Mandag den 11. April 2005


Gravstemning I HNG

Medarbejderne på HNG i Gladsaxe er oprørte over ledelsens fusionsplaner med Naturgas Midt-Nord i Jylland. En fusion, der kan betyde nedlæggelse af op til 50 arbejdspladser og flytning af 100 stillinger fra Gladsaxe til fusionens nye hovedsæde, der ventes at komme til at ligge i Viborg.
Næstformand i samarbejdsudvalget i HNG, Susanne Groth, siger: "Der er en stemning som i et gravkammer blandt de 250 medarbejdere. Vi aner ikke om vi er købt eller solgt. Mange af os har været med til at arbejde HNG op til den virksomhed, den er i dag. Flere har en alder, hvor det ikke er lige spændende at skulle rykke teltpælene op og flytte familierne til Jylland.
Vi er også meget skuffede over vores direktør Niels Erik Andersen, som før jul bedyrede, at der ikke var nogle fusionsplaner. Vi havde troet, at han ville kæmpe for denne her arbejdsplads, men sådan er det åbenbart ikke, selvom fusionen kun vil give meget lidt i besparelse. 20 millioner om året engang ud i fremtiden, når aftrædelsesordninger og flyttegodtgørelser er blevet betalt. Det er en øre pr. kubikmeter gas ude hos kunderne.
Nu vil vi prøve at råbe de folkevalgte i bestyrelserne og i repræsentantskaberne op".

10 måneders fængsel til bankmand

Det blev til 10 måneders betinget fængsel for en 49-årig bankmand, der har fuppet 390.000 kroner fra intetanende bankkunder.
Sagen er en udløber af en anden sag, hvor en 40-årig bankkollega fra Forstædernes Bank i Søborg blev idømt 30 måneders ubetinget fængsel for at have lænset kundekonti for millionbeløb til brug for aktiespekulation.
Den 40-årige fik hjælp undervejs af andre i bankverdenen, og politiet mente, at den 49-årige var hjælperen.
Retten i Gladsaxe mente imidlertid ikke, at bevismaterialet var godt nok, og den 49-årige blev ikke dømt i den sag. Til gengæld opdagede politiet undervejs i efterforskningen andre uregelmæssigheder i bankmandens arbejde, og det er dem han nu er blevet dømt for.
Ud over den betingede fængselsdom til den 49-årige, så venter der også 180 timers samfundstjeneste forude.

Gladsaxe mod EU-forfatningen

Til september skal der stemmes om den nye EU-forfatning.
Og for at sikre at det bliver et "Nej" i hvert fald i Gladsaxe, har den lokale afdeling af
folkebevægelsen mod EU besluttet at lave en kampagne op til folkeafstemningen, fortæller Søren Søndergaard:
"For det første er det vigtigt, at man også lokalt beskæftiger sig med de store spørgsmål, fordi hvem skulle ellers beskæftige sig med de store spørgsmål. Desuden er der faktisk en tættere sammenhæng end hvad man umiddelbart skulle tro. Den forfatning som der er lagt op til skal vedtages fra regeringens side, det er bl.a. en forfatning, som går ind for mere liberalisering. Og det ved vi jo, hvad betyder i kommunerne. Det betyder udlicitering, privatisering. At borgerne får mindre kontrol med, hvordan tingene de skal se ud".
Arbejdet med den nye kampagne, der har fået arbejdstitlen "Gladsaxe mod EU-forfatningen", bliver skudt i gang den 2. juni – på årsdagen for det danske nej ved EU-afstemningen i 92.

Nyt køretøj til brandvæsen

Gladsaxe brandvæsen har netop indviet en ny brandsprøjte.
Det nye køretøj er topmoderne og specielt designet til forholdene i Gladsaxe, fortæller
brandchef Ole Nedahl:
"Mange af de ting, der er på den er jo standard. Men vi har selv om man så må sige designet bilen, så den passer til det, vi har lagt på og til den måde, vi bruger det på specielt her i Gladsaxe. Og mandskabet har selv været med til at bygge køretøjet op. Derfor har vi også i mine og mandskabets øjne fået et brandkøretøj, som vi kan være rigtig, rigtig glade for".
Det nye brandkøretøj erstatter den gamle brandsprøjte fra 1984.

Talentcenter til unge roere

Talenter indenfor rosporten får bedre vilkår fremover i Bagsværd Roklub.
Klubben er nemlig i gang med at etablere et forbunds- og talentkraftcenter, hvor der vil blive taget særligt vare på roere i alderen 15-22 år.
Det vil koste en lille million kroner om året at drive centret, der ventes at tiltrække talenter fra hele landet – seks ud af ti roere ventes dog at komme fra Bagsværd Roklub selv.
Udgifterne til centret er klubben i øjeblikket ved at forsøge at hente ind fra blandt andre Gladsaxe kommune, Dansk Forening for Rosport samt fra fonde og sponsorer.
Tanken med centret er, at det med tiden skal være et egentligt Team Danmark-center, hvor kun de ypperste har adgang og trænerne vil være uddannet på højeste niveau.
Centret skal ligge i ejendommen på Skovalleen i Bagsværd, hvor klubben i forvejen har trænings- og klublokalefaciliteter.

DF: Medlemmerne har valgt sine kandidater

Dansk folkepartis medlemmer har nu valgt sine kandidater til kommunalvalget til november. Øverst på listen står Kristian Niebuhr, efterfulgt af Henning Stærmose, Klaus Kjær, Gitte Greve Niebuhr og Curt Høgh Hansen.
Partiformand og spidskandidat Kristian Niebuhr:
"Vi håber på, at borgerne i Gladsaxe har lagt mærke til den politik Klaus Kjær og jeg har ført de sidste fire år og at de har lagt mærke til, at vi ikke bare hopper på hvad som helst. Og at vi på den måde har styrket dansk folkeparti i Gladsaxe. Og så håber vi, at vi forhåbentligt næste gang vil få flere medlemmer i byrådet. Så ville vi kunne markere os endnu stærkere end det vi har gjort og vi må så håbe på, at vi på et eller andet tidspunkt bliver taget med i indflydelse, og at vi på den måde også kan få noget ud af det. At vi en gang imellem også kan få nogen af vores krav opfyldt, for det er jo faktisk det, vi ikke har kunnet indtil videre", siger partiformand og spidskandidat Kristian Niebuhr fra dansk folkepart i Gladsaxe.