Tirsdag den 12. April 2005


Kvart ton hash fundet i villa

En sag om to unge mænd og et kvart ton hash udspiller sig i denne uge i retten i Gladsaxe.
Den betragtelige mængde euforiserende stoffer blev fundet i en villa på Præstebrovej, da
politiet i oktober måned i anden anledning aflagde visit på adressen.
Ved den lejlighed observerede de en person bære kasser ud af huset og ind i en bil, men da de henvendte sig til ham, stak han af.
I kasserne fandt man samlet næsten et kvart ton hash. Manden, der har sin gang i rockermiljøet, blev kort tid efter arresteret, og siden fulgte yderligere to anholdelser.
Og sagen mod de to tiltalte, en 29-årig og 31-årig mand, kører i denne uge i retten.

Politisk modstand mod gas-fusion

Fusionsplanerne for HNG i Gladsaxe og Naturgas Midt-Nord i Jylland, som ledelsen i de to forsyningsselskaber har barslet med, er ikke bare blevet mødt med stærke protester fra medarbejdernes side. Også fra politisk hold i repræsentantskabet er der modstand mod fusionen, der vil koste mellem 100 og 150 arbejdspladser i Gladsaxe.
Det radikale byrådsmedlem Lis Smidsholm er en af fire politikere fra Gladsaxe i repræsentantskabet: "Jeg er meget overrasket over planerne, og jeg har bedt om et møde med borgmesteren, så vi kan lave fælles front. En front, der består i at bevare arbejdspladserne her i Søborg. De 20 millioner, som fusionen vil give i besparelse, må findes på anden måde, andre former for effektiviseringer. Her må vi tage hensyn til medarbejderne".
Foruden Lis Smidsholm sidder også borgmester Karin Søjberg Holst i repræsentantskabet sammen med den socialdemokratiske partifælle Mette Marie Schmidt og Venstres Ebbe Skovsgaard.

Ø: Udbyg genoptræningen

Genoptræningscentret i Gladsaxe bør moderniseres og udbygges, så kommunen er klar til helt at overtage opgaven med optræningen af patienter efter hospitalsophold.
Men endnu har der ikke på politisk plan været drøftet, hvordan Gladsaxe skal løse opgaven, der efter strukturreformen skal varetages fra 2007.
Men det vil Enhedslisten lave om på, siger listens medlem af byrådet, Emilce Nielsen: "Genoptræningscentrets fysiske rammer lever i dag ikke op til arbejdsmiljøkravene. Og når vi fra 2007 skal tage os af optræningen af alle, der har været hospitalsindlagt, også børn og unge, så må rammerne nødvendigvis udvides. Det arbejde må vi i gang med nu. Derfor foreslår vi, at der oprettes et nyt genoptræningscenter til døgn- og ambulant behandling, og at vi får det med i de kommende budgetforhandlinger".
Enhedslistens forslag bliver forelagt byrådet på mødet i morgen.

Fokus på børns læsefærdigheder mærkes på bibliotekerne

Den seneste tids megen fokus på skoleelevernes læsefærdigheder mærkes nu også i stigende grad på gladsaxebibliotekerne:
"Vi mærker det først og fremmest ved, at forældre henvender sig til os og spørger, om vi har noget materiale de kan bruge. Det gælder både når de skal lære deres børn at tale, altså sprogudvikling, men i meget høj grad også når det drejer sig om, at de skal blive gode til at læse. Og det mærker vi ved, at forældre de gerne vil have nogle ting, der kan sætte børnene i gang. De vil godt have noget, hvor de måske allerede før de er kommet i skole kan lære lidt om bogstaver og tal. Og de vil meget gerne have, at de ligeså snart de er begyndt at have lidt undervisning i skolen så derhjemme kan følge det op med at læse med børnene", fortæller
Ulla Harne fra Gladsaxe hovedbibliotek.

Møde om delebiler

Del en bil!
Sådan lyder opfordringen fra Gladsaxes grønne idécenter, som i aften inviterer til møde om delebilklubber – en billig måde at køre i bil på, som bliver mere og mere populær:
¨"Det handler jo om, at hvis ikke den enkelte synes, det er særlig smart at have sin bil stående garagen måske rigtigt mange dage om året og samtidig betale de her mange penge, man betaler i faste udgifter, jamen så kan man dele en bil med nogle andre og også dele de faste udgifter. Og så kan man alligevel hente en bil i nærheden, når man har brug for det. Jeg er overbevist om, at det kan være en smart ting for mange, som ikke kører rigtigt meget – eller omvendt rigtigt lidt", siger Pernille Bramstrup fra Grønt Idécenter.

Udvidelser på Bagsværd stadion

Klublokalerne og cafeen på Bagsværd stadion bliver nu forbedret med 90 nye m2.
Cafeen rykkes fra den nuværende placering, hvor udsigten er til en dødssyg parkeringsplads, over i modsatte side til et større lokale, hvorfra der fremover bliver udsigt til selve stadion.
I den nuværende cafe kommer møde- og klublokaler til at ligge, og så bliver det gamle køkken indrettet til toiletter.
Hele manøvren koster kommunekassen næsten 2½ millioner kroner, og byggearbejdet ventes at starte til september og vare året ud.