Fredag den 17. September 2004


10 år for drab ved Rundgården

To unge mænd på henholdsvis 22 og 24 blev i går idømt hver 10 års fængsel for drabet ved Rundgården i Søborg for godt et år siden, hvor en 24-årig mand blev skudt i brystet.
Våbnet tilhørte offeret, der var bevæbnet, fordi han tilsyneladende var en jaget mand i det kriminelle miljø, skriver BT, der har fulgt sagen i Østre Landsret.
De to mænd opsøgte offeret kort efter midnat den 27. august sidste sommer. De slog og
sparkede ham, men tæskeholdsaktionen løb løbsk, da de viste sig, at den 24-årige var udstyret med en revolver og det endte med, at han blev dræbt af et skud i brystet.
De to mænd har under sagen nægtet sig skyldige i drab og de udbad sig betænkningstid med henblik på en eventuel anke til Højesteret.
Straffen på 10 år var lavere end normalt i drabssager, fordi der var flere formildnende
omstændigheder.

Pulje skal afhjælpe trafikale problemer ved Vadgård skole

Nu bliver der gjort noget ved de trafikale problemer ved Vadgård skole.
En pulje på 400.000 kroner skal afhjælpe problemer med henholdsvis manglende og hullede cykelstier og kaotiske parkeringsforhold og gøre skolevejen mere sikker for eleverne.
Find Panton fra Vadgård skoles bestyrelse siger:
"Cykelstien kommer ikke ned til skolen og det giver problemer, fordi cyklisterne skal ud på kørebanen. Der er også flere huller i cykelstien på vej ned til skolen og det gør det ubehageligt at køre på cykelstien. Derudover er der også problemer omkring parkering. Problemet er den store mængde forældre, der afleverer deres børn om morgenen, der er ikke plads til at de kan parkere hvor de skal".

Ekspert: Falske sedler lette at kende

Rigspolitiets kriminaltekniske afdeling er nu oppe på mere end 1.200 sager med tusinder af falske hundredekronesedler. En af de seneste er blevet indleveret i Arbejdernes Landsbank på Søborg Hovedgade.
Men selvom falskmøntnerne bliver dygtigere og dygtigere, så er det alligevel ganske let at kende forskel på falske og rigtige sedler, mener rigspolitiets ekspert på området, Niels Ørnskov.
"Man skal sætte pege- eller tommelfingeren på rosetten på forsiden af sedlen, ovenpå tallet 100. Lige der er der et tykt lag farve, vi kalder det kobbertryk, som kan mærkes. Samtidig skal man vippe sedlen lidt op i lyset for at finde vandmærket i venstre side. Så er der også to sikkerhedstråde, en synlig og en usynlig. Den synlige, der skifter farve, midt på sedlen og til højre den usynlige skjult i papiret. Den mangler i de falske sedler, hvor vandmærket også er så dårligt lavet, at det er til at se".

Miljøpris til Børnehaven Højmarksvej

Børnehaven Højmarksvej er Gladsaxes grønneste daginstitution.
I hvert fald er den netop blevet tildelt miljøprisen for sit mangeårige arbejde med at gøre
institutionen miljørigtig:
"Vi sorterer f.eks. organisk affald til kompost og vi sorterer glas og papir i et vist omfang, men selvfølgelig kan det altid blive bedre og så har vi en skovbørnehave", fortæller "Skov-Claus" fra børnehaven Højmarksvej.
Daginstitutionernes miljøpris består bl.a. af et diplom og 1500 kroner til indkøb af
naturmaterialer.
Der var også i øvrigt også anerkendelse og diplomer til Gladsaxe skovbørnehave og
daginstitutionerne Østerlund og Møllehuset, da der var miljøprisoverrækkelse på rådhuset.

Ungdomsklub sikres

Loftet over fritids- og ungdomsklubben Egegården i Gladsaxe er i flere år ulovligt blevet brugt som centraldepot for inventar og småmaskiner.
Men bygningen er slet ikke konstrueret til at have så tunge ting stående på loftet, dertil er bæreevnen for lille, og desuden er de gældende regler om brandsikring ikke blevet fulgt.
Derfor skal loftet nu forstærkes med stålbjælker, forsynes med brandsektionsvægge og have en udvendig trappe med lift.
430.000 kroner koster ombygningen, som ventes klar til brug januar næste år.
Afdelingsarkitekt John Werner Rasmussen fra Gladsaxe kommunes ejendomsafdeling beroliger dog med, at der i den mellemliggende periode ikke er fare for børn og ansatte i institutionen.
"Havde der været det, så havde vi lukket klubben ned med det samme", siger arkitekten.