Onsdag den 27. April 2005


Bagsværd-atlet årets idrætstalent

Han er 11-dobbelt danmarksmester og på vej mod både VM og OL.
I går blev 17-årige Andreas Bube fra Bagsværd Atletik Club kåret til årets lokale sportstalent:
"Det er da fantastisk. Det er dejligt, at blive anerkendt. Det er også rart, at der er nogle penge tilknyttet prisen, de gør tingene lidt lettere. Jeg skal på nogle træningslejre her til sommer, og der bliver slidt meget tøj og mange sko i løbet af sådan et år", fortæller Andreas Bube.
FIGs talentpris og de tilhørende 2500 gode kroner blev overrakt på repræsentantskabsmødet i går aftes. Ved samme lejlighed uddelte Nordea årets idrætslederpris, den gik til
Danni Aakeson fra Gladsaxe Bordtennisklub.

Postdanmark fastholder lukning af posthus

Postdanmark står fast på beslutningen om at lukke postkontoret i Buddinge.
Økonomiudvalget i Gladsaxe har ellers med borgmester Karin Søjberg Holst i spidsen protesteret over lukningsplanerne både overfor postvæsenet og til trafikminister Flemming Hansen. Men privatkundedirektøren i Postdanmark skriver i et brev til kommunen, at lukningen fastholdes.
Der er heller ingen hjælp at hente fra ministeren, som blot konstaterer, at en lukning er indenfor lovgivningens rammer og derfor helt i orden.
Postdanmark begrunder lukningen, som formentlig vil ske allerede til juni, med manglende tilgang af kunder, der i stigende grad benytter sig af netbank og email.

Vandforbruget er faldet

Der vand-spares som aldrig før i Gladsaxe, hvor vandforbruget er faldet de senere år. Og i den nye Agenda 21-plan er der lagt op til yderligere vandbesparelser.
"Det kan jo godt være, det er godt med de her kampagner", siger en tilfreds Lis Smidsholm, formand for miljøudvalget. "Det er måske dyrt at køre de her kampagner, men til gengæld får man altså pengene forholdsvis hurtigt ind. Der har jo været en stor vandsparekampagne her i efteråret, og der kommer faktisk en til her i foråret. Så det har hjulpet. Vi skal oplyse endnu mere om, at det f.eks. er godt at få nye toiletter, som bruger halvt så meget vand som det gamle. Det har vi da mærket her i huset", fortæller den radikale formand for miljøudvalget.

Nye naturfaglige bøger til skolerne

Der bliver købt for 800.000 kroner nye naturfaglige lærebøger til folkeskolerne i Gladsaxe i år.
Det er dog kun halvdelen af beløbet, der skal hives op af den enkelte skoles budget til undervisningsmidler. Regeringen har nemlig ønsket at få styrket naturfagene og har derfor afsat en pulje på 40 millioner til anskaffelse af nye bøger.
Fra den pulje søger Gladsaxe kommune 400.000 kroner og kommer altså selv til at bruge et tilsvarende beløb.