Fredag den 15. April 2005


Gevinst udløste bedrageri

En stor gevinst vundet på tipsspil fik i maj sidste år en 23-årig mand fra Gladsaxe til at bruge løs af et dækningsløst dankort i håb om at vinde flere gevinster.
Det gik ud over to kiosker i Bagsværd, som den 23-årige bedrog for mere end 160.000 kroner.
Med sin første store gevinst i hånden fik overtalt først den ene tipsforhandler i kiosken til at udstede oddset-kuponer for i alt 20.000 kroner.
Siden gik den 23-årige, der var blevet grebet af et momentant anfald af ludomani, til en anden kiosk i Bagsværd. Her betalte han først 75.000 kroner for nye væddemål i oddset, og derefter yderligere kuponer for 64.000 kroner.
Den manglende dækning på dankortet betød, at spillefuglen påførte de to kiosker tab på henholdsvis 17.000 kroner og 108.000 kroner.
Den 23-årige spillefugl har ikke tidligere begået kriminelle handlinger og slap derfor i går i retten i Gladsaxe med en betinget fængselsdom på fire måneder samt en tillægsbøde på 5.000 kroner.

Frivillige motionsvenner

’Gladsaxe bevæger sig’ hedder et initiativ, som folkeoplysningsudvalget i Gladsaxe har afsat 100.000 kroner til.
Alle, foreninger, aftenskoler, institutioner og enkeltpersoner, har for så vidt kunnet byde ind med projekter, men eneste helt konkrete initiativ er den nye forening ’Frivillige motionsvenner’. En forening, der er kommet i stand i et samarbejde mellem de frivilliges hus i Bagsværd og aftenskolen Gladsaxe Oplysnings Forbund, GOF.
GOFs leder Jens Thomsen siger: "Vi satser på at få uddannet op mod 30 frivillige motionsvenner, der kan tage rundt primært til ældre medborgere og hjælpe dem med at motionere i eget hjem. Undervisningen starter efter sommerferien og allerede nu har vi en 7-8 interesserede".
Nye frivillige motionsvenner kan kontakte GOF for yderligere oplysninger.

Cykelstiplan til offentlig debat

Så er det blevet borgernes tur til at komme med kommentarer til den ny cykelstiplan, som skal gøre det mere attraktivt og sikkert at cykle i Gladsaxe.
Fra på mandag og den næste måneds tid er planen er til offentlig debat. Og på byrådets møde tidligere på ugen sagde trafik- og teknikudvalgsformand Peter Brooker:
"Der er i planen en række målsætninger, den ene er at vi i vores smagsdommeragtige virksomhed syntes, det var en god idé at cykelturene øges med 10% frem til 2010 og at det vil være godt, hvis antallet af trafikuheld faldt med 30%".
Og netop spørgsmålet om cyklisternes sikkerhed fik enhedslistens Emilce Nielsen på
talerstolen:
"Jeg kan ikke se i forslaget, at man har taget særlig højde for de ulykker, der sker i forbindelse med lastbilers højresving i kryds. Jeg kan tydeligt huske, at vi har haft nogle meget ulykkelige tilfælde"
Og enhedslistens forslag om at indføre foranstaltninger, som kan hjælpe med at forebygge ulykker i forbindelse med lastbilers højresving indgår nu også i cykelstiplanforslaget.
Dansk folkeparti mener, forslaget indeholder mange gode ting, men har alligevel undladt at
stemme, bl.a. fordi partiet ikke kan gå ind for de yderligere hastighedsdæmpende
foranstaltninger, som forslaget lægger op til.
Cykelstiplanforslaget er i offentlig høring ind til den 23. maj og der bliver holdt et
caféarrangement på rådhuset om planen den 3. maj.

Idrætsmærke for 25. gang

167 modne og absolut aktive sportsfolk får i aften overrakt det synlige bevis på bestået prøve i bl.a. boldspil og svømning.
For 25. gang bliver der uddelt idrætsmærker til de borgere, som i årets løb har holdt formen ved lige med pensionistidræt. Og to af aftenens idrætsdiplommodtagere Alice Kjærsgaard og Åse Gyldenør har været med lige fra starten.
"Det er faktisk noget værd. Det er rigtig godt, det er ikke sådan noget pjat vi går og laver. Nej, vi rører os rigtigt og vi er ude i den friske luft. Det er dejligt".
Idrætsdiplomfesten bliver holdt i salen på omsorgscentret Kildegården, og foruden selve uddelingen af de 167 idrætsdiplomer bliver der også musikalsk underholdning med selveste Johnny Reimar.

Symfoniorkester fejrer H.C. Andersen

På søndag har Gladsaxe Symfoniorkester premiere på en helt ny musikforestilling i anledning af 200-året for H. C. Andersen.
Det er samtidig premieren på et helt nyt samarbejde. Det er nemlig første gang Gladsaxe Symfoniorkester prøver at arbejde tæt sammen med en skuespiller, og derfor har hele forløbet op til koncerten også været noget anderledes denne gang, fortæller Karin Röh:
"Det er altid lidt besværligt at skulle samarbejde med andre. Det er givende, men der er mange praktiske ting, der skal i hak. Men det bliver det også morsommere af".

Sejr hænger i tynd tråd

Fodboldklubben ABs glæde over endelig at få en sejr i hus onsdag med 4-2 over Brønshøj kan vise sig at være af kortvarig karakter.
Dommeren overså nemlig, at han havde givet en AB-spiller to gule kort, uden at vise ham ud ved kort nr. to, sådan som reglerne foreskriver.
Derfor har Brønshøj nedlagt protest til DBU, som senest i dag kl. 12 vil give svar på, hvor vidt kampen skal spilles om.
Trods den sikre sejr var det i det hele taget en uheldig aften for AB, hvor en spiller brækkede et ben og en anden måtte udgå efter et kraftigt spark på anklen.
På søndag møder AB divisionskollegaerne B. 93 på Østerbro stadion.