Onsdag den 13. April 2005


Venstre vil ikke med venstrefløjen

Så er det slut med de brede politiske budgetforlig i Gladsaxe.
Venstre har nemlig skruet bissen på, og vil nu tvinge Socialdemokraterne til at vælge side i salen.
Partiet vil nemlig ikke mere være med til forlig, hvor SF og Enhedslisten også indgår. Ja, selv de radikale skal holde tungen lige i munden, hvis de skal få lov til at komme med i Venstres selskab.
Venstres leder i byrådet, viceborgmester Bjarne Rasmussen, kommenterede for nylig situationen således: "Vi vil simpelthen ikke indgå flere økonomiske forlig med den yderste venstrefløj og såmænd heller ikke med de radikale, hvis de ikke kan holde fingrene væk fra den fløj. Vi gider ikke sidde i sene nattetimer og arbejde på et forlig, som vi så ser SF og Enhedslisten gå ud og bryde kort tid efter. Hvis Socialdemokratiet vil, så vil vi også, ligesom de konservative formentlig også vil være med, men det skal være uden SF og Enhedslisten".
Klar tale, der er til at forholde sig til, hvilket SFs Peter Brooker, der også er viceborgmester, her gør: "Jeg kan ikke se, hvor det er, vi er gået imod et indgået forlig. Vi kan være uenige om fortolkningen af en forligstekst, som vi ser det i øjeblikket omkring frit valg af folkeskole, men uenighed er ikke det samme som brud og uvederhæftighed. Men med den melding er det klart, at borgmesteren og socialdemokraterne må vælge, om de vil indgå forlig med os, Enhedslisten og radikale, eller den borgerlige fløj".

HNG-direktør: Forståelige frustrationer

Planerne om en fusion mellem HNG i Søborg og Naturglas Midt-Nord har som tidligere fortalt i Nyhedsmagasinet skabt frustrationer blandt medarbejderne i Gladsaxe.
En fusion mellem de to selskaber vil formentlig betyde nedlæggelse af op til 50 arbejdspladser i Gladsaxe og flytning af ca. 100 stillinger til nyt hovedsæde i Viborg.
Og administrerende direktør i HNG Niels Erik Andersen kan godt forstå medarbejdernes frustrationer:
"Ja det kan jeg i hvert fald. Det er helt naturligt og helt forståeligt, sådan vil det jo altid være, når man træffer den slags beslutninger. Det er min opfattelse, at alle synes en fusion er naturlig og også forventlig. Men de fleste havde nok forestillet sig, at hovedsædet ville blive placeret i Søborg og ikke i Viborg. Så derfor er frustrationerne måske blevet ekstra store denne gang".

Cykelstiplan i byrådet

På sit møde i aften skal byrådet behandle et forslag til cykelstiplan, som vil blive lagt ud til offentlig debat senere denne måned. Det handler om flere nye cykelstier, vedligeholdelse af cykelstier og cykelparkering.
Målsætningen i cykelstiplanforslaget er, at antallet af cykelstier er forøget med 10% i 2010 i forhold til sidste år, 2004, og at antallet af tilskadekomne cyklister er nedbragt med 30% i perioden 2008 – 2010 i forhold til perioden fra 2001 – 2003.
Forslaget til cykelstiplan er udarbejdet i samarbejde mellem teknik- og miljøforvaltningen, byplanafdelingen og en lokal repræsentant fra Dansk Cyklistforbund.
Radio Gladsaxe sender direkte fra byrådsmødet fra klokken 18 med genudsendelse torsdag formiddag fra kl. 9.30.