejde, de var altid glade og villige til at hjælpe os og de andre atleter", siger Stephan Mølvig, der sikrede sig en guldmedalje fra OL i Athen.
Stephan Mølvigs træner Bent Jensen er også glad for resultatet, som er kulminationen på en turbulent sæson: "stemningen var allertiders og der var en kæmpe opbakning fra de andre atleter, der var med dernede, og det er en stor familie det hele".

For få kan førstehjælp

Alt for få mennesker ved, hvordan man yder førstehjælp når der sker en ulykke i f.eks.
trafikken, på arbejdspladsen eller i hjemmet.
Det vurderer Niels Gamborg Nielsen fra Røde Kors, som i dag starter nye førstehjælpskurser op i Gladsaxe:
"Folk mangler måske generelt at være gode til at kunne give førstehjælp. Vi ser det også som samaritter, hvorvidt der er lavet kvalificeret førstehjælp indtil vi når frem", siger
altså kursusleder Niels Gamborg Nielsen.
Et grundlæggende kursus i førstehjælp foregår af fire omgange mandage eller torsdage på Egegård skole og man kan tilmelde sig på telefon 28 28 85 26.

Gladsaxe Symfoniorkester hylder HCA

Gladsaxe Symfoniorkester går nye veje i en stor musikforestilling næste år i anledning af
200-års dagen for HC Andersen:
"Vi laver en koncert i rådhushallen den 17.4 med musik der knytter sig til HC Andersen på den måde, at han jo har været ude at rejse og har hørt masser af koncerter og operaer og mødt musikpersonligheder. Og vi har fået en skuespiller og performer som vil hjælpe os igennem HC Andersens univers og vi spiller så den musik, der hører til", fortæller Karin Röh fra Gladsaxe Symfoniorkester.