Mandag den 13. September 2004


    Budgetaftale underskrives formentlig i dag

I dag fremlægger Gladsaxes socialdemokratiske borgmester Karin Søjberg Holst sit andet, og formentlig endelige, udspil til budgetlægningen de næste år i kommunen. Og i aften mødes de partier, der endnu er med i drøftelserne, for at se på, om de nu har fået så meget med, at de også kan stå inde for og skrive under på en budgetaftale.
I sidste uge forlod Dansk Folkeparti forhandlingerne, fordi der ikke var realistisk udsigt til, at nogle af partiets mærkesager kom til at nyde fremme. Men tilbage er både Venstre, Konservative, Radikale, Enhedslisten, SF og så selvfølgelig borgmesterpartiet, Socialdemokraterne.
Siden det første udspil om budgettet blev offentliggjort i tiden op til Gladsaxedagen den 21. august, er der blevet udarbejdet mere end 25 notater fra økonomerne i planlægningsafdelingen med både specifikke og mere generelle bemærkninger til budgettet.

 

Amt starter sø-oprensning om et år

Om et år forventer Københavns amt at gå i gang med en oprensning af Bagsværd sø.
Det fortæller formand for amtets kulturudvalg, Lars Abel:
"Vi forventer at vi i ordets egentlige forstand kan sætte spaden i jorden eller i hvert fald i bunden på Bagsværd sø på samme tidspunkt som vi befinder os nu, bare er år fremme, altså i 2005. Der er lavet en tidsplan og vi er ved at lave en projektbeskrivelse og så skal der laves nogle tekniske beregninger, skov- og naturstyrelsen skal være med til at godkende nogle ting. Og så skal der vurderes, om der skal laves en vvm-screening, altså en mulighed for at finde ud af, hvordan påvirkning af natur og miljø vil være og der skal være en offentlig høring, som vi forventer at gennemføre allerede omkring nytår".

 

Musik på rådhuspladsen

Kor og orkestre skal være med til at ændre pladsen foran Gladsaxe rådhus fra øde byrum til summende plads med musikindslag.
Det SF i Gladsaxe, der i morgen i økonomiudvalget fremsætter forslaget. Det indebærer etablering af en scene plus udgifter til anlæg.
Hvis udvalgets øvrige medlemmer går ind for ideen, så kan programmet være klar med amatørkor og –orkestre i sommerhalvåret 2005.

 

Udbygning af gymnasium

Gladsaxe gymnasium skal bygges ud, så både studiefaciliteter og kantineforhold bliver forbedret.
Gymnasiet hører under Københavns amt, og her er politikerne i gang med at vedtage et programforslag, der indeholder tilbygninger for godt 7,5 million kroner.
Det er gymnasiets bygning ud mod ringvejen, der skal have klistret en ny stueetage på med to undervisningslokaler og en 1. sal med et studiecenter på tilsammen 500 m2.
Kantinen udvides med en tredjedel, så den bliver på omkring 650 m2.
Byggestarten vil være i juni næste år, lige efter eksamenstiden, med forventet afslutning inden årets udgang.

 

Gruppesamtaler til adopterede og forældre

Københavns Amt vil nu tilbyde gruppesamtaler til adoptivbørn og ders forældre. Erfaringerne viser, at børnene kan få problemer som følge af de belastede opvækstvilkår, de levede under, inden de blev adopteret. Nu får de mulighed for at tale med andre ligestillede om de tvivlsspørgsmål, der kan opstå i forbindelse med adoption:
"Baggrunden for de tilbud er, at vi igennem en årrække har fået henvendelser fra forældre og adopterede børn, dels forældre der selv har haft brug for rådgivning og i forhold til børnene, men også hvor vi har haft børnene i behandling fordi børnene har haft vanskeligheder […] det at være adoptivfamilie eller adopteret er et grundvilkår, der kan give en sårbarhed og hvis man har problemer i øvrigt kan det være med til at give en øget belastningsgrad", siger psykolog Birgit Cederhold. Amtets tilbud om gruppesamtaler til adoptivbørn og forældre starter i løbet af efteråret.