Mandag den 25. April 2005


70 børn dukker pludselig op

Et er prognoser, noget andet virkeligheden.
Det må planlæggerne i skoleforvaltningen i Gladsaxe sande, idet der starter hele 70 børn flere i næste års børnehaveklasser end forudsagt i prognoserne.
Det betyder, at der skal oprettes fem børnehaveklasser mere end beregnet, og at der skal hostes op med næsten 2,5 million kroner mere om året til skolevæsnet.
Formanden for børne- og undervisningsudvalget, socialdemokraten Trine Græse, forklarer her om problematikken:
"En stor del af forklaringen er, at der sidste år var 60 børn, der blev et år længere i børnehave, og det var jo ikke til at vide, om det samme ville gentage sig i år. Det ville være alt for omfattende at gå ud og spørge forældrene i en slags for-indskrivning, hvor vidt deres børn ville starte i skole eller fortsætte et år mere i børnehaven. Desuden ville svarene heller ikke have bindende karakter. De 2,5 million kroner henter vi i kommunekassen og ikke i skoleforvaltingens".
Til august starter der i alt 665 nye håbefulde i folkeskolernes børnehaveklasser i Gladsaxe.

Indsats overfor undervægtige ældre på vej

En ny indsats overfor undervægtige ældre er på vej.
Både landsdækkende og lokale undersøgelser har, som tidligere omtalt i Nyhedsmagasinet, vist, at over halvdelen af de ældre er undervægtige, når de flytter på plejehjem.
Gladsaxes socialudvalg har netop, på opfordring af ældrerådet, diskuteret problematikken, og i forbindelse med de lovpligtige besøg to gange årligt vil der fremover blive gjort noget for at fortælle om sundhed, der vil bl.a. blive lavet en pjece om god ernæring, fortæller udvalgsformand, Erling Schrøder (a).

Indskolingshus udvides

Det er godt fire år siden det første indskolingshus i Gladsaxe blev taget i brug på Enghavegård skole. Til næste år bliver huset udvidet, så der bliver plads til yderligere 140 børn.
I indskolingshuset er der undervisning og fritidsaktiviteter i fælles lokaler og lærere og
pædagoger arbejder tæt sammen, og meningen er, at børnene oplever skolestarten som en sammenhængende enhed.
Indskolingshuset er for elever fra børnehaveklasse til og med 2.klasse. Og den kommende udvidelse betyder, at huset fremover kan rumme tre spor fra børnehaveklasse til 2. klasse inkl. SFO, og allerede nu er der planer om yderligere en udbygning, så der også bliver plads til 3.klasserne.
Det nye hus bliver bygget sammen med det nuværende indskolingshus og det vil blive udført i de samme materialer og konstruktioner som det nuværende, som også vil være åbent i
byggeperioden, dog med visse ændringer.
Der vil også blive opført en ny legeplads i forbindelse med udbygningen.

Tilskud fra kulturpulje

Både Søborg Harmoniorkester og Gladsaxe film- og videoklub får formentlig også i år støtte fra kulturpuljen under folkeoplysningsudvalget.
På baggrund af ansøgninger fra begge parter, så indstilles det op til udvalgets møde på onsdag at give harmoniorkestret 11.000 kroner i tilskud til aktiviteterne, som blandt andet er et grundlovsarrangement i Aldershvileparken og koncerter på Gladsaxedagen og en efterårskoncert.
Film- og videoklubben får 8.000 kroner i tilskud til hjælp for produktioner fra Gladsaxedagen og handelsstandens arrangementer.
Der er indtil nu brugt 153.000 af kulturpuljens 185.000 2005-kroner.