Fredag den 19. August 2005


Forsigtigt budgetoplæg fra borgmester

Gladsaxes borgmester, socialdemokraten Karin Søjberg Holst, har netop fremlagt sit oplæg til det kommunale budget for de kommende år.

Som oplægget ser ud nu, så bliver der ikke pillet ved skatten. Regeringen har forbudt stigninger, og borgmesteren mener ikke, at der er plads til sænkninger af den nuværende skatteprocent på 20,2 og grundskyldspromillen på 13,0.

Der er da heller ikke i oplægget umiddelbart de store armbevægelser at spotte i form af nye omkostningstunge projekter. Forsigtighed og usikkerhed overfor konsekvenserne af strukturreformen og den fremtidige beboersammensætning i omkring 1.500 nye boliger præger budgetlægningen.

Gladsaxes borgmester Karin Søjberg Holst kan man i morgen møde på rådhuspladsen sammen med partifæller og kollegaer fra andre partier. Det sker som led i Gladsaxe-dagen.

Selve det borgmesterlige budgetoplæg forelægges økonomiudvalget på tirsdag, hvorpå det så går løs med drøftelserne med de enkelte partier. Siden skal byrådet både 1. og 2. behandle det budget, der så kan skabes flertal omkring.

(Læs borgmesterens budgetoplæg her)


Rejsegilde ved Erik Bøghs Alle

Byggeriet ved Erik Bøghs Alle har været lang tid undervejs, på grund af klager over dets stigende omfang og de lokalplansændringer, der blev foretaget i forbindelse med vokseværket. Det skulle tage over ti år, en del protester og en tur i byretten og landsretten, før det blev muligt at holde rejsegilde. Men i går skete det, og der var derfor lejlighed til at fokusere på de positive effekter af det nye byggeri. Bygningen, som kommer til at indeholde butikker, to supermarkeder og 63 lejligheder, kommer blandt andet til at styrke butikslivet ved Søborg Hovedgade. Det sagde borgmester Karin Søjberg Holst, som var en af talerne til rejsegildet.


Skud mod børneinstitution

Børneinstitutionen Nøddehegnet på Tobaksvejen i Søborg kom tirsdag under beskydning fra skarpladt våben.

Heldigvis var det fra en såkaldt softgun, der skyder med splatterkugler. Og endnu mere heldigt var det, at ingen børn men kun en rude blev ramt.

Personale på institutionen havde observeret, hvor skuddene kom fra, og politi blev tilkaldt.

Det viste sig at være to mindreårige drenge, der havde skudt efter en måltavle, men skud var ramt ved siden af og havnede i stedet i børnehaven.

Børnene fik læst og påskrevet af politifolkene, og moderen i huset blev sat ind i reglerne for brug af softguns.

De må, ligesom luft- og haglgeværer i øvrigt, ikke bruges af eller være i besiddelse hos personer under 18 år.

Det beder Gladsaxe politi os om at sætte tyk streg under, og det være hermed gjort.


Sliktyve på spil igen

Gladsaxe politi vil gerne i kontakt med personer, der de seneste par måneder har haft rigelige mængder af måske lidt vel billigt slik og sodavand.

Tre gange i det tidsrum har kiosken på Blågård seminarium været udsat for indbrud, således også natten til i går, hvor en brosten blev smidt gennem vinduet.

Selvom alarmen gik i gang, så nåede tyvene at fjerne for 4.000 kroner slik og sodavand. Og trods pæne prisstigninger på lakridsstænger, så vil der alligevel være tale om så anseelige mængder, at det må vække mistanke.

Den eventuelle mistanke hører Gladsaxe politi gerne om på telefon 3969 1448.