Torsdag den 9. September 2004


Dansk folkeparti ude af budgetforhandlingerne

De politiske forhandlinger om det kommunale budget fortsatte i går aftes.
Første gang partierne mødtes omkring forhandlingsbordet var i søndags, og efter 2. forhandlingsrunde onsdag aften er dansk folkeparti nu ude af forhandlingerne.
"Vi mødtes igen i går aftes efter byrådsmødet og vi kom endnu tættere på hinanden end vi var i søndags. Jeg skitserede nogle idéer til, hvad jeg mener der skal indgå i det endelig budgetoplæg, og der var der opbakning fra de fleste partier til at arbejde videre med og det gør vi igen på mandag", siger borgmester Karin Søjberg Holst.
Dansk Folkeparti var nok det parti, der under 1.behandlingen i byrådet så ud til at være længst fra at gå med i en budgetaftale i år, og er nu altså ude af forhandlingerne.
"Vi fandt ikke det borgmesteren kom frem med i går tilstrækkeligt imødekom vores ønsker. Rent faktisk fik vi ingen af vores ønsker opfyldt", siger Klaus Kjær fra Dansk folkeparti.

Debat om placering af nye plejeboliger

Et flertal af byrådet gav på sit møde i går aftes grønt lys for opførelsen af en ny fløj ved Hareskovbo
med plejeboliger i to etager langs Skovalléen.
Men flere partier mener ikke, der er forsket nok i alternative placeringer, de konservative bl.a. mener, den nye fløj bør ligge ved Kurstien, dér hvor den gamle plejeafdeling, blok D,
ligger i dag.
 
Lars Abel:
"Det er helt uforståeligt, at man ikke går ind og sørger for at blok D bliver totalrenoveret. Det vil være helt naturligt at anvende det pågældende areal i stedet for at foretage den nybygning langs Skovalléen. Og det er jo ikke fordi, det ikke kan lade sig gøre at bruge blok D, det er fordi man ikke vil bruge blok D. Man henviser til, at det ikke vil medføre tilstrækkeligt nye plejeboliger",
sagde Lars Abel, det konservative folkeparti. Heller ikke enhedslisten, sf og de radikale mener, der er tænkt nok på en alternativ placering af den nye fløj.
 
Bjarne Rasmussen, venstre:
"Vi ved godt, det ikke er nogen nem beslutning. Vi er opmærksom på den afvejning der må finde sted af behovet for plejeboliger og så naboernes interesse i at man bevarer et grønt og attraktivt areal og at Hareskovbo ikke virker mere bastant end højst nødvendigt. Det er den afvejning der er gjort gennem en meget lang sagsbehandling, hvor vi har pålagt Hareskovbo at nøjes med to etager, de ville gerne have haft tre, og at bygge så nænsomt som muligt. Spørgsmålet om blok D har selvfølgelig også været diskuteret og der må vi konstatere, at Hareskovbo samstemmende med vores byggeteknisk sagkyndige fraråder den løsning".
Opførelsen af den nye fløj er et led i moderniseringen af Hareskovbos plejeboliger.

Ny sponsor til AB

Fodboldklubben AB har fået ny storsponsor.
Det er gardinproducenten Sega, der har valgt at putte et ikke offentliggjort beløb i aktieselskabets spillere.
"AB er en traditionsrig klub, hvis værdier stemmer godt overens med vores", siger direktør i Sega, Michael Mortensen.
Gardinfirmaets logo kunne fra i aftes i pokalkampen mod Skjold for første gang ses på spillernes shorts.
En kamp, der i øvrigt endte 1 – 0 til Skjold, og dermed er AB altså ude af landspokalturneringen.

Kvindedrama på Gladsaxe Teater

Gladsaxe Teater kan snart præsentere en nyopsætning af et af verdens største kvindedramaer -Medea. Det er et drama, der tager udgangspunkt i kvinden Medea og hendes grusomme hævn, da hun erfarer at hendes mand vil forlade hende og deres børn til fordel for en anden kvinde. Det er en ny udfordring for Gladsaxe Teater, idet der bruges en tredimensionel teateropstilling med publikum lige i midten. Instruktør Katrine Wiedemann fortæller: "det handler om noget så grusomt som et barnemord; det er den ultimative onde handling og jeg mener at det er vigtigt og også tilfredsstillende at forstå og sætte ord på hvad det er der gør at mennesker kommer ud i ekstremer".
Den altdominerende kvindelige hovedrolle spilles af Karen-Lise Mynster, der forklarer:
"vi mennesker skal passe på at vi ikke går ud af led, fordi vi kan ikke styre det, for når først hævnfølelsen går ind mennesker, så er det lige en vej til helvede, som ingen ende har […] vi er en del af det i vores nutidige samfund […] vi må finde nogle balancer for at få det bedste ud af livet […] det er det stykket også gerne vil fortælle". Sagde Karen-Lise Mynster, der spiller den kvindelige hovedrolle i Medea, der har premiere den 18. september.

Senior mode show på Bakkegården

I går havde ældre mulighed for at opleve modeshow til Åbent Hus på Bakkegården.
Danmarks Senior Shop præsenterede forskellig slags tøj for ældre. Arrangør Ivy Parsbæk fortæller:
"Vi har haft åbent hus arrangementer nu én gang om måneden, og det holder vi med forskellige indhold, det er for eksempel musik; nogen der kommer og synger for os; det kan være en harmonikaspiller der kommer; det kan være et foredrag af en politiker, vi har f.eks. haft Erhard Jacobsen heroppe, og i dag er det modeshow". Sagde Ivy Parsbæk, der havde arrangeret modeopvisningen for ældre på Bakkegården.