Fredag den 8. April 2005


Forsikringssvindel udløser betinget dom

En 31-årig kvinde fra Mørkhøj blev onsdag ved retten i Gladsaxe idømt otte måneders betinget fængsel for to tilfælde af forsikringssvindel for et samlet beløb på godt 700.000 kroner.

Under en rejse fingerede kvinden sammen med sin daværende mand et røveri, hvor der skulle være røvet smykker for 110.000 kroner.

Senere anmeldte parret et indbrud i deres bopæl på Patronvej, hvor der angiveligt skulle være blevet taget effekter for omkring 600.000 kroner.

Bedragerierne fandt sted i 2001 og 2002 og blev opdaget, da politi ved razzia i parrets hjem fandt adskillige smykker, som var meldt stjålet.

I december sidste år fik den 30-årige tidligere ægtemand ligeledes otte måneders betinget fængsel i sagen.

Det var ventet, at kvinden, som anklagemyndigheden betragtede som den styrende i bedragerierne, ville få en skrappere dom, men dommer og domsmænd gav altså samme strafudmåling til begge de tidligere ægtefolk.

Anderledes kan det dog gå den 31-årige kvinde, der, umiddelbart efter dommen i Gladsaxe ret, blev overført til Hillerød politi, hvor der venter kvinden nye sigtelser for bedrageri i størrelsesordenen 100.000 kroner, som skulle være begået lige før påsken.


Flere penge til frivilligt arbejde

De frivilliges hus i Bagsværd får nu mulighed for at byde ind på en 49 millioner kroner stor pulje under socialministeriet.

Både kommende og eksisterende frivilligcentre kan søge, og for huset i Bagsværd vil det umiddelbart være aktuelt at søge penge til at kvalitetsudvikle de eksisterende tilbud.

Ansøgningsfristen er den 2. juni, og der kan søges om støtte i størrelsesordenen 300.000 kroner pr. år. Et krav for at modtage støtte er dog, at kommunen går ind og dækker 1/3 del af udgifterne.


Radikale kandidater

Så har det radikale venstre valgt de kandidater, som skal skaffe partiet flere pladser i

Gladsaxe byråd til kommunalvalget til november.

De radikale stiller med byrådsmedlem Lis Smidsholm som spidskandidat, Cheri-mae

Williamson, Arne Hermann, Bjarne Tolboe Christiansen og Ninna Skovbom.

Et rigtig godt hold, der dækker bredt politisk, siger partiets formand, som har høje

forventninger til kommunalvalget:

"Vi tror på, at vi har en chance for at få tre mandater i byrådet. Det er det, vi satser på", lyder det fra Bjarne Tolboe Christiansen, formand for det radikale venstre i Gladsaxe.


Brugte løs af benzinkort

På blot ti dage i januar er det lykkedes en 43-årig mand at udnytte et kontokort hos Hydro Texaco for 18.000 kroner, uden selv at sætte penge ind på kontoen, vel at mærke.

Da benzinselskabet opdagede det store forbrug uden at der kom penge retur, lukkede det for kortet og anmeldte sagen til Gladsaxe politi.

Her har bedrageriafdelingen forsøgt at finde frem til den 43-årige mand, der dog syntes at være forsvundet. Kvalificerede gæt går på, at han nu opholder sig i Sverige.

Efterforskningen i sagen fortsætter.


Børnekulturfest

Der bliver både eventyrrap, skyggeteater og film, når der til juni er børnekulturfestival i

Gladsaxe.

"Vi vil se det, som er foregået på skolerne i det H.C. Andersen-år. Der er blevet lavet en masse ting, som de kan vise for hinanden", fortæller Pia Borneman og Klaus Krogsgaard fra Værebro teaterskole, som har taget initiativ til festivalen.

Børnekulturfestivalen strækker sig over fire dage den næstsidste uge inden sommerferien og der hele kommer til at foregå i rådhushaven.


Countryfest i Mørkhøj

Lørdag er der countryfest i Mørkhøj.

Det er den lokale linedancerklub der fejrer 1 års fødselsdag med en stor fest for

countryklubber fra hele Sjælland.

Og der er nok at fejre. Mørkhøj Country Line Dancers første år er nemlig gået over al

forventning, fortæller Marianne Glottrup von Magius.

"Vi er virkelig i fremmarch. 108 medlemmer – og der kommer flere til. Vi havde en forventning om, at vi maksimalt ville blive en 40 – 50 stykker, fordi vi har Søborg linedancerne, så vi havde ikke forventet så mange deltagere".

Countryfesten, der holdes på Mørkhøj skole, starter kl. 16 og slutter først midnat.