Torsdag den 30. September 2004


Røveri med oversavet jagtgevær giver fængselsdom til 16-årig

I retten i Gladsaxe blev en 16-årig dreng onsdag idømt 1 år og tre måneders fængsel for et væbnet røveri i guldsmedeforretningen på Bagsværd Hovedgade. Heraf blev det ene år gjort betinget.
Derudover blev han dømt til at betale sagens omkostninger.
Røveriet fandt sted den 11. august, da den maskerede gerningsmand gik ind i guldsmedeforretningen med et oversavet haglgevær og truede de to ekspedienter til at udlevere kontanter og smykker til en værdi af cirka 110.000 kroner.
Dagen efter blev røveren anholdt på sin bopæl.
Anklageren havde begæret den 16-årige med iransk baggrund udvist, men det afviste dommeren med henvisning til at hans mor, søster og broder befinder sig her i landet.
Den 16-åriges far er død i et irakisk fængsel.
I guldsmedeforretningen i Bagsværd var der ikke den store forståelse for dommen:
"Det er jo kun tre måneder, der er gjort ubetinget, og det synes jeg er en lille smule til grin. Målet med en fængselsstraf er vel dels at få folk til at lade være med at begå forbrydelser igen og dels at have en afskrækkende virkning på andre. Og de personer, der er villige til at stikke et våben op i ansigtet på deres medmennesker, er ret ligeglade med tre måneders fængsel. Når du står der og kigger ind i et oversavet haglgevær, er det ligegyldigt hvem gerningsmanden er. Det gibber stadig i os, hvis der er nogen, der kommer lidt for hurtigt ind i forretningen. Det vil det sandsynligvis blive ved med.
Vi har en psykologregning på over 10.000 kroner. Derudover er der en masse varer, der er blevet ødelagt, da vi fik dem tilbage. Derfor kommer der et søgsmål på små 50.000 kroner," siger Mark Larsson fra den røveriramte guldsmedeforretning.

Grønt idécenter godt fra start

Det er nu godt en måned siden Gladsaxes nye miljøcenter på rådhuspladsen blev indviet.
Og det grønne idécenter er kommet godt fra start:
"Et af de mest besøgte arrangementer var i Miljøugen, Baby & Sundhed, der har nok været den største trængsel ind til nu. Personligt håber jeg meget, at grundejerforeninger, boligselskaber og kommunens institutioner for den sags skyld og andre, der gerne vil høre noget om miljø, vil gøre brug af stedet", siger Gladsaxes grønne guide, Jesper Bjerring Larsen, der har sin base i det grønne idécenter.

Kongekabale

Magtspil mellem journalister, spindoktorer og politikere er temaet på instruktør Nicolai Arcels nye film Kongekabale, der har premiere i Gladsaxe Bio på fredag. Kongekabale viser en historie om magtmisbrug, der bliver ført bag de lukkede døre på Christiansborg. Et magtspil, der får uhyggelige konsekvenser for uskyldige mennesker. To politikere fra Gladsaxe Byråd og tidligere folketingsmedlemmer var inde og se filmen. Lone Yalcinkaya, der repræsenterer Venstre i Gladsaxe Byråd og Klaus Kjær, der repræsenterer Dansk Folkeparti i Gladsaxe Byråd så filmen, og de kunne begge bekræfte at magtspil mellem journalister, spindoktorer og politikere finder sted i virkeligheden.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet)

Afrikansk musik i kirken

I aften er der koncert med afrikansk musik i Bagsværd Kirke med kirkemusikere fra det afrikanske kontinent. Koncerten er en udløber af en workshop, der finder sted på Sjælland i disse dage.
Det er mest en repræsentation af kirkemusik fra Afrika; specielt fra Tanzania og Madagaskar.