Torsdag den 18. August 2005


Grønt lys for opførelse af ungdomsboliger - trods naboprotester

Et flertal af Gladsaxe byråd gav i går aftes grønt lys for opførelsen af 26 nye ungdomsboliger
ved Stengården station.
Det er efterhånden to år siden politikerne besluttede at sætte det ledige areal i stengårdskvarteret til salg med henblik på at bygge ungdomsboliger på stedet, og den beslutning har siden medført ikke så få protester fra de omkringboende, som bl.a. har samlet underskrifter ind mod byggeplanerne ligesom de er kommet med alternative forslag til, hvordan man i stedet kunne anvende arealet.
Da lokalplanforslaget var til offentlig debat kom der over 100 indsigelser. En del gik på, at byggeriet var for højt, og projektet blev herefter ændret fra tre til to etager. Men det er stadig for højt, mener naboerne, fordi der i stedet kommer hems på 1. etage, og byggeriet derfor reelt kun bliver halvanden meter lavere. I går var de så mødt op i byrådssalen for, for sidste gang, at demonstrere deres utilfredshed med byggeriet - og med politikernes behandling af sagen. "Man har kun én løsning, der findes flere. Prøv dog at fjerne skyklapperne og se lidt videre ud". "Byarkitektoniske forhold overgår beboernes ønsker". "Jeg stod her for 10 mdr. siden, og der blev vi jo bedt om at komme med nogle forslag. Og dengang sagde jeg, "jamen er det her ikke bare at trække tiden ud, for I har jo egentlig bestemt jer til det. Og det føler vi stadigvæk. Det er en flot idé at tage nogle ungdomsboliger, det skal bare ikke være dér", lød det blandt andet fra beboerne.
 
Og venstres Ebbe Skovsgaard er enig i, at man har placeret ungdomsbyggeriet et forkert sted:
"Men vi går ikke imod, at der bliver bygget ungdomsboliger generelt. Venstre har tidligere tydeligt markeret at ønsket om ungdomsboliger har været grundlæggende for os, det gælder både med det kommende byggeri på Tinghøjvej og i forbindelse med det kommende byggeri i Tv-byen. Det er den her lokalplan venstre er imod. Fordi projektet er grebet forkert an, og det er lagt på et forkert sted. Vi har set eksempler på det tidligere, f.eks. den grønne græsplæne på Søborg Park alle, hvor der absolut skulle presses et byggeri ned på området. Det skulle presses ned over alt og alle. Og det er det, vi nu ser igen, hvor det er systemet, der bliver tilgodeset frem for borgerne i Gladsaxe. Venstre har allerede ved behandlingen i november 2004 stemt imod det her forslag, fordi det ikke tog tilstrækkeligt hensyn til omgivelserne og ikke imødekom de tilkendegivelser, der er indleveret. Og det gør det stadigvæk ikke", sagde Ebbe Skovsgaard, venstre, der sammen med det konservative folkeparti stemte imod lokalplanforslaget.
 
Det radikale venstre derimod mener, placeringen ved Stengården station er intet mindre end ideel for ungdomsboliger.
"Det handler jo altså om 26 boliger. Det er jo ikke et kæmpe antal unge, der kommer til at bo der. På borgermødet i Stengård kirke i januar blev der igen lavet et skrækscenarie over, hvordan unge opfører sig. De var på stoffer og kriminelle, der var ingen grænser for, hvad unge mennesker kunne finde på", sagde den radikale Lis Smidsholm. "Det er jo også sådan, at når unge flytter ind bl.a. på kollegier, så er der et flow, dvs. man bor der ikke i mange år, man får måske noget, der er bedre, mere plads eller man flytter sammen med én osv. Hvorimod hvis det havde været ældreboliger, så var det jo et sted, man måske kunne bo i 15 – 20 år. Og det synes jeg ikke, det sted er godt nok til, det ligger lige op ad en S-togsstation og ud til en vej. Derfor synes jeg, det er godt, det er unge mennesker, de er mere robuste og kan sikkert klare det høje støjniveau, der også kommer derude. Jeg vil sige, at jeg går ind for det her. Selvom der har været så mange indsigelser. Men det her med "vi har ikke noget imod ungdomsboliger, de skal bare ikke ligge her", det er den samme sang om igen", sagde Lis Smidsholm, medlem af byrådet for det radikale venstre, som i lighed med socialdemokraterne, sf, enhedslisten og dansk folkeparti stemte for projektet, der dermed blev vedtaget.

Formodede drabsmænd for retten

Varetægtsfængslingen af de to indiske brødre, som er sigtede for i maj, at have myrdet en 35-årig landsmand på Forsvarsvej, blev i går ved retten i Gladsaxe forlænget med 4 uger, dog blev isolationen ophævet.
Det skete ved et indenretslig forhør, hvor de to sigtede skulle aflægge forklaring. Deres forklaringer blev ført til protokol og på forsvarets begæring blev det besluttet, at begge brødre skal mentalundersøges. Brødrene ville dog ikke på nuværende tidspunkt give tilladelse til, at den læge som skal fortage undersøgelsen må indhente personlige oplysninger om dem.
Den ene af mændene, som ifølge sit eget udsagn er overhoved for den meget store familie, erkendte at han havde dræbt afdøde med en mukkert, mens den anden af mændene kun erkendte, at han havde været tilstede under drabet. Men at han efterfølgende havde været med til at skaffe liget af vejen, ligesom han havde smidt mukkerten i et buskads.
Grunden til drabet skal nok findes i et utrolig kompliceret familiemønster. Et familiemønster hvor man i den grad skal have tungen lige i munden, hvis man skal kunne finde hoved og hale i det. Men inderen som har tilstået drabet, er efter skilsmisse fra afdødes søster, blevet gift med afdødes ex. kone som han selv hævder, er hans barndomskærlighed. Afdøde ville imidlertid have sin gamle kone tilbage, hvilket sigtede nægtede. Afdøde og sigtede, skulle ud fra forklaringerne derfor gennem adskillige måneder have truet hinanden på livet.
Kampen om konen kunne ifølge, de to sigtede derfor kun afgøres ved, at den ene af de to kombattanter blev dræbt.

Små partier kaster med mudder

Byrådspolitikere fra de små partier kaster med mudder og kommer med tomme beskyldninger udelukkende for at fremme deres egen sag, og den praksis kan skade demokratiet. Det siger Socialdemokraten Trine Græse. "Den skarpe retorik skaber tvivl om hensigterne bag politikernes udtalelser, og det skaber en helt unødvendig mistillid, og hvordan kan borgerne tro på demokratiet, hvis de har stor mistillid til politikerne?" spørger hun.

Populære IT-kurser

Gladsaxe Hovedbibliotek har indkaldt ekstra mandskab i dag.
Nu er der nemlig åbent for tilmeldinger til efterårets IT-kurser, og det er noget, der trækker folk til, fortæller Birgit Hald fra hovedbiblioteket:
"Det er stadig vores introduktion for begyndere i internet, der virkelig trækker. Men vi er også begyndt at mærke en stor efterspørgsel på e-mail kurser, hvordan man kan få sin egen gratis e-mailadresse og hvordan man kan bruge den".