Fredag den 12. August 2005


Troværdighed

Danskernes tillid til politikerne kan ligge på et meget lille sted.

En undersøgelse som Ugebrevet A4 for nylig offentliggjorde viser at politikere ligger i den nederste ende af listen over faggrupper som vi stoler på. Politikerne kan dog trøste sig med at de ikke ligger nederst på listen over de faggrupper som danskerne nærer mistillid til.

Ifølge undersøgelsen stoler vi endnu mindre på ejendomsmæglere og journalister og allermindst på bilforhandlere.


Ekstra indsats mod forurenet vand

Forureningsbekæmpelsen af klorerede opløsningsmidler under et tidligere renseri på Søborg Hovedgade bliver nu udvidet.

I perioden 1948-1969 var der renseridrift i ejendommen Søborg Hovedgade 189 og 191.

For et par år siden blev der opdaget en omfattende forurening med giftige opløsningsmidler ned i 45 meters dybde så langt væk som 400 meter fra renseriet.

Københavns amt, der står for oprydning af den størrelse forureninger, satte tidligere i år gang i afværgeforanstaltninger i form af opboring af jord og ventilering af luftlag lige ved forureningskilden.

Nu vil amtet så udvide bekæmpelsen med et oppumpningsanlæg, der de næste ti år skal pumpe det forurenede vand op, rense det og reinfiltrere det i grundvandet.

Pumpeanlægget ventes at blive placeret på Søborg skoles arealer, som ligger omkring 300 meter fra det gamle renseri.

Den ekstraordinære indsats skal ses i lyset af, at de giftige opløsningsmidler har kurs mod drikkevandsressourcen ved Søborg vandværk, der hvert år leverer op mod 700.000 m3 drikkevand til Gladsaxe-borgerne. En leverance, der nu fremtidssikres.


Hård kritik af fredningsforslag

"Usagligt og vildledende". Så skrappe betegnelser tager Gladsaxe-listen i brug overfor det fredningsforslag for Bagsværd Søpark, som vi omtalte i gårsdagens Nyhedsmagasin.

Forslaget skal sikre udsigt fra Bagsværdvej til søen på strækningen fra planteskolen hen imod området ved Radiomarken.

Men fredningsforslaget fra Københavns amt forsøger i stedet at fastholde den nuværende situation, hvor udsigten er spærret i det meste af fredningens område, mener den lokalpolitiske liste.

I et høringssvar fra Gladsaxe-listen til fredningsnævnet hedder det endvidere, at den foreslåede plan kun sikrer en udsigt, der mest har karakter af tunneller, og at forslaget samlet set skaber større forvirring end afklaring.

Også grundejere, naturfredningsforening og andre interessenter har ytret sig om udsigtsproblematikken, så fredningsnævnet i Gladsaxe står overfor noget af en hård nyser i forhold til at finde den rette løsning.


Aktier til Novos medarbejdere

Medarbejderne hos Novo Nordisk i Bagsværd, og hos medicinalgigantens øvrige lokaliteter verden over, får til efteråret tilbudt omkring en million medarbejderaktier.

Det har Novos bestyrelse besluttet for at styrke interessen for medejerskab af virksomheden og som incitament for medarbejderne til lige at yde en skærv mere.

Det fremgår af koncernens halvårsregnskab, der blev offentliggjort i går. I øvrigt med de efterhånden næsten traditionelle indtjeningsfremgange over hele linien. Selskabet har i årets første halvdel omsat for 15,5 milliard kroner og haft et rent overskud efter skat på næsten tre milliarder, hvilket er en fremgang på 14% i forhold til samme tid sidste år.

Så der skal nok blive rift om medarbejderaktierne, der vil blive solgt for 150 kroner pr. styk, en lav salgspris, der formentlig vil komme til at koste Novo 150 millioner.

Alt sammen svimlende tal for det Bagsværd-baserede selskab.

Også halvsøstrene i Novozymes kan fremvise stigende indtjening på halvårsregnskabet. Efter skat har firmaet tjent 440 millioner, en stigning på 26% fra sidste år.


Pokalkamp mod Køge

Fodboldklubben AB skal igen møde et andet 1. divisionshold i pokalturneringen.

Onsdag blev Brønshøj afklapset med hele 5-0, og nu har lodtrækningen maget det således, at divisionskollegaerne fra Køge bliver modstanderne i pokalens 3. runde.

Kampen spilles på hjemmebanen Gladsaxe stadion onsdag den 24. august.

Men allerede på søndag er der chance for at se, om AB kan gentage pokalsuccesen med en sejr, når Randers FC kommer på besøg kl. 15