Tirsdag den 13. December 2005


Hærværk mod 22 biler

Tre unge bevæbnet med en økse søges af Gladsaxe politi efter hærværk mod 22 biler i Bagsværd-området i weekenden.
De tre blev observeret på Einarsvej ca. 2.30 natten til søndag, hvor de gik og slog løs på parkerede biler. Da politiet nåede frem, var hærværksmændene forsvundet.
Men politiet mener, at de også kan stå bag hærværk mod biler på Stengårds Allé og Josteinsvej i tidsrummet fredag aften til søndag morgen.
Her blev der smadret ruder i bilerne, slået sidespejle af, punkteret dæk og hevet antenner af.
Signalementet af de tre er yderst sparsomt, men politiet vil gerne i kontakt med eventuelle vidner, der har set de tre, der bar mørkt overtøj, hvide bukser og huer.

Ulovlig lokalplan?

Græsplænen på Søborg Parkallé spøger stadig.
Plænen skal som bekendt lægge strå til et seniorbofællesskab, men en nabo til plænen mener, at den lokalplan, der har skabt mulighed for byggeriet, er kommet ulovligt til veje.
En række lejere, der bor på samme matrikel, som lokalplanen omfatter, burde være blevet underrettet om planerne individuelt af kommunen i høringsfasen. Det siger naboen, der har klaget til Statsamtet København. Tilsynet dér har nu bedt Gladsaxe kommune om en redegørelse.
Kommunen mener på sin side, at statsamtet ikke rigtigt ved, hvad de snakker om. Naturklagenævnet, der ifølge kommunen besidder den faglige og saglige kompetence, har tidligere set på sagen og ikke fundet nogen ulovligheder. Det samme mener en ekstern advokat, som kommunen efterfølgende har hyret.
Det handler om, hvilke paragraffer i planloven, der har været i anvendelse samt fortolkningen af dem.
Skulle tilsynet ved statsamtet imidlertid finde, at kommunen har overtrådt planloven, så er det ikke begrundelse nok til at kende lokalplanen ugyldig. En overtrædelse af underretningsreglen medfører nemlig normalt ikke, at en forvaltningsakt, i dette tilfælde en lokalplan, erklæres for ugyldig, mener kommunen og kommunens advokat.
Næste udspil kommer fra tilsynet ved statsamtet København.

Skadet kørebro skal rives ned

Kørebroen i Aldershvile Slotspark er i så dårlig stand, at den nu skal rives ned.
Der mangler fugtisolering og betonen er ikke udført frostfast, så selve konstruktionen er i dag fatalt skadet. Så skadet, at broen i en tilstandsvurdering anbefales lukket for trafik med tunge køretøjer.
Broen vil blive erstattet af en ny i jernbeton udsmykket med granitsten.
Knapt så galt står det til med de to fodgængerbroer i slotsparken, som kan "nøjes" med en renovering.
Og hvorfor ikke benytte anledningen til at føre broerne tilbage til deres oprindelige stil,
spørger lokalhistoriker Arne Hermann:
"Oprindeligt så de helt anderledes ud. Små, yndige træbroer i malet hvidt træ. Jeg er sikker på, det også vil være billigere at lave det. Og det vil være i overensstemmelse med intentionerne og passe meget bedre ind i hele billedet, en romantisk landskabsoplevelseshave. Den oplevelse skal ikke slås i stykker af sådan nogle cementbroer", mener Arne Hermann.

Strøm fjerner forurening

Nu bliver der taget strøm på vandforureninger i Københavns amt.
Det er det nystartede private firma EcoReactor, der på laboratoriebasis med succes har testet elektrisk spænding overfor forurenet vand.
Det syntes man i Københavns amt lyder så spændende, at amtet til næste år lægger en større vandforurening til.
Ved at påføre det forurenede vand en elektrisk spænding, startes en elektrokemisk proces, som nedbryder forureningen til uskadelige stoffer, der ikke kræver en efterbehandling.
Teknologien har således en væsentlig miljømæssig, idet den ikke kræver tilsætning af kemikalier og ikke efterlader restprodukter. Endvidere er teknologien billig, idet den dominerede driftsudgift er den strøm, som anvendes til nedbrydningen, oplyser EcoReactor.

Forvirring omkring skatten

Siden 1. november har det ikke været muligt at få ordnet sine skattepapirer på kommunen, hvis man søger hjælp til mere komplekse skattespørgsmål. Så skal man henvende sig til det nye skattecenter i Nærum. Men den oplysning er gået mange mennesker forbi. De tager hele vejen ind til rådhuset blot for at få at vide, at de skal til Nærum, hvis de skal have hjælp. Souschef i Straxen, Trine Lund: "Det har vi desværre masser eksempler på. Vi kan godt mærke at budskabet ikke er kommet ordentligt ud endnu. Jeg tror mange er forvirrede over det nye system. Folk ved ikke hvor de skal henvende sig med deres sager." Tommelfingerreglen i det nye system er, at det kun er de ting, man selv kan udfylde på internettet, som man kan få hjælp til på kommunen. Alle andre spørgsmål skal rettes til det nye skattecenter i Nærum.

Lige lovligt festligt

Talstærkt politi fik lørdag nat lagt låg på ophidsede gemytter fra to fester, der blev holdt i forskellige lokaler samtidig i Høje Gladsaxe Centeret.
Den ene var en bryllupsfest med deltagere hovedsageligt fra Høje Gladsaxe. Den anden havde deltagere fra blandt andet Tingbjerg.
Hvad der var årsag til, at de to grupper kom op at toppes, har det ikke været muligt for politiet at opklare. Men med hjælp fra kollegaer i København og Lyngby lykkedes det i hvert fald at få standset håndgemænget, der var ved at udvikle sig.
En masse navne på de to etniske grupperinger blev noteret, og siden var der ro på.


DØGNRAPPORT FRA GLADSAXE POLITI UGE 49

Spritkontrol i politikredsen
 
Fredag den 9. december var motorcykelafdelingen på færdselskontrol i eftermiddags- og aftentimerne.
1 spribilist blev anholdt på Klausdalsbrovej.
På Herlev Hovedgade udgav en 31-årig mand fra Greve sig for sin bror. Manden var frakendt kørekortet og forsøgte at slippe for straf. Han er nu både sigtet for kørsel i frakendelsestiden og overtrædelse af straffeloven ved at udgive sig for en anden.
15 blev noteret for at køre uden sikkerhedssele. Samlet gav kontrollen anledning til 24 rapporter.          
 
Mistænkelig adfærd
 
Fredag den 09. december kl. 0755 hørte en 86 årig mand, at en person var ved at låse sig ind i hans lejlighed i Skotteparken i Ballerup. Beboeren åbnede døren, idet han troede det var hjemmehjælpen,  men det viste sig at være en fremmed kvinde, der forsøgte at skaffe sig ulovlig adgang til lejligheden. Kvinden forlod hurtigt stedet med ordene: "Jeg prøver at komme igen senere".
Politiet har ikke yderligere signalement af kvinden, men hører gerne fra evt. vidner eller andre, der kan bidrage med oplysninger til sagen.
Gladsaxe politi kan kontaktes på tlf. 3954 1448
 
Politiet eftersøger en "spyttende mand"
 
Fredag den 09. december kl. 1332 befandt to 30 årige kvinder sig på Søborg Hovedgade ud for nr. 42. De stod på fortovet med en barnevogn, da en mand beskrives som:
Dansker, 25 - 30 år, halvlangt lyst hår til skulderen,
iført sort jakke af mrk. "X-box",
kom trækkende med en cykel. Da kvinderne tilsyneladende ikke flyttede sig hurtigt nok, hidsede manden sig op og både spyttede og slog de 2 kvinder.
Ingen af kvinderne kom dog fysisk til skade ved overfaldet, men evt. vidner til episoden bedes kontakte Gladsaxe politi på tlf. 3954 1448
 
Tyverier fra biler i Smørum
 
Lørdag den 10. december modtog Gladsaxe politi 8 anmeldelser fra bilejere i Smørum, hvor ukendte gerningsmænd i løbet af fredag aften og nat har opbrudt bilerne.
Tyverierne er sket i området ved Jordbærvangen, Solbærvangen, Hørbakken og Rugvej. Bilernes dørlås er blevet brudt op. Der er hovedsageligt stjålet autoradio, CD-afspiller og et navigationsudstyr.
Politiet opfordrer borgerne i området til at være særligt opmærksomme på mistænkelige personer.
Henvendelser i den anledning kan rettes til Gladsaxe politi på tlf. 3954 1448.          
 
1 kg kokain fundet ved ransagning
 
Lørdag den 10. december kl. 0210 blev en 20-årig mand standset i sin bil på Malmparken i Ballerup og fundet i besiddelse af 17 g kokain og 13 gram hash. Ved ransagning på mandens bopæl i Brønshøj fandt politiet yderligere ca. 1 kg kokain. Sagen blev overgivet til Københavns politi, der fremstillede ham dommervagten, hvor han blev varetægtsfængslet.    
 
Større slagsmål ved Høje Gladsaxe
 
Lørdag den 10. december kl. 0216 udviklede to fester i Høje Gladsaxe Centeret sig til et større slagsmål mellem festdeltagerne. 
Flere politipatruljer med assistance fra København og Lyngby fik dæmpet gemytterne og noterede navne på de tilstedeværende. Årsagen til slagsmålet er ikke klarlagt, men tilsyneladende opstod uoverensstemmelserne mellem to grupperinger med anden etnisk baggrund fra henholdsvis Høje Gladsaxe og Tingbjerg.
 
Hærværksbølge i Bagsværd
 
Søndag den 11. december kl. 0230 søgte politiet forgæves efter 3 unge iført mørkt overtøj, hvide bukser og hue omkring Einarsvej i Bagsværd.
Kort forinden havde en beboer ringet til politiet om de 3 unge, der huggede løs på parkede biler med en økse. Trods intensiv eftersøgning lykkedes det ikke at finde de unge mennesker. 
Fra kvarteret tæt mod Lyngby omkring Josteinsvej, Stengården og Einarsvej er der fra fredag til søndag anmeldt 22 tilfælde af hærværk mod parkerede biler. Sidespejle, vinduesviskere, antenner, bilruder er blevet ødelagt og i et tilfælde er et dæk punkteret.
Politiet undersøger en eventuel sammenhæng i de mange tilfælde af hærværk. Oplysninger i sagen modtages  på tlf. 3954 1448.          
 
Afbrænding af haveaffald
 
Søndag den 11. december kl. 0055 indgik der anmeldelse om ild i et havehus i Haveforeningen Højvænget på Ågerupvej i Ballerup.
Da brandvæsenet ankom,  viste det sig, at det var haveaffald, der blev afbrændt. Haveaffaldet blev hurtigt slukket og haveejeren blev sigtet for overtrædelse af brandlovgivningen.
 
Uorden på skadestuen
 
Søndag den 11. december kl. 2313 blev politiet tilkaldt til skadestuen på KAS/Herlev, fordi der var problemer med 2 personer, som ikke ville forlade stedet.
Politiet traf 2 mænd på henholdsvis 42 år og 28 år, der begge var særdeles højrystede og berusede. Da den 28 årige tillige var eftersøgt til en sag vedrørende vold, blev han anholdt og indbragt til Gladsaxe politistation, mens den 42 årige blev bortvist fra skadestuen.
 
Natindbrud i villa ved Bagsværd Sø
 
Lørdag nat den 10. december mellem kl. 0030 og 0900 har ukendte gernings-
mænd foretaget underboring (udefra boret 2 x 10mm huller under indvendig vrider og med ukendt redskab åbnet terrassedøren). Indbrudstyveriet blev forøvet mens husets beboere lå og sov. Gerningsmændene  har blandt andet stjålet punge og diverse bankkort. Gerningsmændene har allerede samme morgen  kl. 0604 misbrugt og hævet 5.000 kr. på forurettedes Visa-dankort. 

Gladsaxe Politi er meget interesseret i oplysninger vedrørende mistænkelig adfærd lørdag nat ved Bagsværd Sø. Forrige uge var der ligeledes 2 natindbrud ved Bagsværd Sø den 6. december forøvet på samme måde.

Henvendelser i sagen bedes rettet til kriminalass. Gert Jensen, 3954 1991 eller 3954 1448.
 
Bil stjålet ved villaindbrud i Herlev
 
Gladsaxe politi efterlyser en sølvgrå Ford Mondeo, varebil, med reg.nr TS95256.
Varebilen blev stjålet i forbindelse med et villaindbrud forøvet mellem den 2. og 3. december fra Kragenæsvej i Herlev. Varebilen er formentlig benyttet til at køre tyvekoster fra gerningsstedet. Ved indbrudstyveriet blev der stjålet computere, B&O-telefoner, sportstaske, pung med diverse bankkort m.v.

Ved oplysninger om den efterlyste bil bedes man kontakte Efterforsknings-afdelingen i Gladsaxe ved kriminalass. Gert Jensen, 3954 1391.
 
60 mobiltelefoner stjålet ved natindbrud i Føtex
 
Fredag den 9. december ca. kl. 2318 forøvede ukendte gerningsmænd
indbrud i FØTEX, Borupvang 2A i Ballerup. Gerningsmændene skaffede sig adgang med koben. Fra lageret blev der stjålet 60 mobiltelefoner (Sony Erichsson, Nokia og Samsung) til en værdi af ca. 60.000 kr.

Oplysninger om sagen bedes rettet til kriminalass. Gert Jensen, 3954 1391 eller 3954 1448.
 
Bedrageri og brudt venskab
 

Lørdag den 10. december om aftenen blev politiet kontaktet af en 32-årig mand fra Herlev. Han anmeldte, at hans 19-årige ven havde bedraget ham og misbrugt hans fortrolighed. De 2 mænd havde delt bolig i en periode. Den 19-årige havde herunder hjulpet anmelderen med at installere en netbank på anmelderens computer. Dermed fik den unge mand kendskab til anmelderens bankkonto og personlige data.

Anmelderen har nu konstateret, at den 19-årige har købt varer over internettet, og at varerne er blevet betalt over anmelderens bankkonto.

Så sent som lørdag formiddag havde den 19-årige købt en mobiltelefon til 1.300 kroner. Politiet kender ham fra tidligere sager af lignende karakter. 

 
Røveri mod dyrehandel i Ballerup
 
Søndag den 11. december kl. 13.13 blev der røvet ca. 2000 kr. fra dyrehandel på Banetoften ved anvendelse af kokkekniv.
Gerningsmanden beskrives som en mand på 20 - 25 år, 170 - 175 cm, slank, med koparret ansigt. Han var iført sort strikhue og lysegrå hættetrøje. Medbragte kokkekniv og plastpose.
Manden kom ind i forretningen, hvor der kun var en ansat og et barn som kunde. Han lagde pose og kniv på disken og sagde: "Det er et røveri, giv mig alle pengene, så sker der dig ikke noget".
Efter at have fået pengene, lagde han dem i posen og forlod stedet i retning mod Ballerup Centret.
Evt. henvendelser til Gladsaxe kriminalpoliti på telefon 3954 1448.

Senest opdateret: 12. december 2005

kilde: www.politi.dk/gladsaxe