Onsdag den 6. April 2005


Regionplandebat i byråd

Gladsaxe kommune fastholder to ændringsforslag til regionplan 2005, selvom ingen af dem er blevet imødekommet i den forudgående offentlighedsfase.
Men økonomiudvalget slog på et møde i går fast, at en udvidelse af det trafikpladsnære område ved Gladsaxe Trafikplads bør udvides til eksempelvis at indbefatte dele af erhvervskvarteret i Mørkhøj. Desuden bør udbygningsmuligheden for butikscentret ved Høje Gladsaxe øges fra de nuværende 3.000 m2 til 7.000 m2 bruttoareal.
De nærmere detaljer omkring Gladsaxe kommunes bemærkninger til regionplanen bliver behandlet i byrådet på næste onsdag.

Gruppeformand: Indsigelser fra Gladsaxe-listen er ikke konstruktive

Som vi fortalte i Nyhedsmagasinet i går, så vil en af de flittigste kritikere af byrådets arbejde, Gladsaxe-listen ikke længere bruge tid på at komme med indsigelser og ændringsforslag til de planer, byrådet sender i offentlig høring. Det er nemlig spildt arbejde, mener listen.
Til det siger venstres Bjarne Rasmussen:
"Jeg skal jo ikke kunne sige, hvad andre medlemmer af byrådet mener, men det er spild af tid at forsøge at påvirke mig", siger Bjarne Rasmussen, som ikke længere læser de indlæg, der kommer fra Gladsaxe-listen:
"Der er jo stort set ikke et spørgsmål, de ikke kommenterer. Og altid på sådan en meget formalistisk og pseudojuridisk facon. Vi skal ikke længere tilbage end til økonomiudvalgets møde tirsdag, hvor der igen var to afgørelser som var gået dem imod. Jeg mener faktisk, livet er for kort til det der. Det er jo aldrig sådan, at de kommer med et konkret forslag. Hvis de gjorde det, var de jo ligeså velkomne som alle andre indsigere. Men det er jo altid et spørgsmål om hvorvidt en eller anden formalitet er overholdt eller ej. Og den ene gang efter den anden skal man spilde tid og kræfter på at besvare deres henvendelse eller måske foretage fornyet sagsbehandling og se på, at klagemyndighederne bruger enorme ressourcer på sådan et par, så bliver man altså meget træt i ansigtet. Så når jeg ser, der kommer noget fra Gladsaxe-listen, så ryger det ud i cyberspace ulæst. Deres indsigelser er negative og de er ikke konstruktive", lyder det fra Bjarne Rasmussen, medlem af byrådet for venstre.

Tre kandidater til talentpris

En 11-dobbelt danmarksmester, en ungdomslandsholdsspiller og en stærk ungdoms-
og juniormester – det er kandidaterne til FIGs talentpris:
"AB har indstillet Andreas Granskov Hansen. Han er 1´ste års junior, har lavet 20 mål i juniorligaen været på U-16 og U-17 landsholdet. Bagsværd Atletik Club har indstillet Andreas Bube, han løber primært 400 meter hækkeløb og er blevet dansk mester og nordisk mester og udtaget til ungdoms OL. Sidste år fik han 11 danske mesterskaber i forskellige atletikdiscipliner. Den sidste kandidat er Markus Hansen fra Bagsværd Vægtløftningsklub og han har vundet en del medaljer i 2003 og 2004", fortæller Arne Fogt fra FIG, Fællesrepræsentationen af idrætsforeninger i Gladsaxe.
Og hvem der får talentprisen i år bliver afgjort den 26. april.

Kvart million til ældrevalg

Det kommer til at koste en kvart million kroner at afholde valg til ældreråd i Gladsaxe til efteråret.
Loven foreskriver, at der afholdes valg mindst hvert fjerde år, hvor alle over 60 år kan stemme.
Selve stemmeperioden kommer til at ligge fra den 26. september til den 6. oktober.
I løbet af de knap 14 dage vil der blive holdt tre valgmøder i henholdsvis Søborg, Bagsværd og Mørkhøj/Høje Gladsaxe distrikt.
De præcise valgmødedatoer vil senere blive fastlagt sammen med de opstillingsberettigede.
Der er helt nøjagtigt afsat 245.037 kroner til udgifter i forbindelse med valget.