Tirsdag den 21. September 2004


DF: Spar på administration og afsæt ældrepulje

I går udløb fristen for at komme med ændringsforslag til den budgetaftale, som seks ud af syv partier i byrådet i sidste uge blev enige om.
Dansk folkeparti står som de eneste uden for budgetaftalen, og har i sit ændringsforslag til budgettet bl.a. gjort plads til en skattenedsættelse på 0,2 procent og en lempelse i
grundskyldspromillen på 0,3 procent samt forbedring af forholdene for Gladsaxes ældre:
"Vi synes, at den besparelse man vil opnå med effektivisering på visitation på ældreområdet på 5 mio. kroner om året, den skal komme de ældre til gode. Vi vil godt bruge den besparelse til de ældre. Vi fastholder vores tidligere forslag om at bringe tøjvask- og linnedserviceordningen tilbage til den gamle ordning. Det der er tilbage er så knapt 3 mio. og der foreslår vi som noget nyt at man afsætter en såkaldt ældrepulje på 3 mio. om året som man kan tage af til at forbedre de ældres forhold.
Vi foreslår besparelser på mange områder, den største "klump" er nok på de administrative udgifter, hvor vi foreslår en besparelse på 12,5 mio. kroner over en 4-årig periode. Det er vi kommet frem til, ved at sammenligne hvad det koster at administrere Gentofte i forhold til Gladsaxe. Vi bliver simpelthen overadministreret i Gladsaxe for 50 mio. om året", siger Klaus Kjær fra Dansk folkeparti.

Politi aflyttet via mobiltelefon

To kontorer i afdeling A hos Gladsaxe politi er blevet aflyttet via en mobiltelefon, der blev konfiskeret fra en af de nu dømte i drabssagen fra Rundgården i Søborg.
Efter drabet i august sidste år holdt den ene gerningsmand sig skjult i en måned i et sommerhus ved Slagelse.
Da han blev anholdt den 27. september 2003, var mobiltelefonen blandt de effekter, politiet bragte med på stationen. Her har den ligget til opladning på to forskellige kontorer, mens efterforskningen har kørt. Ejermanden har ikke villet oplyse telefonens pinkode overfor politiet, der blot har holdt liv i mobiltelefonen i håb om at finde relevante spor.
Undervejs er den konfiskerede telefon blevet ringet op udefra, uden at politiet har været klar over, at den dermed fungerede som aflytningsudstyr.
Dele af det aflyttede blev afleveret anonymt til Ekstra Bladet i onsdags, men hvor stort omfang aflytningen har, er politiet ikke klar over.
"Jeg kan ikke huske, hvor lang tid telefonen lå til opladning, inden den blev flyttet på lager. Vi har ikke haft fantasi til at forestille os, at sådan noget kunne foregå. Men nu har vi fået scannet alle rum for aflytningsudstyr", siger drabschef Søren Sørensen.

Bagsværd Roklub mest vindende

Bagsværd Roklub er netop blevet kåret som den mest vindende klub i år.
I weekenden blev det til seks danmarksmesterskaber og to juniormesterskaber for roerne fra Bagsværd. Og en begejstret klubformand Laust Søndergård siger:
"Vi er konkurrencemennesker og vi vil godt være i toppen af dansk roning. Og vil også godt være de bedste! Så det er vi meget glade for".
Det er Dansk forening for rosport der, i forbindelse med weekendens mesterskabsregatta i Maribo, har kåret Bagsværd roklub som den klub, der har vundet flest mesterskaber i 2004.

Fokus på samarbejde i indskoling

Stengård skole har fået ekstra fokus på samarbejdet mellem lærere og pædagoger omkring
indskolingen, efter at skolen sidste år indgik en såkaldt skoleaftale med kommunen.
Aftalen medførte, at Stengård skole fik tilført timer til fordybelse og udvikling på et særligt udvalgt område. Og det er noget, der har givet pote, fortæller inspektør Birger Tetler:
"Vi har haft flere pædagogiske dage, hvor alle, både lærere og pædagoger, har arbejdet sammen. Vi har været på studiebesøg og set andre skoler. Og ud fra det, har vi efterhånden fået dannet os vores egen mening om, hvad vi vil her på Stengård skole og lavet en implementeringsaftale for det her skoleår. Vi har stor fokus på samarbejdet mellem lærer og pædagog og der er vi kommet rigtigt langt. Og vi har også besluttet at lave fællesanvendelse af lokaler, således at børnene er i samme lokale om de er i undervisning om formiddagen eller fritid om eftermiddagen. Og når vi holder møder med forældre, så skal det ikke være lærer for sig og pædagog for sig, men vi holder det fælles".

Begejstring for Medea

Gladsaxe Teaters opsætning af klassikeren MEDEA, der havde premiere i lørdags, får masser af stjerner og flotte anmeldelser i de fleste dagblade.
Ekstra-Bladets Gregers Dirckinck-Holmfeld giver seks stjerner og skriver: "Halvanden times drama, skrevet for 2500 år siden. Afleveret med morderisk flammekaster-effekt på Gladsaxe Teater. Uden pause, ét sug."
Birgitte Grue i B.T. uddeler fem stjerner til forestillingen: "Ingen, der er kvinde eller kender én vil forblive upåvirket af denne forestilling. Den varer kun halvanden time – men fylder mange, mange timer i bevidstheden."
I Børsen uddeler Lars Wredstrøm ligeledes fem stjerner, Berlingske Tidendes Jakob Steen Olsen giver fire stjerner, mens Information, der ikke uddeler stjerner, kalder opsætningen "…en scenisk sjældenhed"

Verdensrekord af veteraner fra Bagsværd

Fire mandlige løbere i alderen 50-54 år fra Bagsværd Atletik Club har sat verdensrekord i 4 x 1500 m stafet.
Rekorden er sat ved de danske mesterskaber for veteraner, hvor Bagsværd-kvartetten Mogens Jacobsen, Jes Andersen, Jakob Skjoldan og Rolf Køngerskov løb de samlede seks kilometer i tiden 18.47.8.
Dermed forbedrede de den tidligere rekord med næsten 25 sekunder. Den blev sat i 2002 af et amerikansk hold.
Rekorden er blevet godkendt af Dansk Atletik Forbund.