Mandag den 20. September 2004


Sag om gaderøverier starter i dag

I dag starter retssagen mod de formodede gerningsmænd bag en række gaderøverier på bl.a. Søborg Hovedgade og Vandtårnsvej sidste efterår
De seks tiltalte er alle mellem 16 og 17 år og røverierne gik ud over jævnaldrene unge helt ned til 14-års alderen.
To drenge blev blandt andet jagtet ned ad Søborg Hovedgade og trængt op i en krog på
Søborg torv, hvor de blev frarøvet mobiltelefoner og smykker. Drengene blev desuden tildelt flere slag og spark og siden truet til at møde op på Bagsværd station med flere telefoner og jakker.
De seks er tiltalt for i alt tre røverier, forsøg på afpresning og vold.

Fokus på trafiksikkerhed omkring skolerne

Nu skal der kigges nærmere på trafiksikkerheden omkring Gladsaxes skoler.
Som vi fortalte i Nyhedsmagasinet i sidste uge, så er der netop afsat en pulje på 400.000
kroner til at afhjælpe de trafikale problemer ved Vadgård skole.
Men Vadgård skole er ikke det eneste sted der er problemer, siger venstres Ebbe Skovsgaard:
"Vi desværre erkende, at det gælder næsten samtlige skoler i Gladsaxe. Der er et behov for at få kigget på trafiksikkerheden omkring skolerne. Sidste år tog jeg initiativ til, at man på Bagsværd skole kiggede på dette. Og jeg foreslog bestyrelsen, at man lavede en såkaldt skoletrafikpolitik, og det greb bestyrelsen med kyshånd og i løbet af vinteren har bestyrelsen ihærdigt arbejdet med dette. Og jeg må sige at det er et prisværdigt projekt, der er kommet ud af det, og selve handlingsplanen kan man udmærket bruge på kommunens øvrige skoler", mener altså Ebbe Skovsgaard, medlem af trafik- og teknikudvalget for venstre.

Fusk med busbilletter

16 chauffører fra busselskabet Connex i Gladsaxe blev fredag morgen anholdt på garageanlægget ved Gladsaxe trafikplads i en koordineret indsats med politi fra Glostrup og Gladsaxe. Også chauffører fra Connex-anlægget i Ejby i Glostrup blev anholdt for at have solgt falske busbilletter.
Bedrageriafdelingen ved Gladsaxe politi gik efter 23 navngivne mistænkte personer og fik altså fat i de 16 af dem. To af dem var i besiddelse af mange tusinde falske busbilletter, siger bedragerichef Henning Nielsen.
Den videre efterforskning skal blandt andet afsløre, hvor mange penge HUR er blevet snydt for.

Gladsaxe Games – endnu større og endnu bedre

Ca. 500 unge atleter deltog i pinsen i de første Gladsaxe Games nogensinde.
Og nu har idrættens fællesrepræsentation, FIG, planer om at gennemføre et nyt idrætsstævne for kommunens venskabsbyer måske allerede i 2006 - og denne gang skal Gladsaxe Games være endnu bedre og endnu større:
" Selvfølgelig laver man altid fejl når man laver noget første gang, så dem har vi lært af, og vi har fået henvendelser fra venskabsbyerne om, hvad de synes, vi skal lave om til næste gang. Alle byer, også dem der ikke deltog i pinsen, får tilsendt en dvd her i løbet af en måneds tid som en lille appetitvækker, og vi håber, de til næste gang vil synes, at det er en god idé at deltage, også de, der ikke deltog sidste gang", siger Arne Vogt fra FIG.
For at kunne gennemføre Gladsaxe Games kræver det økonomisk tilskud fra kommunen, og Gladsaxes folkeoplysningsudvalg skal på sit møde i denne uge behandle en ansøgning fra FIG om tilskud på en halv million.
Men da der ikke er sat penge af til Gladsaxe Games på budgettet for 2005 og 2006, ja så
bliver det formentlig først i 2007 det internationale idrætsstævne vender tilbage.

Tilskud til musik fra amt

To Gladsaxe-baserede orkestre får i morgen bevilget tilskud fra amtsmusikudvalget under udvalget for undervisning, kultur og internationalt samarbejde.
Copenhagen Caledonia Pibe Band får dels 3.000 kroner i støtte til forrige søndags sækkepibestævne i Bagsværd. Desuden får orkestret 4.000 kroner til en række grundkurser i efteråret i spil på sækkepibe og trommer.
Gladsaxe Symfoniorkester får stillet en underskudsgaranti fra udvalget på 10.000 kroner til to H. C. Andersen-fortællinger og –koncerter i april næste år, hvor også skuespilleren Christian Steffensen medvirker.