Torsdag den 25. August 2005


Socialdemokrat: Kommune forærer bygherre millionbeløb

Gladsaxe kommune er på vej til at forære Sjældsøgruppen 5-6 mio. kroner, som bygherren af op mod 700 nye boliger ved TV-byen slipper for at betale i fjernvarmetilslutning.
Det mener socialdemokraten John Althoff-Andersen, medlem af Gladsaxe byråd og af miljøudvalget, der netop har behandlet sagen.
Her stemte to af udvalgets syv medlemmer henholdsvis for og imod gratis tilslutning, fire undlod at stemme, og formanden forlod mødet, da hun er en af de kommende beboere i de nye boliger.
Dermed skal sagen tages op igen til fornyet behandling.
Men John Althoff-Andersen vil kæmpe til det sidste, også gå rettens vej, for at de nye fjernvarmekunder skal betale på lige fod med de nuværende.

Far 10 dage i fængsel for at true skolelærer

Retten i Gladsaxe idømte i går en mand 10 dages ubetinget fængsel. Manden var tiltalt for at have fremkommet med truslerne "jeg smadrer dig" og "jeg skal nok få dig ned og ligge" mod sønnens lærer.
Da tiltalte ikke mødte til tiden, besluttede dommeren at gennemføre domsforhandlingerne alligevel. Hvilke kun kan lade sig gøre, hvis strafferammen for anklagen ikke overstiger 3 måneders ubetinget fængsel og hvis tilsigelsen til retten, er blevet lovligt forkyndt for tiltalte.
Det var derfor tiltaltes forklaring til politiet som blev læst op og derved lagt til grund i retten.
I forklaringen stiller manden sig fuldstændig uforstående overfor anklagen. Men mente derimod at læreren gentagende gange havde behandlet hans hørehæmmede søn uretfærdigt. Den pågældende dag var han var derfor mødt op på skolen, da hans søn, grædende havde ringet til ham og fortalt at hans lærer holdt ham tilbage. Tiltalte havde med løftet pegefinger to gange gentaget overfor læreren at han skulle behandle drengen ordentlig, men bedyrede at han ikke havde sagt at han "ville smadre ham" og at han "nok skulle få læreren ned og ligge".
Læreren der blev ført som vidne forklarede derimod, at drengen havde glemt sin gymnastiktøj og at han derfor holdt ham tilbage for at tale med ham om det. Drengen var stukket af og havde ringet til sin far, der umiddelbart efter var mødt op på skolen. Faderen havde været meget ophidset og aggressiv og havde truet læreren.
I forhold til gængs praksis er den ubetingede fængselsstraf for sådanne trusler hård. Dommen må vist derfor være en klar tilkendegivelse fra rettens sige om, at trusler mod folk der passer deres arbejde ikke længere accepteres.
Tiltalte ankede øjeblikkeligt dommen til landsretten med påstand om frifindelse.

Farlige cykelstier?

Når der kommer nye cykelstier stiger antallet af uheld.
De nye cykelstier skaber nemlig falsk tryghed for cyklisterne, konkluderer en ny undersøgelse fra Aalborg Universitet, som blev offentliggjort i denne uge.
I Gladsaxe er man lige nu ved at lægge sidste hånd på en cykelstiplan, som skal gøre det mere sikkert og attraktivt at cykle. Og formand for trafik- og teknikudvalget i Gladsaxe,
Peter Brooker, siger om den nye undersøgelse:
"Jeg og det øvrige udvalg har bedt om at få en redegørelse for sagen. Vi er selvfølgelig interesserede i at vide mere om, om de tiltag vi gør nu virker. Men vi er da også interesserede i alle de henrivende detaljer, der givet vis er der. Hvor er det, hvordan er det og er der noget af det, der kan overføres på vores forhold og de cykelstier, vi har planlagt at bygge. Jeg har lidt vanskeligt ved at tro, at f.eks. den cykelsti man er i gang med på Gladsaxevej ligefrem skulle være livsfarlig. Som det er i dag cykler man jo på et meget smalt område, og at man så pludselig kommer i livsfare, fordi det bliver udvidet? Men det kan godt være, jeg er naturligvis åben overfor alle forskningsresultater, det tror jeg også, det øvrige udvalg er. Så vi se faktisk med spænding hen mod, hvad der nu er det rigtige".

Gladsaxe Gymnasium udbygger

Gladsaxe Gymnasium er netop blevet udbygget med en ny stor kantine. Eleverne og rektor er generelt tilfredse med den nye kantine, men de er alle lidt ærgerlige over, at den ikke blev udbygget med nogle flere kvadratmeter, så det ville have været muligt, at hele gymnasiet kunne samles i kantinen. Hvis alle skal samles, kræver det i dag, at folk står op. Udover kantinen er to nye klasselokaler og et såkaldt Studiecenter også på vej, som forventes at stå klar til november.

Politi tømte lejlighed

Kontorstole, spillemaskiner, tv-apparater, kaffemaskiner og et komfur var blandt de effekter, Gladsaxe nærpoliti stødte på, da de forleden slog til mod en lejlighed i Buddinge.
Hele lejligheden blev tømt af varer, som politiet mener alle stammer fra indbrud i Gladsaxe-området. Allerede nu kan det konstateres, at det splinternye komfur stammer fra et indbrud for nylig i et nybyggeri på Kong Hans Allé i Søborg.
Politiet eftersøger nu en 32-årig mand, der menes at have benyttet lejligheden gennem et stykke tid.

12 kandidater til ældrerådet

Der er 12 kandidater at vælge mellem, når der til oktober skal vælges et nyt ældreråd i
Gladsaxe. Lise Ardal fra Søborg er én af kandidaterne:
"Jeg har prøvet et par gange før, men jeg fik ikke stemmer nok. Så det håber jeg, jeg får denne gang. Fordi jeg vil gerne hjælpe de ældre og de gamle, som ikke har det så godt, og som ikke altid bliver hørt. Jeg har kontakt med så mange mennesker og har føling med, hvad der sker. Og derfor tænkte jeg, at jeg måske kan hjælpe der".
Sidst i september bliver der holdt tre valgmøder på kommunens omsorgscentre, hvor
ældrerådskandidaterne får mulighed for at præsentere sig selv. Der vil også blive sendt en folder ud til alle stemmeberettigede borgere.
Der skal vælges 7 medlemmer til rådet, og selve valget er den 6. oktober.