Fredag den 24. September 2004


Budgetforlig i amt

Skatteprocenten i Københavns amt forbliver uændret 11,7. Det er en af konsekvenserne ved det forlig om amtets budget næste år, som 30 ud af 31 amtsrådsmedlemmer står bag.
Salget af NESA-aktierne går som ventet ind og luner på specielt hospitalsområdet med en halv milliard i 2005.
I lydudgaven af Nyhedsmagasinet er der kommentarer fra Preben Andersen (A), Lars Abel (C) og Pia Boisen (Ø).
Foruden Socialdemokraterne og de konservative, så står de radikale, SF, Dansk Folkeparti og Venstre bag budgetforliget i amtet. Enhedslisten er eneste parti udenfor.

Beboere klager over de trafikale forhold på Bagsværdvej

En gruppe borgere i Bagsværd er så utilfredse med de trafikale forhold på Bagsværdvej, at de har rettet henvendelse til borgmesteren og bedt om, at der bliver gjort noget ved
trafiksikkerheden på Bagsværdvej og støjgenerne fra samme.
Claes Peulecke siger:
"Det vi oplever det er, at Bagsværdvej ligesom deler byen op, vores del af Bagsværdvej bliver adskilt fra den øvrige del og der er ligesom en mur der går ned gennem byen med meget intens og tung trafik. Og der er mange der skal krydse vejen, specielt skolebørn, fordi alle skoler ligger på den anden side. Og vi oplever at bilerne meget ofte kører hensynsløst og ikke holder tilbage ved fodgængerfeltet og at trafikken er meget tung. Og så er der selvfølgelig problemer med støj fra vejen som generer alle der bor langs vejen".
Beboernes henvendelse til kommunen blev i denne uge drøftet i trafik- og teknikudvalget, som nu vil bede kommunens embedsfolk om at gå i dialog med amtet om en mulig løsning på problemet.

Over 3500 spørgeskemaer retur

Emner som affaldssortering og genanvendelse af pap og papir er tilsyneladende noget, der kan få Gladsaxe-borgerne ud af starthullerne.
Lige nu er den kommende affaldsplan, der beskriver kommunens prioritering af affaldsindsatsen de kommende år til debat, og foreløbig er der kommet masser af tilbagemeldinger fra borgerne, fortæller Anne Lone Eriksen fra kommunens affalds- og genanvendelseskontor:
"Primært selvfølgelig fra alle de spørgeskemaer der er sendt tilbage til os. Vi har fået over 3500 svar tilbage allerede og det overstiger langt vores forventninger. Vi fik fra vores konsulent opstillet et succeskriterium der lød, at hvis vi fik flere end 3000 tilbage, så ville vi virkelig være heldigt stillet. Så det er langt over opfyldt".
Affaldsplanen er til offentlig debat indtil den 25. næste måned og på næste torsdag er der
borgermøde på rådhuset om planen.

Kultur og natur på Thorasminde

Gladsaxe Kunstforening har en række udstillinger i løbet af efteråret. Blanding af kultur og natur er temaet på efterårets først udstilling af Jens Christian Jensen. I den anledning er der fernisering på lørdag på Thorasminde i Bagsværd. Formand for Gladsaxes Kunstforening Vicky Steptoe beretter om kunstneren og at han "blander sine indtryk, både af kultur og natur i en slags kunstnerisk form, han arbejder med forskellige former og arbejder med modsætninger mellem kultur og natur."
Vicky Steptoe er selv kunster og har speciale indenfor malerier. Hun fortæller at "Gladsaxe Kunstforening har eksisteret længe, men det som vi mangler er unge mennesker så jeg opfordrer meget at vi får nogle unge mennesker ind i kunstforeningen, så der kommer lidt mere dynamik."
Den næste udstilling på Thorasminde er af Helle Harbou, som præsenterer malerier og grafik fra den 13. november til den 21. november. Endeligt er den sidste udstilling af Preben Franck Stelvig, som udstiller malerier fra den 27. november til den 5. december.