Tirsdag den 9. August 2005


Undersøgelse af yngre dementes behov

De yngre demente og deres pårørende skal selv have mulighed for at sætte deres præg på det kommende demensdaghjem i Gladsaxe.
Lige nu søger kommunen personer, som vil lade sig interviewe om netop deres behov og
ønsker til det kommende dagtilbud:
"Det er vigtigt at komme i kontakt med de yngre demente og deres pårørende, fordi de unge mennesker selv ved bedst, hvad det er, de har brug for. Hvad der giver mening i hverdagen, og hvad man har brug for hjælp og støtte til. Vi vil gerne have nogle personlige erfaringer, så det kommende dagtilbud, der står færdigbygget i 2007, netop kan blive skruet sammen på en sådan måde, at det kan tilgodese flest behov", fortæller demenskoordinator Mette Arndt Strømø.
I folderen "Er du dement", som kommer ud til bl.a. læger og institutioner i denne uge, kan man læse mere om, hvordan man kommer med i undersøgelsen.

Valgkamp i gang

Kampen om vælgerne er startet. En af de politikere der er tidligst ude er førstegangs-opstilleren Uffe Rasmussen. Den 25-årige politiker har netop skudt sin valgkamp i gang med en ny hjemmeside. Han forklarer at en tidlig start kan være afgørende, fordi de andre politikere vil fylde meget i billedet i november måned. Uffe Rasmussen stiller op for socialdemokraterne, og man kan læse mere om den unge politiker og hans visioner for Gladsaxe på hans hjemmeside.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet)

Hjemløse er ufarlige

Antallet af hjemløse i Danmark er nu oppe på 20.000. Heraf lever omkring 2000 på gaden og hutler sig igennem tilværelsen. Det siger Thomas Hye-Knudsen, redaktør på de hjemløses egen avis "Hus Forbi", og han advarer folk om at tro på skrønen om, at hjemløse er farlige. I øjeblikket er bygningen af tre skure til hjemløse i Stenløse kommune i fare for ikke at blive til noget, fordi borgerne er utrygge ved de hjemløses tilstedeværelse. Men den frygt er helt ubegrundet, forklarer Thomas Hye-Knudsen.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet)