Tirsdag den 16. August 2005


Miljøudvalgsformand: Biomanipulation nu!

Den radikale formand for miljøudvalget i Gladsaxe, Lis Smidsholm, vil ikke vente længere på, at Københavns amt skal komme i gang med sin del af oprensningen af Bagsværd sø.
Amtet står for uddybningen af robanerne, mens kommunen skal tage sig af den miljømæssige rensning. Men amtet kommer tidligst til at flytte den første spand bundslam om et år, og det er for længe at vente på at sætte fart i biomanipulationen, mener formanden.
Dermed er hun på kollisionskurs med den kommunale forvaltning, der mener, at miljøet må vente, til amtet har afklaret sin del af projektet.
Miljøudvalget mødes torsdag i denne uge, hvor bland andet Bagsværd sø er på dagsordenen.

Troværdighed

Ifølge Ugebrevet A4, hører politikere til en af de faggrupper som nyder mindst troværdighed blandt danskerne. Men danske politikere gør generelt et godt stykke arbejde, og det er yder dem ikke retfærdighed, når danskerne som rygmarvsreaktion mistænker dem. Det siger Niels Krause-Kjær, leder af journalistuddannelsen på Syddansk Universitet og manden bag den politiske thriller "Kongekabale". Grunden til at så mange af os ikke stoler på en politiker skal findes i 70’ernes USA. For da Nixons skjulte mikrofoner i Watergate-bygningen blev afsløret for offentligheden, bredte mistroen til politikere sig som ringe i vandet i hele den vestlige verden, fortæller han.

Fængselsstraf for at have slået med knytnæve

En 41-årig mand fik i går ved retten i Gladsaxe 40 dages ubetinget fængsel.
Manden var tiltalt for en tidlig morgen i juni, at slået bagermesteren samt væltet adskillige brødstativer i bageriet "Den Rigtige Bager" på Klausdalsbrovej. Tiltalte nægtede at havde slået bageren, men erkendte at han havde væltet brødstativerne.
 
Tiltalte forklarede til retten, at han en tidlig morgen på vej hjem fra byen, var gået ind af bagindgangen til bageriet for at købe morgenbrød. Han havde i forvejen ringet til bageriet for at høre om rundstykkerne var klar, hvilket han havde fået bekræftet. Da han var kommet ind i bageriet skulle bagermesteren havde sagt til ham, at han ikke måtte købe noget og at han skulle gå. Tiltalte var blevet sur og havde slået ud efter et brødstativ, men han kunne ikke huske om det væltede.
Manden havde i løbet af natten drukket tæt og røget en del hash, hvilket altid påvirker hans hukommelse. Men han var fuldstændig sikker på at han ikke havde slået bagermesteren, som er en ældre mand.
 
Vidnerne forklarede derimod, at tiltalte, da han erfarede at rundstykkerne ikke var færdige endnu, var gået amok. Han skulle ifølge vidnerne, først havde truet bagermesteren, så væltet adskillige brødstativer og til sidst slået bagermesteren med knyttet hånd.
Tiltalte har udbedt sig om betænkningstid med henblik på en eventuel anke til landsretten.

Masser af medaljer

Succes for Kano- og Kajakklubben 361 ved de nordiske junior- og ungdomsmesterskaber.
Tre mesterskaber, fem sølvmedaljer og ligeså mange bronzemedaljer blev det til for
gladsaxe-klubben:
"Vi har gennem de seneste par år lavet et aktivt ungdomsarbejde, for at få vores ungdomsafdeling op at køre igen. Men først og fremmest skyldes det roernes egen motivation og en kæmpe træningsindsats. De kender jo kravene for, hvad der skal til for at være blandt de bedste. Og der hjælper vi til, så godt vi kan. Vi har nogle gode klubtrænere og ledere, som også er med til at motivere dem. De er desuden tilknyttet et kraftcenter under Dansk kano- og kajakforbund", fortæller en glad formand for Kano- og kajakklubben 361, Per Arentoft.
De nordiske ungdoms- og juniormesterskaber blev holdt i Maribo sidste weekend.

87-årig udsat for tricktyveri

Tricktyverierne mod ældre Gladsaxe-borgere fortsætter.
Lørdag ved middagstid gik det ud over en 87-årig mand på Tinghøjvej i Søborg.
En cirka 180 cm høj, kraftigt bygget mand med kort sort hår ringede på mandens dør, og trængte ind i lejligheden under påskud af at skulle tjekke vandet for kalkholdighed.
Den indtrængende lod vandet løbe larmende i køkkenet, mens han talte højt på gebrokkent dansk til den gamle mand, som han bl.a. fortalte, at han ville vende tilbage om mandagen for at udskifte nogle filtre.
Herefter forlod han lejligheden.
Da beboeren havde sundet sig lidt, syntes han nok, at episoden havde været lidt mystisk, og han undersøgte sin pung. Her konstaterede han, at alle kontanter, omkring 1.400 kroner, var blevet fjernet.
Politiet mener, at en medskyldig formentlig har listet sig ind i og undersøgt lejligheden for værdier, mens vandet og samtalen overdøvede andre lyde.