Torsdag den 1. December 2005


SFer beholder suppleantpost i nyt parti

Der skulle ikke engang gå 14 dage efter et skuffende valgresultat, førend SFeren Peter Brooker skiftede parti, så han i dag repræsenterer Socialdemokraterne.
Årsagen til skiftet skal ifølge Peter Brooker selv bl.a. findes i en udemokratisk opstillingsprocedure, der placerede ham på en 3. plads på partilisten. Og altså, som valget viste, lige udenfor en byrådsplads.
Men partiskiftet kunne for så vidt lige så godt have været foretaget inden valget, så vælgerne vidste, hvad det egentlig var, de stemte på.

Retssag om Buddinge Trælast

Ejeren af Buddinge Trælast og ejendomsinvesteringsselskabet Keops mødes nu retten for at få afgjort, om de har en aftale eller ej.
Keops mener, at der er indgået en juridisk bindende aftale mellem de to parter, der går ud på, at selskabet overtager ejendommen med trælasten på for en sum på 32 millioner kroner.
Aftalen er betinget af, at der bliver lavet en ny lokalplan for området, så trælasten kan blive erstattet af detailhandel på 3.000 m2 og boliger ligeledes i størrelsesordenen 3.000 m2, hvilket giver bebyggelsesprocent på 126.
Desuden skal der foretages en forureningsundersøgelse, så Keops ikke køber katten i sækken. Derudover skal det også dokumenteres, at bæreevnen på den næsten 5.000 m2 store grund er i orden i forhold til et etagebyggeri.
Buddinge Trælast mener ikke, at der er indgået en bindende aftale, så nu bliver det op til civilretten i Gladsaxe at udrede den sag.

Brugertilfredshedsundersøgelse på handicapområdet

En netop offentliggjort brugertilfredshedsundersøgelse viser, at langt de fleste voksne borgere med handicap, er glade for de dagtilbud som Københavns Amt tilbyder dem. I alt er der 1000 brugere som benytter sig af tilbudene om beskæftigelse, aktiviteter og undervisning, og heraf er 75 eller knap 10 % Gladsaxeborgere. Afdelingschef Lars Henriksen fra Psykiatri- og Socialforvaltningen i Københavns Amt fortæller: " Efter et par år hvor vi har været fokuseret på og stille de dagtilbud som Amtet har om, for at skabe forudsætninger for en ny udvikling, så har vi besluttet, at vi godt ville vide hvordan de ting som vi går og laver, det virkede. Det er jo rart at finde ud af om den udvikling som vi havde ønsket også faktisk er blevet til noget. Og der er det jo også godt at se at langt de fleste brugere faktisk er glade for de tilbud som de får. Og det er også godt at få sat lys på hvor er det vi kan. Og det kan denne brugerundersøgelse hjælpe os med.
Borgerne fra Gladsaxe, de får både tilbud som ligger i Gladsaxe og tilbud som ligger rundt omkring på de andre steder som Amtet står for på dette område. Og det er jo ganske mange forskellige ting. Det spænder lige fra et arbejde på et af vores værksteder, det kan være en produktion i træ eller metal, eller det kan være noget som foregår mere i det fri, hvor man laver nogle forskellige serviceydelser f.eks. gartnerarbejde osv. Og for nogle af dem kan der faktisk også være mulighed for at få støtte til at komme videre til et arbejde på det almindelige arbejdetsmarked, selvfølgelig på nogle helt særlige vilkår, som vi hjælper dem med. Det har vi i den ene ende, derudover har vi jo så mere de aktivitets-, oplevelses- og kreativt prægede tilbud som vi kan give til dem som det er det rigtige for. Som et eksempel kan jeg jo nævne, at vi over på Kellersvej som jo ligger i Gladsaxe, har en lille café som vi kalder Café Dukkehuset, hvor nogle af vores handicappede borgere arbejder. Man kan også som almindelig borgere kigge forbi og måske få sig en kop kaffe og en god kage. Vi har også aktiviteter der er mere orienteret mod plejemæssige ydelser og terapi- og behandlings ydelser, som har fokus på at man vedligeholder og udbygger de evner man har. Det er altså en bred vifte at tilbud, men det er også mennesker med mange forskellige behov og ønsker og så skal der jo være noget forskelligt at vælge imellem. Det spænder jo lige fra mennesker med forholdsvis små funktionsnedsættelser, som kan rigtig meget selv og som har lyst til at tage en udfordring og prøve noget nyt. Og så til folk som skal have en meget omfattende hjælp for at få det til at hænge sammen i en hverdag".

Fejlfri pensionstildeling

Folkepensionister i Gladsaxe behøver ikke ligge uroligt om natten og vende og dreje sig i usikkerhed på, om de nu også får den korrekte pension udbetalt.
Nul fejl, lyder nemlig den opmuntrende melding fra Gladsaxe kommunes revisionsselskab, der har nærstuderet kommunens arbejde på folkepensionsområdet.
Revisorerne har eksempelvis set nærmere på tildelingen af ydelser som folkepensionens grundbeløb, pensionstillæg, varmetillæg og den supplerende pensionsydelse.
I alt 14 tilfældigt udvalgte sager er blevet tjekket igennem blandt andet ved hjælp af et 24 sider langt spørgeskema. Samtlige sager var fejlfri, konstaterer revisionsfirmaet Ernst & Young - området administreres tilfredsstillende og i overensstemmelse med gældende regelsæt.