Fredag den 1. April 2005


Prins Joachim køber hus i Bagsværd

Hans Kongelige Højhed Prins Joachim har købt hus på Nydamsvej i Bagsværd.
Det meddeler Hoffet i en netop udsendt pressemeddelelse.
Prinsen, der i dag bor på Schackenborg i Sønderjylland, ønsker at være nærmere sine to sønner Prins Felix og Prins Nikolaj som går i skole i København og det er baggrunden for huskøbet, oplyser Hoffet.
Og den diskret beliggende men rummelige villa i regattakvarteret i Bagsværd er intet mindre end ideel til royal beboelse, vurderer lokalhistoriker Arne Hermann:
"Det er en moderne villa på Nydamsvej 17. Den er bygget i 1950´erne af en konservativ lokalpolitiker og kendt forretningsmand, Ib Fosner. Og den ligger ganske flot i flere etager, diskret tilbagetrukket. Den er en velholdt, moderniseret ejendom, og den har senest været beboet af den radikale kommunalpolitiker Lis Smidsholm. I øvrigt har en af naboerne også været kendt af offentligheden, nemlig Ivar Nørgaard. Så villaen er enestående egnet til et diskret, royalt fristed".
Prins Joachim overtager huset i dag den 1. april.

Skoleelever fra Gladsaxe med i stor undersøgelse

Tidligere skoleelever fra Gladsaxe er blevet udvalgt til at deltage i en stor undersøgelse af,
hvilken rolle skoletiden betyder for det videre livsforløb.
Præger skoletiden os hele livet igennem og bliver man lykkelig af at gå i skole? Det er nogle af de spørgsmål, undersøgelsen vil forsøge at få svar på.
Og til det formål har man nu fundet frem til tre årgange fra Gladsaxe skole, nærmere bestemt
7.klasse fra 1955, 75 og 95, fortæller lektor Ning de Conick-Smith fra Danmarks
Pædagogiske Universitet:
"Og der har vi faktisk en pulje af kommende informanter, som vil få et brev fra os, som vi så vil følge op med spørgeskemaer og egentlige interviews for nogens vedkommende. Så det er sådan set på plads, og det vi jo håber at finde ud af, det vi vil undersøge, det er, om der er forskel på de her generationer, på drenge og piger osv. Men der er også et sideprojekt, som handler om 25-års jubilarer fra Gladsaxe Gymnasium. Vi vil gerne møde dem og følge dem fra de finder ud af, at de vil holde jubilæum, til de mødes og evt. skilles. Vi vil gerne undersøge, hvordan man mødes igen efter så mange år, hvordan fortæller man om sit liv til andre, hvordan fortæller man om succeser og nederlag. Hvilken rolle spiller gymnasietiden, når vi tænker tilbage. Og derfor vil vi gerne have fat på nogen, der planlægger at holde 25-års jubilæum til sommer, dvs. årgang ´80. Dem vil vi utrolig gerne i kontakt med".
Og hvis man er fra Gladsaxe Gymnasium årgang 80 og er interesseret i at deltage i
undersøgelsen, så kan kontakte Danmarks Pædagogiske Universitet og lektor
Ning de Coninck-Smith.

Kræftens Bekæmpelse samler ind

På søndag bliver der samlet ind over hele landet til fordel for Kræftens Bekæmpelse.
Käte Poss Andersen fra foreningens lokalafdeling i Gladsaxe siger om overskriften for årets
indsamling:
"Det er hjælp til at hjælpe flere til at overvinde kræften. Det er meget vigtigt at hjælpe, og man kan hjælpe på mange måder bl.a. som indsamler men også direkte ved, at tilbyde hjælp f.eks. som ledsager til en behandling eller en gå-tur. Ikke mindst kan man hjælpe ved at spørge direkte til patienten "hvordan har du det?". Fordi de fleste vil gerne tale om deres sygdom, men der er jo mange, der tager afstand fra det".