Fredag den 5. August 2005


HUR: Slut med vejbump

Busserne i hovedstadsområdet skal på deres ruter passere over 700 vejbump rundt om i kommunerne, men det er trafik, som den ansvarlige for busbetjeningen, HUR, bogstaveligt talt vil have stoppet nu.
I hvert fald vil administrationen i HUR nu have politisk opbakning til fremover midlertidigt eller permanent at omlægge busruter, hvor der anlægges uhensigtsmæssige bump.
Gladsaxe er den kommune i hovedstadsområdet med flest bump på veje med busruter, kun overgået af Lyngby-Taarbæk, mens der hos en anden nabo, Gentofte, ikke er et eneste bump at finde.
Problemet med bumpene er, at de forringer arbejdsmiljøet for chaufførerne, der mange gange dagligt passerer de samme bump.
De giver også dårligere komfort og længere rejsetid for bussens passagerer, og så bliver busserne helt generelt også hurtigere slidt ned.
Allerhelst så HUR bumpene sendt tilbage til grusvejenes tid. Men i første omgang bliver der fæstnet lid til, at en informationskampagne overfor kommunerne skal få standset byggeri af flere bump.
Skulle en kommune alligevel formaste sig til at lave bump, der er til gene for busserne, så må kommunen samtidig belave sig på måske at miste busruten.

Vadstrupvejbro

I løbet af august begynder Vejdirektoratet at udskifte broen ved motorvejen, der i folkemunde er blevet døbt "Dødsbroen". Det drejer sig om broen, der forbinder Vadstrupvej med Værebrovej. Den er flere gange blevet ramt af høje lastbiler, der kører fast under broen eller for sent opdager den lave frihøjde og efterfølgende er blevet ramt bagfra af andre biler. Udover at den højere bro vil afværge lignende ulykker vil den også lette trafikken inde byen. Mange chauffører kører nemlig igennem Bagsværd Hovedgade for at undgå den lave bro. Men nu bliver broen altså hævet, og der bliver samtidig bygget to nye parallelveje i nordgående retning fra broen. Borgmester Karin Søjberg Holst, glæder sig over projektet. "Det betyder, at vi får et bedre og meget roligere bymiljø i Bagsværd", fortæller hun. Bygningen af broen kommer til at betyde at folk, der normalt benytter sig af broen i perioder må køre en omvej. Cyklister og fodgængere vil dog hele tiden kunne benytte broen. Hvis man har spørgsmål i forbindelse med den nye bro og hvordan og hvornår anlægsarbejdet kommer til påvirke den normale trafik, kan man klikke ind på Vejdirektoratets hjemmeside; www.vd.dk under emnet "Vejprojekter", og man kan også skrive en email til direktoratet. De har oprettet en elektronisk postadresse, der kun tager sig af spørgsmål om dette byggeprojekt. Adressen er vadstrupvej@vd.dk.

To drenge dømt for hærværk mod Høje Gladsaxe Skole

To 17-årige drenge fik i går henholdsvis 14 og 30 dages betinget fængsel ved retten i Gladsaxe.
Drengene var tiltalt for nytårsaften 2004 ved hjælp af fyrværkeri og sten, at have smadret termoruder på Høje Gladsaxe Skole til en værdi af 100.000,-.
Drengene nægtede sig skyldige, og forklarede samstemmende i retten at de nytårsaften ikke havde været i nærheden af skolen, men til fest hos en jævnaldrene pige og indtil midnat havde de hver især kun forladt festen for at hente fyrværkeri hjemme hos dem selv. En kammerat til drengene der tidligere har tilstået medvirken til hærværket, blev ført som vidne. Han forklarede til retten, at han sammen med de to tiltalte havde smadret ruder på skolen den pågældende aften.
Det gjorde udslaget og drengene blev dømt for hærværk.

Forlig måske på vej i strid om regning for olieforurening

Den mangeårige strid om regningen efter en omfattende olieforurening ved børneinstitutionen Mosen i Høje Gladsaxe ser nu ud til at nærme sig en afslutning.
Forureningen opstod, da der under påfyldning af en olietank blev spildt mindst 100 liter olie ud over jorden og fliserne langs med institutionen. Men olieselskabet nægtede at rydde op efter uheldet, så kommunen måtte selv i gang med at fjerne den olieforurenede jord. Og stod
så tilbage med en regning på godt 200.000 kroner, som siden 2002 er blevet sendt frem og tilbage mellem de to parter, som ikke har kunnet blive enige om, hvem der skal betale.
Men nu er der formentlig en løsning på vej, fortæller Gladsaxes børne- og kulturdirektør Svend Erik Haase:
"Økonomiudvalget har givet os mandat til at bruge en ekstern advokat til at finde ud af, om vi skulle rejse en retssag eller indgå forlig med modparten. Og advokatens råd, som skal forelægges økonomiudvalget i næste uge, er, at vi indgår et forlig. Og det tror jeg, vil være det bedste, så får vi lukket den her sag".

Tømte hus og huggede bil

Det var et noget bedrøveligt syn, der mødte en familie, der onsdag kom hjem til der hus på Dalen i Søborg.
En eller flere tyve var brudt ind gennem en kælderdør, havde hugget en computer, en fladskærm, et plasma-tv, en dvd-maskine og dvd-film. Tillige havde tyvene været så formastelige at drage bort med kosterne i familiens bil. Den efterlyses nu sammen med det andet gods, i øvrigt.
Der er tale om en sort firehjulstrækker på gule plader af mærket Hyundai med en nummerplade, der lyder TV 92 439.
Oplysninger til Gladsaxe politi på 39691448.