Onsdag den 3. August 2005


Slammet skal blive i Bagsværd sø

Uddybningen af robanerne i Bagsværd sø og det efterfølgende miljømæssige oprensningsprojekt trækker stadig ud.
Københavns amt overtog sidste år med en bevilling på 25 mio. kroner den del af sagen, der udelukkende handler om at få den rette dybde under roerne.
Det kræver, viser de foreløbige undersøgelser, fjernelse af 50.000 m3 bundslam fra de sidste 450 meter af opløbsstrækningen hen mod tilskuerarealet.
Tidligere projekter har opereret med at hive slammet op på landjorden, rense det for forurening og så putte det tilbage i søen.
Men i amtet regner man blot med at flytte slammet fra robanerne til et andet sted i søen og bygge en spunsvæg, så det ikke lige med det samme flyder tilbage.
Den endelige projektbeskrivelse fra amtet ventes at ligge klar til politisk godkendelse i efteråret. Der er dog derefter lang vej endnu, førend projektet kan komme til udførelse. Gladsaxe kommune, der ejer Bagsværd sø, skal høres, der skal indhentes miljøgodkendelser, organisationer og foreninger skal have lejlighed til at ytre sig, ligesom områdets naboer velsagtens også skal give deres besyv med.
Ifølge amtets planer er projektet fuldført i år 2008.
Sideløbende skal Gladsaxe kommune og Lyngby-Taarbæk kommune i fællesskab så se på søens miljø og komme med forbedringsforslag på det område.

Det kører ikke for Gladsaxe Delebil - endnu

Trods ihærdige forsøg, er det endnu ikke lykkedes at starte en delebilklub op i Gladsaxe.
Idéen med at dele en bil med andre, til gavn for både miljøet og pengepungen, er allerede slået an i flere af de omkringliggende kommuner, og i løbet af seneste måneder er der blevet holdt informationsmøder i Gladsaxe om delebilsordningen.
Men på den efterfølgende stiftende generalforsamling var der ikke nok borgere der meldte sig, til at kunne starte en forening, fortæller Pernille Bramstrup fra det grønne idécenter:
"Jamen jeg tror, det er svært det her med, at man skal være med til at starte en forening. Man ved jo ikke på forhånd, hvordan det vil gå. Og der skal lægge nogle penge i depositum og startgebyr, faktisk en 3. – 4.000 kr. Og det er jo mange penge, når man ikke rigtigt ved, om man får brugt den delebil. Der ville det være lettere, hvis man melder sig ind i en forening med nogle år på bagen, og hvor der allerede er mange medlemmer, som kan fortælle, at det er en rigtig god ordning. Men vi har fået et godt tilbud fra Farum Delebil. De der er interesserede, kan melde sig ind i Farum Delebil. Og når der så er nok, dvs. 7 – 8 personer, til at få en bil placeret i Gladsaxe, så vil vi gøre det", siger altså fra Grønt IDÉenters Pernille Bramstrup.

Mange indbrud med småt udbytte

En række indbrud de seneste to nætter i virksomheder og forretninger i Gladsaxe har kun givet tyvene sparsomt udbytte.
Natten til mandag brød en tyv ind i Jyske Bank på Søborg Hovedgade. Et vindue blev brækket op med en skruetrækker, og selvom alarmen lød, så tog tyven sig tid til at fjerne nogle småpenge fra en mønttæller. Det er det eneste sted i banken, hvor der om natten er kontanter, der ikke ligger i bokse.
Bankens overvågningskameraer har filmet hele seancen med den mandlige tyv.
Det blev også kun til småpenge ved indbrud i Aldershvile Planteskole, i pizzeriaet på Kildebakken og Frugt & Grønt-butikken på Bagsværd Hovedgade. Sidstnævnte sted er tyvene rendt af med hele kasseapparatet, som endnu ikke er blevet fundet.

Døv autist frarøvet taske

Gladsaxe politi søger vidner til et tasketyveri mod en døv, autistisk kvinde mandag eftermiddag.
Den 44-årige kvinde gik på stisystemet ved Blågård Seminarium i Mørkhøj, da en mand omkring kvart over tre rev en stoftaske over hovedet på kvinden og stak af.
I tasken var kvindens pung, hoveddørsnøgle og et digitalkamera af mærket Olympus.
Den chokerede kvinde har ikke kunnet give noget signalement af tyven ud over, at der er tale om en mand.
Derfor hører røveriafdelingen ved Gladsaxe politi meget gerne fra eventuelle vidner.

Ældrerådet og kommunalreformen

Til oktober skal der vælges et nyt ældreråd i Gladsaxe.
Ældrerådet er byrådets rådgiver i ældrepolitiske spørgsmål, og et af de spørgsmål, som med
garanti kommer til at optage Gladsaxes nye ældreråd, er indførslen af den kommende
kommunalreform. Rådets nuværende formand, Knud Ole Jensen siger:
"Det er helt givet, at der vil blive en lang række opgaver, som bliver overflyttet fra amtsligt regi til kommunalt regi. Der vil blive en hel række spørgsmål, der skal tages stilling til. Der er meget vigtige opgaver, der bliver ført over i kommunalt regi, og den problematik jeg især synes, står åben, det er, hvordan man får det finansieret. Det er man slet ikke nået til. Og der er som bekendt skattestop, og det kan bremse mange af de muligheder, som der vil være for de kommunale politikere. Vi ved på nuværende tidspunkt ikke tilstrækkeligt om, hvor mange økonomiske kræfter, der vil blive overført til kommunalt regi, såvel fra amtsområdet som fra statsområdet. Der ligger meget store problemer, ikke mindst på det sociale og sundhedsmæssige område, men også på vejområdet, som også er et af de områder, vi vil beskæftige os med".