Fredag den 2. December 2005


Diplom mod ældrevold

Sidste år blev der anmeldt 12 overfald overfor omsorgspersonalet i kommunen begået af voldelige ældre og handicappede, og det tal har været stigende de seneste år. Men i fredags startede modtrækket fra personalets side. Det var nemlig dagen hvor de 10 første vejledere i voldsforebyggelse modtog deres diplom, og det tiltag vil gøre det svære for de ældre og handicappede i at gøre hverdagen sur for personalet, fortæller distriktsleder Ruth Cyano, der er ansvarlig for personalets sikkerhed i kommunen: "Det er svært når man kommer for at yde omsorg og pleje og få én på hovedet, det skal man lære at håndtere, og det er ikke noget man lærer i grunduddannelsen. Men det lærer vejlederne her på kurset, og de vil være i stand til at hjælpe og støtte de medarbejdere, der kommer ud for fysisk og psykisk vold på jobbet".

Venskabsbyarbejde udbygges

Nye tilskudsregler, aftenskolekurser og flittig brug af hjemmesider og annoncer.
Venskabsbyarbejdet i Gladsaxe skal fremover være mere synligt og endnu flere borgere skal engageres i det.
Siden 1952 er der blevet knyttet venskabsforbindelser mellem Gladsaxe og resten af verden.
Forbindelser som bl.a. en del foreninger og klubber i dag benytter sig aktivt af. Sidste år var 660 personer fra Gladsaxe således på besøg i en af kommunens venskabsbyer.
Men målet er, at en endnu større kreds af borgere får glæde af de venskabelige forbindelser, og på sit seneste møde besluttede byrådet derfor at udbygge kommunens venskabsbyarbejde.
Lars Abel, det konservative folkeparti: "Vi synes venskabsbyarbejdet som vi har prioriteret det gennem mange år her i Gladsaxe er noget af det mest værdifulde internationale arbejde man kan have, mellemfolkeligt, hvor man kan mødes med mennesker fra andre byer og lande. Det har selvfølgelig ændret karakter, men vi synes det er vigtigt, at vi opretholder det".
Også det radikale venstre mener venskabsbyarbejdet skal komme endnu flere til gode.
Lis Smidsholm: "Personligt har jeg været glad for at Gladsaxe har nogle venskabsbyer. Jeg startede i 1974 med at rejse til Berlin-Wilmersdorf med elever fra VUC, så det var helt efter bogen. Der er kommet flere venskabsbyer til siden da, jeg mener det er rigtigt godt i denne meget globale verden at os venskabsbyer vi besøger hinanden og kommer tæt på hinanden med pensionist-, elev- og personaleudvekslinger, foreningsbesøg m.m.".
Gladsaxe har i dag 17 venskabsbyforbindelser fordelt på 14 lande, blandt andet Grønland, Japan, Kroatien og Finland.

Tilfældigt stoppet bil fyldt med koster

Tre københavnske ungersvende skulle have holdt sig væk fra Søborg Hovedgade onsdag i denne uge.
En patrulje fra Gladsaxe politi synes nemlig, at de tre så lidt unge ud i forhold til at køre bil. Føreren var dog fyldt 18 år. Til gengæld var bilen forsynet med en udgået nummerplade. Og i bilen lå nogle jakker, et B&O anlæg og en pose med penge, som alt sammen stammede fra et indbrud i Greve. Her havde de smadret en rude hos den enes bedsteforældre og så ellers forsynet sig fra hylderne. I bilen blev desuden fundet 22 g hash.
Foruden den 18-årige var der en 15-årig og en 17-årig dreng i bilen, alle hjemmehørende i København og i øvrigt tidligere kendt fra lignende aktiviteter.

Klaus Kjær bliver i DF

Det er højsæson for partiskift, både inden- og udenbys, her i kølvandet på kommunalvalget.
I denne uge meddelte SFeren Peter Brooker således, at han fremover er socialdemokrat, og vi har tidligere set skift eksempelvis fra CD til radikale og venstre, og byrådsmedlem Ole Rasmussen er i denne periode gået fra dels sit eget skraldeparti til SF og dels fra SF til socialdemokraterne.
Klaus Kjær fra Dansk Folkeparti fik også et skuffende valg. Han var ligesom Peter Brooker placeret som nummer tre på stemmesedlen og opnåede ikke valg til byrådet i næste periode. Men det får nu ikke indflydelse på Klaus Kjærs partitilhørsforhold – han er end ikke inde i overvejelser om at skifte parti.
"Jeg er helt enig i Dansk Folkepartis politik, så selvom jeg fik et skuffende valg, så er jeg slet ikke inde i de overvejelser", siger Klaus Kjær.