Mandag den 4. April 2005


20 indsigelser til kommuneplanforslag

I sidste uge udløb fristen for at komme med indsigelser og ændringsforslag til kommuneplanforslaget.
Og byrådets oplæg til, hvordan fremtidens Gladsaxe skal se ud, har medført i alt 20 tilkendegivelser fra borgere, foreninger og andre interessenter.
 
Handelsforeningen for Søborg og omegn gør indsigelse mod den foreslåede centerudbygning i Høje Gladsaxe. En udbygning som ifølge en detailhandelsanalyse samlet set vil forbedre den lokale handelsbalance i Gladsaxe, men samtidig vil den få fatale konsekvenser for handelslivet på Søborg Hovedgade. Også De samvirkende købmænd gør indsigelse mod en centerudvidelse.
 
En gruppe borgere i Søborgs Hjerte protesterer mod et forslag om at udvide husdybden på Søborg Hovedgade Syd, så man fremover har mulighed for at etablere butiksarealer, der kan rumme større butikker end hidtil muligt. De mener ikke, der er behov for flere store butikker i Søborgs Hjerte og frygter, at det vil øge trafikbelastningen i området og ødelægge gårdmiljøerne. Derfor har de samlet underskrifter ind mod forslaget.
 
Ca. halvdelen af tilkendegivelserne kommer fra borgere, og de handler desuden om flere grønne områder, legepladser og bedre cykelstier og bedre træningsfaciliteter for gymnastikken i Gladsaxe
Også Danmarks Naturfredningsforening, Sammenslutningen af grundejerforeninger, Museet Kroppedal og Enhedslisten i Gladsaxe er kommet med tilkendegivelser til kommuneplanforslaget.

Rekordindsamling i Gladsaxe

I går blev der samlet ind over hele landet til fordel for Kræftens Bekæmpelse.
I Gladsaxe blev der indsamlet 235.000 kroner og det er rekord", fortæller en glad og meget tilfreds Käte Poss Andersen fra Kræftens Bekæmpelses lokalafdeling i Gladsaxe.
På landsplan blev der også sat rekord. I alt blev der indsamlet 26,2 millioner kroner til fordel for Kræftens Bekæmpelse.

Tradition og fornyelse i Søborgmagle kirke

Søborgmagle kirke står overfor nye udfordringer.
Formand for det nye menighedsråd, Søren Abildgaard, siger:
"En af vores store udfordringer som menighedsråd er ikke, at stille os i vejen for de initiativer, som menigheden brænder for. Vi skal tværtimod skabe rammerne og give rum for, at menigheden kan udfolde sig på en tidssvarende måde, på en måde som tager højde for den befolkningssammensætning, der er i sognet nu og her"